سامانههای بازار مهیا هستند
معاملهگر آنلاین آتی باشید
گروه بورس کالا - بازار قراردادهای آتی سکه طی چند سال اخیر همواره با روند رو به رشدی رضایت خاطر بسیاری از فعالان و علاقهمندان به سرمایهگذاری در بازارهای مشتقه را به همراه داشته است. در این میان مدیریت قراردادهای آتی برای رونق بازار و به منظور تسریع در امور مشتریان درصدد فرآیند تکمیل معاملات به صورت الکترونیکی برآمده که به این منظور سامانههای مجهزی برای مجموعه بازار فراهم کرده، اما ایجاد پایانههای معاملاتی آنلاین نیازمند زیرساختهای هوشمند و فعالی است که برای رسیدن به آن مرحله باید همچنان در انتظار روزهای آینده و تصمیمگیریهای جدید در این باره بود. حسن محمد زاده یکی از مشتریان فعال در بازار قراردادهای آتی بر این باور است نرمافزارهای معاملاتی آنلاین یکی از مشکلات فعلی بازار است و در واقع مجموعه بورس باید درصدد باشد که با فراهمسازی سامانه مجهز و الکترونیکی شرایط برای آنلاین شدن دادوستدها را فراهم کند.
به گفته محمد زاده، اتلاف زمان و هزینههای جانبی برای مشتریان از موضوعاتی است که با آنلاین شدن دادوستدها و فراهمسازی نرمافزارهای هوشمند و یکپارچه رفع میشود. این فعال بازار حضور در بازار قراردادهای آتی را یک تجربه جالب و هیجان انگیز توصیف میکند و بر این باور است روی هم رفته بازار وضعیت مناسبی دارد اما ظرفیت بالقوهای برای رونق دوباره دارد.
فعالان بازار بر این باورند قراردادهای آتی طی دو سال گذشته شرایط بسیار مناسبی را پشت سر گذاشته و اگر افول و توقفی در زمینه رونق دوباره به وجود آمده به دلایلی خارج از پارامترهای درونی بر میگردد؛ به گفته مسوولان، برنامهریزیها برای انسجام بخشیدن به بازار قراردادهای آتی ادامه دارد و مجموعه مدیریت نیز بر این باور است تمامی مشکلات به زودی حل خواهند شد و مشتریان میتوانند دورنمای روشنی از بازار داشته باشند.
پدرام زادنو عزیزی مدیریت قراردادهای آتی بورس کالای ایران درباره آنلاین شدن سامانههای معاملاتی بر این باور است که بورس کالا موضوع آنلاین شدن معاملات را اولویت کاری خود قرار داده، به طوری که از سال گذشته تاکنون سامانههای معاملاتی و نرمافزارهای مرتبط را ارتقا داده؛ این در شرایطی است که سرورهای مرتبط با فراهمسازی معاملات به صورت آنلاین نیز آماده شده است.
مدیریت قراردادهای آتی در ادامه صحبتهایش اظهار کرد: آنلاین شدن معاملات نیازمند دو پیش شرط است، به طوری که در ابتدا باید ضوابط و دستورالعملهای مورد نیاز از سوی نهاد ناظر فراهم شود و سپس شرکتهای کارگزاری نیز با شرکتهای خدمات دهنده بخش آی تی (IT) نرمافزارهای مجهز برای تسهیل در خدمات الکترونیکی را فراهم کنند و بعد از آن میتوان شاهد تسریع در امور مربوط به آنلاین شدن معاملات بود.
به اعتقاد عزیزی، کندی کار بیشتر در بخش فراهمسازی نرمافزارهای مجهز توسط شرکتهای کارگزاری صورت گرفته که خوشبختانه طی یک سال اخیر بیشتر شرکتهای کارگزاری بسته به توان مالی در صدد تهیه نرمافزارهای مورد نیاز بودهاند.
عزیزی در ادامه صحبتهایش افزود: در صورتی که همه شرایط برای آنلاین شدن معاملات فراهم شود چه بسا در آینده نزدیک میتوان به مانند نمونههای موفق همچون نرمافزارهای معاملات به صورت آنلاین بازار سهام به رشد مطلوب در این زمینه امیدوار بود.
مدیریت قراردادهای مشتقه در خصوص پذیرش مشتریان جدید نیز خاطرنشان کرد: در چند ماه گذشته پذیرش مشتریان را به مدت محدودی متوقف کردهایم تا فرآیند پذیرش اصلاح شود؛ در واقع به دلیل ریسک نهفته و ذاتی بازار قراردادهای آتی، دورههای آموزشی برای مشتریان طراحی شده که بعد از نهایی شدن این موضوع و اتخاذ تصمیمات جدید که در راستای ایفای حقوق مشتریان است، میتوانیم پذیرش مشتریان را از سر بگیریم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بورس به خاطر فشارهای بیرونی و تحتتاثیر برخی مسائل، پذیرش مشتریان جدید را محدوده کرده است؟ گفت: بورس صرفا به منظور اصلاح فرآیند مربوط به پذیرش مشتریان از اعطای کدهای جدید کد معاملاتی جلوگیری کرده و تصمیم بر این شد کدهای راکدی که طی سالهای قبل فعالیتی نداشتند متوقف شود تا مدیریت با برنامهریزیهای صورت گرفته، وضعیت را بهبود بخشد.
مدیر قراردادهای مشتقه با تاکید بر اینکه رونق دوباره بازار آتی مجددا از سر گرفته خواهد شد تصریح کرد: بازار ما بازار قراردادهای مشتقه است و شرایط این بازار به تبع بازار نقدی میتواند دوباره رونق یابد.
وی یکی از دلایل کم حجم بودن معاملات آتی سکه در روزهای اخیر را بیشتر مربوط به عدم تغییرات قیمتی سکه نقدی میداند. عزیزی در پایان اظهار امیدواری کرد مشتریان و سرمایهگذاران فعال برای رونق دوباره، صبر کنند؛ زیرا بورس کالا در پی انسجام بخشی هرچه بیشتر به این بازار است.
ارسال نظر