یک فعال بازار آهن اعلام کرد
حل مشکل بازار آهن در گرو سیاستهای حمایتی دولت
گروه بورس کالا- زهرا مسافر: تثبیت قیمت آهنآلات در بازار نیازمند سیاستهای حمایتی دولت از جمله کاهش تعرفه واردات شمش فولاد، ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان و حذف تجمیع عوارض است. یک فعال بازار آهن در خصوص روند افزایشی قیمت آهنآلات در بازار گفت: شرایط فعلی از پیش پیشبینی میشد؛ زیرا که ارزانی کاذب و غیرمنطقی بودن قیمتها تا قبل از سال جدید حاکی از وارد آمدن چنین شوکی بر بازار بود.
وی افزود: با قیمتهای غیرمنطقی هیچگونه حاشیه سودی برای تولیدکنندگان و واردکنندگان محصولات فولاد ایجاد نمیشود و به همین دلیل انگیزهای نیز برای واردات از سوی تجار وجود نداشت.
این فعال بازار آهن با اشاره به کمبود مواد اولیه موجود در بازار پیشبینی کرد و در صورت ادامه وضعیت فعلی بهطور قطع قیمت آهن در ماه آینده بیشتر خواهد شد.
وی تاکید کرد: فاصله قیمتهای جهانی فولاد با قیمتهای داخلی کمبود محصولات فولادی را در کشور تشدید خواهد کرد؛ زیرا که قیمتهای جهانی محصولات فولادی ارزانتر و یا برابر با قیمتهای داخلی نیست.
از این رو تجار انگیزهای برای واردات ندارند و شاهد واردات قابل توجهی نیستیم. این فعال بازار آهن خاطرنشان کرد: به علت وضعیت کنونی، تولیدکنندگان در حد نیاز خود و تنها در حدود ۴۰تا ۵۰درصد به دنبال گشایش اعتبارات لازم خود برای تامین مواد اولیه هستند.
به گفته وی، تا زمانی که قیمتهای فولاد در بازار داخل به سمت منطقیشدن سوق داده نشود علاوه بر آنکه برای تولیدکننده به صرفه نخواهد بود واردات نیز برای واردکننده توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
وی تاکید کرد، در صورت برخورد دستوری دولت و کنترل قیمتها در بورس علاوه بر ایجاد رانت در بازار آهن، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان متضرر خواهند شد.
این فعال بازار آهن گفت: در صورت ادامه روند کنونی افزایش قیمت هر کیلو میلگرد به حدود ۱۵۰۰تومان در طی ماهیهای آتی دور از انتظار نیست.
به گفته وی، قیمت آهنآلات باید روی پایهای به صورت منطقی تثبیت شود تا تولیدکنندگان بتوانند به تدریج در فضایی رقابتی به تولید ادامه دهند.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ۴۵ تا ۵۰درصد نیاز کشور به فولاد از طریق واردات تامین میشود، افزود: چنانچه دولت هرچه سریعتر، سیاستهای حمایتی خود را اعمال نکند. به طور قطع طی ماههای آینده شاهد دو برابر شدن رشد قیمت آهنآلات در بازار داخل خواهیم بود.
این فعال بازارآهن تصریح کرد: در کشورهایی که صنعت فولاد ندارند و صرفا متکی به واردات هستند، دولت با حذف تعرفه واردات فولاد حاشیه سود را برای واردکنندگان تضمین میکند. به عنوان مثال عمان علاوه بر صفر کردن تعرفه واردات نسبت به کنترل آن نیز سیاستهای لازم را اعمال میکند.
وی خاطرنشان کرد: اما ایران علاوه بر واردات فولاد، خود از تولیدکنندگان نیز محسوب میشود، بنابراین دولت باید با اتخاذ تصمیمات همهجانبه علاوه بر منافع تولیدکنندگان، منافع مصرفکنندگان و واردکنندگان را نیز در نظر بگیرد.
این فعال بازار آهن پیشنهاد کرد: دولت باید علاوه بر حذف تعرفه واردات شمش، تسهیلات لازم در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد تا تولیدکنندگان فولاد انگیزه لازم برای افزایش ظرفیت تولید پیدا کنند.
وی تاکید کرد: هماکنون به علت اعمال سیاستهای مقطعی در بخش فولاد تولیدکنندگان، مصرفکنندگان و تجار هیچگونه اعتمادی به بازار ندارند.
این فعال بازار آهن اظهار داشت: پرداخت نقدینگی به تولیدکنندگان، آسانتر کردن شرایط گشایش اعتبارات لازم برای این بخش تجمع عوارض تبدیل شمش به محصول فولادی را از حمایتهای اساسی دولت برشمرد.
ارسال نظر