در گزارش بورس کالا به رییس سازمان بورس اعلام شد:
دلایل سقوط حجم معاملات محصولات کشاورزی در بورس کالا
بهرغم تمام امیدهایی که نسبت به گسترش معاملات محصولات کشاورزی پس از ادغام در بورس کالایی کشاورزی و فلزات به وجود آمده بود، آمارها از کاهش قابل توجه حجم دادوستد نهایی رینگ محصولات کشاورزی از ابتدای زمان ادغام خبر میدهند به طوری که طبق یک برآورد، از تاریخ بیستم مهر ماه تا بیستم آبان ماه سالجاری حجم معاملات کشاورزی نسبت به ماه قبل ۳/۶۸درصد کاهش یافته است که این رقم از تاریخ بیستم آبان تا بیستم آذر ماه ۱/۵۷درصد بوده است.
منیژه حیاتی
بهرغم تمام امیدهایی که نسبت به گسترش معاملات محصولات کشاورزی پس از ادغام در بورس کالایی کشاورزی و فلزات به وجود آمده بود، آمارها از کاهش قابل توجه حجم دادوستد نهایی رینگ محصولات کشاورزی از ابتدای زمان ادغام خبر میدهند به طوری که طبق یک برآورد، از تاریخ بیستم مهر ماه تا بیستم آبان ماه سالجاری حجم معاملات کشاورزی نسبت به ماه قبل ۳/۶۸درصد کاهش یافته است که این رقم از تاریخ بیستم آبان تا بیستم آذر ماه ۱/۵۷درصد بوده است. هر چند این کاهش از زمان ادغام آغاز شده است، اما اغلب فعالان بازار این کاهش را با تحولات ایجاد شده در جریان ادغام، مرتبط نمیدانند بلکه دلیل اصلی را کاهش میزان معاملات کنجاله، ذرت و سویا تلقی میکنند که به دلیل اجرای طرح تنظیم بازار مرغ و تخممرغ توسط دولت رخ داده است.
بر همین اساس هاشمیان، مدیرعامل شرکت بورس کالا نیز طی گزارشی به صالحآبادی، رییس سازمان بورس اوراقبهادار، همین مساله را علت کاهش حجم دادوستدهای بورس کالا عنوان کرده است. در این گزارش که به دنبال آن جلسهای نیز توسط مدیران بورسهای اوراق و کالا با معاون وزیر کشاورزی برگزار شد، خروج اقلام ذرت، جو و کنجاله از بازار آزاد و توزیع و سهمیهبندی آن توسط دولت، علت اصلی این کاهش اعلام شد. علیاکبر هاشمیان، در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن تایید این مطلب خاطرنشان کرد: با توجه به صحبتهایی که در این خصوص با وزارتخانه شده است کارگروه ویژهای که با همکاری خلیلیان، معاون وزیر جهاد کشاورزی تشکیل شد، بررسی این موضوع را یکی از سرفصلهای کاری خود قرار داده است، تا ضمن بررسی بازار این محصولات راهکاری را برای توسعه معاملات آنها در بورس بیابد.
ارسال نظر