آزاده حسینی
میزان تولید فولاد خام جهان در ۷ ماه ابتدای سال جاری با ۹/۱۹‌درصد کاهش به ۶۵۲‌میلیون و ۸۹۸‌هزار تن رسید‌، حجم تولید فولاد خام جهان در مدت مشابه سال قبل معادل ۸۱۵‌میلیون و ۷‌هزار تن بود. درواقع تمام بزرگان فولاد دنیا به غیر از چین و هند کاهش تولید داشتند و این کاهش تولید به دلیل رکود حاکم بر بازار‌ها و تنزل پیدا کردن سطح تقاضا صورت گرفته است.

اروپا پیشتاز کاهش تولید
تقریبا تمام تولید کنندگان فولاد خام در اروپا تولید خود را کاهش دادند. این کاهش نیز بالای ۲۰‌درصد بوده‌، در بین این کشورها بلژیک با بیش از ۶۰‌درصد کاهش معادل ۲‌میلیون و ۸۰۷‌هزار تن فولاد تولید کرد. مجموع کشورهای اروپایی در طول ۷ ماه ابتدای سال‌جاری میلادی معادل ۷۳‌میلیون و ۴۹۵‌هزار تن فولاد تولید کردند، این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل این رقم معادل ۱۲۷‌میلیون و ۱۴‌هزار تن بود که نشاندهنده کاهش ۱/۴۲‌درصدی فولاد در سطح اروپا است.
کشورهای CSI هم افت تولید داشتند
نکته جالب در مورد کاهش سطح فولاد این است که تولید‌کنندگان کشورهای مشترک‌المنافع نیز سرانجام تن به کاهش تولید داده و میزان تولید خود را پایین آوردند‌، در بین این ۶ کشور، روسیه و اوکراین بیشترین کاهش تولید را داشتند. روسیه که دومین فولادساز بزرگ جهان محسوب می‌شود، در ۷ ماه ابتدای سال با بیش از ۲۸‌درصد کاهش، ۳۱میلیون تن و ۸۰۱‌هزار تن فولاد خام تولید کرد. این کشور در مدت مشابه سال قبل معادل ۴۴‌میلیون و ۴۹۱‌هزار تن فولاد تولید کرد. اوکراین نیز با کاهش ۲/۳۷‌درصد معادل ۱۶‌میلیون و ۲۷۷‌هزار تن فولادخام تولید کرد. مجموعا کشورهای CIS ا۵۲ میلیون و ۴۶۶‌هزار تن فولاد تولید کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷/۳۰‌درصد کاهش تولید داشت.
کاهش بیش از 48‌درصدی فولاد در آمریکا
در آمریکای شمالی کانادا و آمریکا با کاهش ۵/۵۲ و ۸/۵۰‌درصدی بیشترین حجم کاهش تولید را داشتند. در این بین آمریکا که دومین تولیدکننده بزرگ فولاد است با بیش از ۵۰درصد کاهش طی۷ ماه موفق به تولید ۲۹‌میلیون و ۲۳۹‌هزار تن شد. این کشور در مدت مشابه سال قبل معادل ۵۹‌میلیون و ۴۶۵‌هزار تن فولاد خام تولید کرد. تولید کانادا نیز در ۷ ماه ابتدای سال‌جاری با کاهش ۵/۵۲‌درصدی به ۴‌میلیون و ۶۷۷‌هزار تن رسید. در آمریکای جنوبی نیز اکثر کشورها تولید فولاد خام خود را کاهش دادند که مجموعا در این منطقه معادل ۱۹‌میلیون و ۳۷۳‌هزار تن فولاد تولید شد که در مدت مشابه سال قبل این رقم ۲۹‌‌میلیون و ۳۵‌هزار تن بود.
آفریقا و کاهش تولید 22‌درصدی فولاد
در آفریقا هم که معمولا تولید بالایی ندارند، ۶/۲۱‌درصد کاهش تولید داشت. مجموع کشورهای آفریقایی ۸‌میلیون و ۳۸۰‌هزار تن فولاد تولید کردند، این رقم درمدت مشابه سال قبل معادل ۱۰‌میلیون و ۶۸۴‌هزار تن بود.
ایران کاهش تولید نداشت
در خاورمیانه سه تولیدکننده فولاد وجود دارد که تنها ایران رشد تولید داشت. ایران با رشد ۱۲/۵‌درصدی ۶‌میلیون و ۵۱۷‌هزار تن فولاد خام تولید کرد در مدت مشابه سال قبل این رقم معادل ۵‌میلیون و ۷۹۴‌هزار تن بود. افزایش حجم تولید فولاد خام در حالی صورت می‌گیرد که آمار واردات به ایران طی مدت مذکور به واسطه رکود حاکم بر بازار با کاهش همراه بوده است و فعالان بازار از آینده بازار ابراز نگرانی دارند .قطر و عربستان دو تولید‌کننده دیگر این منطقه به ترتیب ۶/۳۲ و ۸/۱۲‌درصد کاهش تولید داشتند.
چین و تولید 317‌میلیون تنی
در آسیا به واسطه حضور پرقدرت چین در بخش تولید فولاد خام کمترین حجم کاهش را مواجه بود. چین بارشد ۹/۲‌درصدی فولاد موفق به تولید ۳۱۷‌میلیون و ۳۱۳‌هزار تن شد که هند نیز که از بزرگان تولید فولاد جهان محسوب می‌شود در ۷ ماه ابتدای سال جاری با رشد ۷/۱‌درصدی ۳۲‌میلیون و ۲۸۵‌هزار تن فولاد تولید کرد. سایر تولیدکنندگان آسیا منهای محدوده خاورمیانه که همگی بالای ۸‌میلیون تن در ۷ ماه ابتدای سال تولید کردند، تولید خود را کاهش دادند. ژاپن نیز که دومین فولادساز بزرگ جهان است، طی مدت ذکر شده با کاهش ۵/۳۸‌درصدی معادل ۴۴‌میلیون و ۳۴۹‌هزار تن فولادتولید کرد این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل این شرکت ۷۲‌میلیون و ۸۸‌هزار تن فولاد تولید کرده بود.
اقیانوسیه وکاهش 45‌درصدی
در آن سوی دنیا نیز استرالیا با کاهش ۸/۴۹‌درصدی فولاد تنها ۲‌میلیون و ۳۲۹‌هزار تن فولاد تولید کرد. این کشور در مدت مشابه سال قبل موفق به تولید ۴‌میلیون و ۶۴۳‌هزار تن فولاد شد. نیوزلند دیگر تولیدکننده این منطقه نیز که در ۷ ماه ابتدای سال تنها ۴۴۹‌هزار تن فولاد تولید کرد، ۶/۲درصد کاهش داشت.