خرید محتاطانه قراضه در ترکیه

مرکز خدمات فولاد ایران- سه کارخانه بزرگ ترکیه، یازده محموله قراضه در هفته گذشته خریداری کردند. بقیه منتظر هستند تا براساس شرایط بازار میلگرد، به خرید قراضه روی بیاورند. این یازده محموله از اروپا و آمریکا خریداری شده است. جمع این یازده محموله ۴۰۰‌هزار تن بوده است. قراضه سنگین مخلوط ۸۰ - ۲۰ در قیمت ۲۹۴ تا ۲۹۸‌دلار هر تن سی‌اف‌آر فروخته شده که ۸‌دلار افزایش قیمت نشان می‌دهد. قراضه خرد شده ۲۹۸ تا ۳۰۰‌دلار معامله شده که ۱۰‌دلار بالا رفته است. قراضه ۷۰ - ۳۰ سنگین هم ۱۵‌دلار افزایش یافته است.

قیمت قراضه سی‌آی‌اس کلاس آ ۳ هم این هفته ۱۲‌دلار بالا رفت و به ۲۸۷ سی‌اف‌آر استانبول رسیده است.در حال حاضر کارخانجات ترکیه منتظر افزایش قیمت میلگرد به ۵۰۰‌دلار فوب هستند، تولیدکنندگان میلگرد به خرید قراضه روی خواهند آورد.

ادامه افزایش قیمت قراضه در خاور دور

قیمت قراضه وارداتی در خاور دور به روند صعودی خود ادامه می‌دهد. آخرین قیمت‌ها ۳۳۰‌دلار است که نسبت به هفته قبل ۱۰‌دلار بالا رفته است. ۷ محموله قراضه اخیرا سفارش داده شده که بیشتر از سواحل غربی آمریکا وارد می‌شود. قراضه سنگین ۸۰ - ۲۰ مخلوط، ۳۳۰‌دلار سی‌اف‌آر بنادر خاور دور خریداری شده و قراضه خرد شده ۳۳۵ تا ۳۳۷‌دلار.

احتمال دارد چینی‌ها هم به خرید‌های خود ادامه دهند. آنها قراضه محصول ژاپن را ۳۵۰‌دلار تحویل بنادر چین خریده اند. البته مقادیر سفارش داده شده تناژهای کم ۵۰۰ تا ۷۰۰ تنی است.

گزارشات تایید نشده‌ای وجود دارد که ویتنام قراضه برای حمل آگوست از آمریکا خریده که ۷۰‌درصد این محموله قراضه سنگین ۸۰ - ۲۰ است و مابقی خرد شده، که متوسط قیمت ۳۳۰‌دلار سی‌اف‌آر بازار ویتنام است.

رشد قیمت‌های قراضه در چین

از اواسط جولای، قیمت قراضه در چین افزایش داشته است. در شرق چین قراضه ذوبی سنگین ( ضخامت بیش از ۶‌میلیمتر )، ۴۰۲ تا ۴۱۷‌دلار معامله می‌شود که شامل ۱۷‌درصد مالیات ارزش افزوده است.

قیمت این کالا در مرکز چین حدود ۴۴۱ تا ۴۶۰‌دلار می‌باشد. قیمت فولاد داخلی به دلیل افزایش تقاضای داخلی برای قراضه بالا رفته است. کارخانه‌های بزرگ فولادسازی مرتبا قیمت خرید تحویل نقدی درب کارخانه خود را افزایش می‌دهند.

یک تاجر قراضه در شرق چین پیش‌بینی می‌کند که قیمت قراضه تا اواسط آگوست افزایش یابد. کارخانه‌ها ترجیح می‌دهند قیمت فروش قراضه را افزایش دهند که علت آن افزایش قیمت فولاد است. اگر در نیمه دوم سال تولید فولاد داخلی در همین سطح باقی بماند، بازار قراضه با مشکل بزرگی روبه‌رو نخواهد شد.

براساس آمار در ماه ژوئن، چین ۲۶/۱‌میلیون تن قراضه وارد کرده است که نسبت به بیشترین مقدار واردات آن در ماه مه، افزایش داشته است. در نیمه اول سال جاری چین ۵۸/۷‌میلیون تن قراضه وارد کرده است که ۷/۴۲‌درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.