با وجود کاهش قیمت و نبود تقاضا برای محصولات داخلی، «بازرگانی دولتی» اقدام به عرضه کرد
بازار تمایلی برای خرید آهن ندارد
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: با از سر گرفته شدن عرضههای ذوبآهن در بورس کالا که بواسطه رکود حاکم بر بازار آهن طی هفته قبل متوقف شده بود، ۹هزار و ۱۸۰تن میلگرد در معاملات روز قبل به فروش رفت.
علاوهبر ذوبآهن و فولاد آذربایجان، دیروز آهنآلات وارداتی از چین، ترکیه و آلمان نیز عرضه شد که با توجه به اینکه پیش از عرضههای داخلیها وارد رینگ شده بودند و با در نظر گرفتن شرایط حاکم بر بازار، فروش خوبی را به ثبت رساندند.
بهرغم فروشهای دیروز در بورس به گفته فعالان و کارگزاران، تقاضا هنوز در سطح پایینی قراردارد و خرید کالاهای ذوبآهن در بورس کالا که بیشتر به صورت پروژهای انجام میشود نشاندهنده قوت گرفتن بازار نیست کمااینکه دیروز اغلب عرضههای این شرکت نیز در بازار به صورت کامل خریداری نشد و با مازاد عرضه روبهرو شد.
به عقیده این گروه، تنها خریدهایی که در مورد وارداتیها اتفاق افتاد توسط بازار صورت گرفته که با توجه به پایین تر بودن نرخ آنها در مقایسه با محصولات داخلی برای خریداران جذابیت بیشتری دارد.
عرضه کالای وارداتی با چه هدفی
با توجه به عدمکشش بازار در این روزها و رکود حاکم بر بازار ساخت و ساز که خریدهای پروژهای را نیز در بازار به حداقل رسانده، عرضه کالاهای وارداتی به خصوص محصولات چینی بیش از قبل از سوی فعالان بازار مورد سوال قرار میگیرد. خصوصا اینکه این کالاها در مقایسه با محصولات داخلی و به دلیل اینکه مدت زیادی را در انبارها بودهاند از کیفیت کمی برخوردارند و در این شرایط که کالاهای داخلی با کمبود تقاضا مواجه میشوند عرضه آنها به خصوص در بورس بیمنطق جلوه میکند.
یکی از فعالان بازار با اشاره به عرضههای این کالاها میگوید: در برخی روزها به نظر میرسد عرضهکننده دولتی بخشی از این کالاها (بازرگانی دولتی) که با هدف تنظیم بازار آنها را وارد کشور کرده، بدون در نظر گرفتن شرایط بازار اقدام به عرضه میکند؛ بهطوریکه در برخی از روزها که قیمتها بیدلیل در حال رشد بود به صورت محدود و بعد از عرضههای ذوبآهن عرضه میکرد؛ حال آنکه میتوانست برای جلوگیری ازرشد بیرویه قیمتها در بازار پیش از عرضههای اصلی بازار این کالاها راعرضه کند، اما به جای آن شاهدیم که این روش را در حال حاضر که تقاضا در بازار پایین است اجرا کرده واقدام به عرضه قبل از وارداتیها میکند.
وی معتقد است: اگر واقعا به دنبال حمایت و تنظیم بازار هستیم باید در عرضه کالاهای وارداتی که با بودجه دولتی خریداری شده دقت بیشتری شود تا ضمن سوددهی برای دولت باعث ضررو زیان واحدهای تولیدی نشود.
ضمن اینکه محقق نشدن افزایش نرخ تعرفه واردات در کنار رکود ناشی از عدمآغاز برنامههای دولت یکی دیگر از عواملی است که خریدها را کاهش داده است و بازار بهرغم اینکه تثبیت بازار پس از ماه رمضان را پیشبینی میکند اما ورود مجدد کالاهای وارداتی را مدنظر قرارداده است.
میلگرد روی مرز ۵۴۰تومان
دیروز در بورس کالا میانگین قیمت میلگرد وارداتی در بورس ۵۴۰تومان بود که با توجه به آخرین فروشهای انجام شده در ۲ هفته قبل که در حدود ۵۷۰ تومان بود کاهش داشت. ذوبآهن در این روز برای اطمینان بیشتر خریداران اعلام کرد تنها در زمان اصلی تالار در بورس عرضه میکند و فروش در زمان مچینگ ندارد.
در این روز میلگرد ۲۲-A۳ تا ۳۲ ذوبآهن با قیمت ۵۴۰۰ریال عرضه شد که از ۳۷۰۰تن عرضه، ۷۴۰تن معامله شد.
سبد میلگرد ۱۲ تا ۱۶ نیز با قیمت ۵۵۵۰ریال عرضه شد که با همین قیمت از ۱۸۰۰تن عرضه، ۱۲۰۰تن معامله شد.
میلگرد ۱۰ تا ۲۲ نیز که با قیمت ۵.۵۰۰ریال عرضه شده بود نیز از ۶۰۰تن عرضه ۴۰۰تن معامله شد.
میلگرد ۱۲ تا ۱۶ نیز در یک سبد دیگر با قیمت ۵.۵۵۰ریال در بورس عرضه شد که از ۵۲۰تن عرضه ۲۶۰تن معامله شد.
میلگرد ۸-A۳ تا ۲۰ نیز ۵.۴۵۰ریال عرضه شد که ۳۰۸۰تن معامله شد. میلگرد A۳-۱۰ تا ۲۰ نیز با قیمت ۵۴۵۰ریال عرضه شد که به دلیل عدمافزایش عرضه بازار به رقابت کشیده شد و ۵۴۸۰ریال، ۵۰۰تن معامله شد.
میلگرد ۱۴-A۳ تا ۲۰ نیز ۵۴۰۰ریال در بازار عرضه شد که برای ۵۳۹۰ریال خریدار داشت که به دلیل عدمکاهش قیمت از سوی عرضهکننده معامله نشد.
میلگرد ۱۴-A۳ تا ۲۵ فولاد آذربایجان با قیمت ۵۴۰۰ریال عرضه شد. برای این کالا که یک هزار تن تقاضا با قیمت ۵۲۰۰ریال و یک خریدار با نرخ ۵۴۰۰ریال ۲۰۰تن در بازار بود که در ابتدا ناظر تالار به این قیمت اعتراض کرد و اعلام کرد با توجه به اینکه حجم بالایی، نرخ ۵۲۰۰ریال را قبول دارد رقم ۵۴۰۰ریال صحیح نیست، اما با توجه به اینکه خریدار به فروش این کالا در تاریخ ۲۴/۴/۸۸ به همین نرخ استناد کرد ناظر تالار نیز پذیرفت. در نهایت ۲۰۰تن از این کالا با قیمت ۵۴۰۰ریال معامله شد.
میلگرد وارداتی ۴۷۵۰ریال در معاملات دیروز تیرآهن ۱۴ تا ۱۸ آلمانی با قیمت ۷۳۵۰ریال عرضه شد، اما فروش نرفت. سبد تیرآهن ۱۴ تا ۲۲ چین با قیمت ۶۰۰۰ریال ۱۱۰۰تن معامله شد. میلگرد ۱۰ تا ۲۰ ترکیه نیز ۵۰۰۳ریال، ۸۸تن معامله شد. میلگرد ۱۰ تا ۲۵ ترکیه نیز ۴۷۵۰ریال ۲۲۰۰تن و میلگرد ۱۴ تا ۳۲ چین ۱۱۰۰تن ۴۶۰۰ریال معامله شد.
ارسال نظر