نرخ شکنی تیرآهن‌های وارداتی

گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: فروش ۱۳۲۰ تن از تیرآهن‌های چینی در بورس کالا در حالی انجام شد که بازار محصولات داخلی با کاهش قابل توجه تقاضا روبه‌رو شده‌اند.

بر اساس این گزارش، با توجه به نزدیکی ایام تعطیلات رسمی ماه محرم و کندی معاملات و تحویل کالا در این زمان اغلب تجار بازار ترجیح می‌دهند تا فروش کالا را به بعد از تعطیلات عاشورا و تاسوعا موکول کنند از این رو بیشتر فعالان بازار معاملات خود را برای هفته بعد برنامه‌ریزی کرده‌اند. این مساله باعث شد تا روز گذشته در بورس کالا تنها یک سبد سنگین ذوب‌آهن با حجم ۶۰ هزار تن و

۱۳۲۰ تن تیرآهن چینی معامله شود. این تیرآهن‌های وارداتی که ته مانده بار وارداتی شرکت بازرگانی دولتی است، هفته قبل با نرخ ۵۰۶ تومان عرضه شده بود که به دلیل عدم موافقت بازار با این رقم فروخته نشد، اما دیروز در تالار بورس کالا عرضه‌کننده نرخ کالای خود را از ۵۰۶ تومان به ۵۰۰ تومان کاهش داد. در نتیجه ۱۳۲۰ تن از آن فروش رفت.

اگرچه این کالاها در سال ۸۶ وارد شده‌اند، اما با عرضه‌های دوباره آنها در بورس در ۲ هفته اخیر، بازار نسبت به این کالاها مجددا حساس شده است خصوصا اینکه همزمان با قرار داشتن در فصل سرما و بارش، بازار آهن تعطیلات مذهبی ماه محرم را نیز پیش رو دارد که در حجم تقاضا تاثیر گذار بوده است. به گفته یکی از فعالان بازار آهن از آنجا که بازار خاطره بدی از عرضه کالاهای وارداتی این واحد دولتی دارد حتی عرضه یک کیلو از آن هم برای بازار ناخوشایند است. وی در خصوص خبرها و شایعاتی که از ورود ۵ هزار تن تیرآهن وارداتی حکایت دارد، معتقد است ۵ هزار تن در مقابل بازار آهن ایران و نقدینگی‌ای که در آن جریان دارد ناچیز است و اصولا حجم کالا نیست که بازار از آن هراس دارد، بلکه اصولا وجود این کالا‌ها در بازار که عموما با نرخ‌های پایین‌تر و شرایط آسان و راحت به خریداران پیشنهاد می‌شود برای تولیدکننده‌ها باعث نگرانی شده است.

وی با تاکید بر این نکته که موجودی میلگردهای وارداتی بازرگانی دولتی کاملا تمام شده و تنها مقدار بسیار کمی از تیرآهن باقی مانده خاطرنشان کرد: در هر صورت این کالاها باید فروش می‌رفت که شاهدیم در هفته‌های اخیر با نرخ‌های پایینی در بورس عرضه شد.

در کنار این مساله، اکثر قریب به اتفاق بازار معتقدند که نرخ‌های آهن‌آلات در حال حاضر در حداقل ممکن و حتی پایین‌تر از حد معمول قرار دارد. از این رو اگر نقدینگی بودجه‌های عمرانی قرار باشد در بازار به‌گردش در بیاید قطعا معاملات بیشتر خواهد شد، اما نکته همین است که هیچ کس هنوز از آغاز به کار طرح‌های عمرانی دولتی و استفاده از بودجه‌های مربوط به آنها و به بیانی دیگر ورود مصرف موثر به بازار خبر نداشته و مطمئن نیستند.

از این رو تنها راه نجات کارخانه‌های تولیدی فولادی در حال حاضر از نظر معامله‌گران این است که حداقل از ورود بیشتر کالاهای وارداتی به کشور جلوگیری شود.

فروش ۶۰ هزار تنی ذوب‌آهن

ذوب‌آهن اصفهان که این روزها به دلیل تبدیل هر چه سریع‌تر کالاهای خود به نقدینگی اقدام به عرضه‌های سنگین، اما کم قیمت تیرآهن و میلگرد خود کرده است، دیروز هم ۶۰ هزار تن سبد مخلوط را با نرخ ۵۲۰ تومان فروخت که این سبد شامل سبد میلگرد ۳۲تا۸-A۳ و تیرآهن ۱۶ بود. از مجموع ۶ هزار و ۶۰۰ تن تیرآهن ۱۴ تا ۱۸چینی عرضه شده نیز ۱۳۲۰ تن با نرخ ۵۰۰ تومان معامله شد.