مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت بازرگانی خبر داد:
واردات ۱۰میلیون تن آهنآلات تا پایان امسال
زهرا مسافر- میزان واردات محصولات فولادی به کشور تا پایان امسال به حدود ۱۰میلیون تن خواهد رسید. مدیر کل تامین و توزیع کالای وزارت بازرگانی با بیان مطلب فوق به خبرنگار دنیای اقتصاد گفت: بر اساس آمار ۸ماهه حدود ۷میلیون و ۲۰۰هزار تن محصولات فولادی وارد کشور شده است که این میزان تا پایان امسال به حدود ۱۰میلیون تن خواهد رسید.
عباس قلیزاده افزود: عمده محصولات فولادی وارداتی به کشور شامل میلگرد، فولاد خام و تیرآهن بوده است.
وی تصریح کرد: میزان ثبت سفارش واردات فولاد تا پایان آذر ماه امسال حدود ۱۱میلیون تن بود که تاکنون حدود ۷میلیون و ۲۰۰هزار تن محقق شده است.
مدیر کل تامین و توزیع کالای وزارت بازرگانی خاطرنشان کرد: تا تاریخ بیست و چهارم آذر ماه امسال یکمیلیون و ۶۰۰هزار تن فولاد در بنادر کشور رسوب شده بود که به مدت ۶ روز؛ یعنی تا اول دی ماه جاری ۳۰۰هزار تن آن وارد کشور شده است.
وی از رسوب حدود یکمیلیون و ۳۰۰هزار تن محصولات فولادی در سه بندر انزلی، امام خمینی و عباس خبر داد و گفت: این محصولات عمدتا شامل ورق تیرآهن و شمش است. وی با اشاره به تولید حدود ۷میلیون و ۶۰۰هزار تن فولاد طی ۹ماهه امسال در کشور افزود: در صورت تحقق ۳۰درصد از ثبت سفارش صورت گرفته در سالجاری، مشکلی در زمینه آهنآلات در کشور در ماههای آتی ایجاد نخواهد شد.
قلیزاده در خصوص پیشبینی وضعیت بازار فولاد در کشور طی ماههای آتی تصریح کرد: با توجه به میزان تولید در کشور و ثبت سفارش صورت گرفته در سالجاری که نسبت به سال گذشته روند رو به رشدی داشته است، نگرانی خاصی از آینده بازار محصولات فولادی احساس نمیشود. وی با بیان اینکه هماکنون ساختوساز در کشور کم نیست، خاطرنشان کرد: درحالحاضر فصل احداث اسکلتهای فلزی است، بر این اساس تقاضا برای محصولات فولادی زیاد بوده اما به علت سیاستهای کنترلی دولت بازار از ثبات نسبی برخوردار است و نگرانیهای موجود مبنی بر رشد قیمت فولاد طی ماههای آتی بیاساس است.
مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت بازرگانی اظهار داشت: احتمال دارد متغیرهایی از جمله قطعی گاز و ... موجب نوسان قیمت آهن در بازار شود که این امر از دست دولت خارج است که میتوان با واردات کمبود ناشی از افت تولید را جبران کرد.
به گفته وی چنانچه اتفاق ناخواستهای رخ ندهد نگرانی برای رشد قیمتها طی ماههای آینده وجود ندارد مگر آن که در میزان خروجی و عرضه کشور مشکلی ایجاد شود که آن نیز با واردات قابل جبران است.
قلیزاده در خصوص میزان صادرات محصولات فولادی از کشور گفت: طی ۸ ماهه امسال حدود ۸۵۰هزار تن میلگرد و تیرآهن به خارج از کشور صادر شده است.
وی با اشاره به این که میزان صادرات آهن امسال کمتر از سال گذشته بوده است، افزود: این امر به علت تامین هر چه بیشتر نیاز داخل بوده است. مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت بازرگانی تصریح کرد: صادرات آهن در سالجاری از سوی ذوب آهن اصفهان گروه ملی و فولاد آلیاژی صورت گرفته است. وی در خصوص میزان واردات شمش فولادی به کشور در سالجاری خاطر نشان کرد: از حدود ۷میلیون و ۲۰۰هزار تن فولاد وارداتی به کشور حدود ۳میلیون تن شمش فولادی بوده است که نسبت به سال گذشته از روند مناسبتری برخوردار است.
ارسال نظر