بازار از قیمتهای بالاتر استقبال نکرد
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: روز گذشته میانگین قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد همزمان با توقف معاملات بورس و تعویق عرضهها به روز چهارشنبه ثابت ماند و تغییر چندانی نداشت. بر اساس این گزارش به دلیل محدودیت فعالیت سیستم بانکی به دلیل چند روز تعطیلی متوالی، تقاضا در بازار محدود است و به همین دلیل خریداران از رشد قیمت چند کارخانه که میانگین قیمت فروش میلگرد خود را بالا برده بودند استقبال نکردند.
در همین حال قیمت پیشنهادی برای شمش فولاد در بندر انزلی ۱۵۶۰ تومان و در بندر امامخمینی ۱۵۵۰ تومان بود اما ورق ۲ وارداتی در بندر امام خمینی همچنان پر طرفدار بود و با قیمت ۲ هزار و ۱۰ تومان فروش رفت.
بر اساس این گزارش، در این روز بالاترین نرخ پیشنهاد شده در بازار داخلی میلگرد در محدوده ۱۷۸۰ تومان بود که گفته میشود ۱۷۶۰ تومان قیمت معامله شده این کالا بود.
رشد قیمت ورق وارداتی
به گفته یکی از معاملهگران بازار ورق به دلیل کاهش واردات ورق ۲ روغنی در ماههای اخیر، قیمت داخلی آن هم به دلیل محدودیت تولید با رشد مواجه شده است؛ به طوری که کارخانههای داخلی این کالا را با قیمت ۱۹۸۰ تومان عرضه میکنند و اگرچه در حدود ۳۰ تومان پایین تر از قیمتهای وارداتی است، اما در هر صورت تولیدی با سوددهی بالا برای عرضهکنندهها محسوب میشود، اما این قیمتها از نظر خریداران و تجار بازار از آنجا که ارتباط مستقیمی با تولید لوله و پروفیل دارد مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد و صنایع پایین دستی را با مشکل نقدینگی مواجه کرده است.
در همین حال میانگین دیگر سایزهای ورق فولادی نیز همانند میلگرد به دلیل عرضههای مبارکه در هفتههای اخیر و پایین بودن تقاضا در مقایسه با حجم پاسخگویی این شرکت به نیاز بازار روند نزولی داشته است؛ به طوری که در حال حاضر سایزهای ۱۰ و ۱۵ ورق با قیمت ۱۶۳۵ تومان معامله میشود.
البته از نظر معاملهگران بازار برخی از کارخانههای نوردی نیز در حال حاضر با توجه به هزینه تولید قیمت فروش آنها پایین تر از نرخهای تمام شده است.
برای مثال، یکی از کارگزاران بورس به نرخ فروش محصولات ذوبآهن در بورس طی هفته گذشته اشاره کرده و میگوید: کاهش تقاضا باعث شد تا کالاهای ذوبآهن که همیشه بر سر آن دعوا بود هفته گذشته با قیمتهای بسیار پایینی معامله شود حال آنکه با در نظر گرفتن هزینه شمش ۱۵۰۰ تومانی فروش تیرآهن ۱۶۲۰ تومان و میلگرد ۱۵۲۰ تومانی برای این شرکت بسیار پایین است، اما شرایط عرضه و تقاضا چارهای جز کاهش نرخ برای تولیدکنندهها باقی نگذاشته است.
به گفته وی شرکتی که محصول خود را با قیمت بالاتر از ۱۶۳۰ تومان تولید، اما با این قیمت میلگرد خود را در بورس کالا عرضه میکند تنها به امید آینده است و این موضوع نشان میدهد در هر صورت تولید بهتر از توقف تولید است. البته به نظر این کارگزار بورس اگرچه هزینه تولید نهایی کالا برای تعیین قیمت عرضه در بورس منطقی است و باید موضوع هزینه تولید را در نظر گرفت، اما در نهایت این عرضه و تقاضا است که تعیینکننده قیمت است.
به گفته وی در حال حاضر قیمتهای عرضه در بورس بسیار پایین است، اما راضی کردن خریداران یک موضوع مهم است به علاوه اینکه با توجه به قواعد عرضه در بورس، این روزها حضور فولادسازان در بورس نشان دهنده این است که شرکت مذکور بدهی ندارد، به تعهدات خود عمل کرده، محصولات استاندارد تولید میکند و در نهایت مورد بازدید قرار گرفته است در نتیجه به طور کلی حتی با وجود معامله نشدن محصولات، عرضه در بورس این مزیت را دارد هر چند که واریز وجه قبل از عرضه در بورس و قوانینی از این دست، چالشهای فعلی بازار را بیشتر کرده و نقدینگی خریداران را دچار مشکل کرده است.
البته به نظر وی با وجود اینکه عرضه و تقاضا قیمت واقعی را تعیین میکند در هر صورت نرخی که به عنوان عرضه روی تابلو ثبت میشود در عین حال باید قابل توجیه و دفاع نیز باشد.
ارسال نظر