موج نگرانی از افزایش موجودی‌های مس و روی در بازار
با وجود ضعف دلار و افزایش شدید قیمت نفت و طلا فلزات غیرآهنی در کل با کاهش قابل توجه قیمت مواجه بودند.

افزایش شدید موجودی‌ها مخصوصا در مورد مس و روی بازار را مدتی است که نگران کرده است. همچنین گزارش وال استریت جورنال در مورد این که ممکن است میزان زیان وام‌های ریسکی مریل‌لینچ بسیار بیشتر از آنچه گزارش شده است، باشد؛ جو کلی بازارهای مالی را به شدت منفی کرد و گمانه‌زنی را در مورد این که ممکن است موسسات مالی با زیان‌های قابل توجه بیشتری در بازار وام‌های مسکن مواجه باشند، تقویت کرد. گزارش ضعیف رشد صنعتی و مصرف در سطح خرده‌فروشی نیز تصویر خوبی از رشد اقتصاد
آمریکا در 3 ماه چهارم ترسیم نمی‌کند.
با وجود آمار اشتغال مناسب و رشد ۹/۳‌درصدی اقتصاد آمریکا در ۳ ماه سوم انتظار می‌رود که رشد اقتصاد آمریکا در ۳ ماه چهارم کمتر از ۲‌درصد باشد. نگرانی از کاهش رشد اقتصاد و جو ترس حاکم بر بازارهای مالی ممکن است قیمت فلزات را با کاهش بیشتر مواجه سازد. اما آلومینیوم که در چند هفته گذشته با افت قیمت روبه‌رو شده بود، روند نسبتا خوب قیمت اخیر را به دلیل کاهش موجودی‌ها ادامه داد.
مس
قیمت نقدی مس در هفته گذشته با ۱/۴‌درصد کاهش به ۷۵۳۵ دلار رسید. موجودی‌های لندن با رشد ۲/۹‌درصدی به ۱۶۸۴۰۰ تن رسیدند. موجودی‌های نیویورک در حدود ۱۹۲۲۵‌هزار تن در حالت تثبیت بودند.
باید در نظر داشت که موجودی‌های مس از ابتدای اکتبر 30‌درصد افزایش داشته‌اند و نگرانی در مورد اقتصاد آمریکا و خرید محدود توسط چینی‌ها دلیل این افزایش موجودی است. انتظار می‌رفت که در 3 ماه چهارم تقاضا برای مس رشد قابل توجهی داشته باشد، ولی اکنون به نظر می‌رسد که تقاضا کمتر از میزان پیش‌بینی‌ها است. همچنین قیمت داخلی در چین کمتر از قیمت وارداتی است؛ بنابراین مصرف‌کنندگان ترجیح می‌دهند که از موجودی‌های انبارهای داخلی استفاده کنند. همچنین صادرات لوله‌های مسی از چین به آمریکا که در ساخت تهویه کاربرد دارند، به دلیل رکود بازار مسکن 20 تا 30‌درصد کاهش یافته است.
این که قیمت مس پایین‌تر از میانگین ۱۰۰ روزه ۷۶۱۰ دلار است نیز معامله‌گران تکنیکی را به فروش ترغیب می‌کند.
در دوره معاملات قیمت مس به کمتر از 7485 دلار هم نزول کرد و خط مقاومت در صورت کاهش بیشتر قیمت در حدود 7200 دلار واقع است.
آلومینیوم
روند تکنیکی قیمت آلومینیوم در 3 هفته گذشته بهبود یافته است که با کاهش و یا ثبات سطح موجودی‌ها مربوط می‌باشد. قیمت آلومینیوم به بالاترین سطح در 5/2 ماه گذشته رسیده است و موجودی‌های لندن که در چند ماه گذشته افزایش شدید داشت. در هفته گذشته با کاهش 7/0‌درصدی به 915500 تن رسید.
موجودی‌های آلومینیوم در شانگهای نیز از ۹۵۸۳۸ تن به ۹۲۶۲۹ تن کاهش یافت که قابل‌توجه می‌باشد. ادغام تولیدکنندگان در چین ادامه دارد و تعداد تولید کنندگان آلومینیوم به کمتر از ۱۰۰ رسیده است. با وجود کاهش قیمت اخیر آلومینا انتظار می‌رود که در سال آینده به دلیل کمبود بوکسیت وارداتی در چین قیمت بوکسیت و آلومینا ۲۰ تا ۳۰‌درصد افزایش یابد (گزارش antaike).
روی
در هفته گذشته قیمت نقدی روی با ۲/۳‌درصد کاهش به ۲۷۸۵ دلار رسید. موجودی‌های لندن نیز با افزایش شدید ۲۵‌درصدی به۷/۷۶‌ هزار تن رسیدند که معادل مصرف دو روز جهان است. تحلیل‌گر بانک Societe General معتقد است که قیمت روی به دلیل افزایش موجودی‌های لندن و افزایش عرضه در بازارهای خارج از LME تحت فشار باقی خواهد ماند. موانع ورود به صنعت نسبتا پایین و به دلیل این که تعداد زیادی فروشنده خرد در این بازار فعال هستند، وضعیت بازار بسیار رقابتی می‌باشد. در روز جمعه در شانگهای روی با حداکثر کاهش قیمت ۴‌درصدی مواجه بود و قیمت در این بازار به ۳۱۸۴ دلار رسید (در بازار شانگهای قیمت روی بالاتر از LME است). روند تکنیکی قیمت بسیار ضعیف است و خط مقاومت بسیار پایین‌تر از قیمت کنونی قرار دارد.
سرب
در هفته گذشته قیمت سرب با افزایش قیمت ۶/۱‌درصدی به ۳۷۶۵ دلار رسید؛ ولی موجودی‌های سرب بورس لندن با افزایش ۹/۳‌درصدی به۳/۴۰‌هزار تن رسید. افزایش موجودی‌ها در هفته‌های قبل شدیدتر بوده است و روند این افزایش معتدل‌تر شده است. با وجود قیمت بالای جهانی بازار با کمبود کنسانتره مواجه است و چین صادرات را کاهش داده است که بازار آسیا را با کمبود مواجه ساخته است. اما افزایش تقاضای مورد انتظار از صنایع باتری سازی در اروپا و آمریکا هنوز تحقق نیافته است. برخی از تحلیل‌گران مثل بانک Barclay انتظار دارند که قیمت سرب روند افزایشی داشته باشد؛ ولی با توجه به افزایش موجودی‌ها و روند ضعیف مجموعه فلزات معامله‌گران فعلا در مورد خرید در قیمت‌های بالای کنونی دچار تردید می‌باشند.
منبع: شرکت کارگزاری فلزات مفید