گروه بورس کالا - سردار خالدی: دیروز دادوستد سکه در بازار قراردادهای آتی در شرایطی با نزول همراه بود که دامنه افت قیمت‌ها به ۵ درصد هم رسید. انتشار اخبار مربوط به بازار ارز همچون گفته وزیر اقتصاد درباره اینکه بازار ارز تعدیل می‌شود و صحبت‌های رسمی برخی مسوولان پیرامون اینکه مانورهای نظامی می‌تواند جنبه بازدارندگی داشته باشد توانست از افزایش دوباره قیمت‌ها جلوگیری کند. البته گزارش‌هایی توسط رسانه‌های غرب درباره اینکه به احتمال زیاد توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ سرانجام نهایی خواهد شد یکی دیگر از موضوعاتی بود که شرایط آرامی را برای معاملات فراهم کرد.

البته بازارهای داخلی تنها متاثر از پارامترهای داخلی نیست و روند قیمت‌ها تا حدی نیز با تغییرات طلای جهانی در همین روزهای پایانی سال جاری میلادی همگام شده و چه بسا که با توجه به تعطیلی اغلب بازارهای جهانی در روزهای آینده وضعیت دیگری در بازارها حاصل شود.

انتشار شاخص‌های اقتصادی ایالات متحده و چین همچون افت غیر منتظره شاخص اعتماد مصرف‌کننده آمریکا در ماه دسامبر و پیش‌بینی‌های موسسه تحقیقات کیتکو درباره اینکه ممکن است روال افزایشی در انتظار طلا باشد باعث شده بازارها همچنان در انتظار روزهای حساسی باشند. تحلیلگران بر این باورندکه علاوه بر مشکلات اقتصادی ایالات متحده که بیشتر حول سیاستگذاری نظام مالی معروف به «صخره مالی» می‌چرخد گزارش‌هایی از اقتصادهای بزرگ جهان همچون چین یا مشکلات مربوط به منطقه یورو وجود دارد که می‌تواند در تعیین تصمیم نهایی سرمایه‌گذاران تاثیرگذار باشد.

در عین حال آمارهای رسمی نشان می‌دهد چین در سال ۲۰۱۲ میلادی برای ششمین سال متوالی بزرگ‌ترین تولید‌کننده طلای جهان خواهد بود. به گزارش «پی.تی.آی» سازمان طلای چین؛ میزان تولید طلای این کشور در ده ماه نخست سال جاری میلادی به بیش از ۳۲۳ تن رسیده است تا این کشور همچنان بزرگ‌ترین تولید‌کننده طلای جهان باشد.

بر اساس این گزارش، میزان تولید طلای چین در ده ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۱ درصد رشد داشته است. چین در سال ۲۰۰۷ میلادی با پیشی گرفتن از آفریقای جنوبی به بزرگ‌ترین تولید‌کننده طلای جهان تبدیل شد و از آن زمان تاکنون این جایگاه را حفظ کرده است.

چین هم اکنون پس از هند دومین مصرف‌کننده بزرگ طلای جهان به شمار می‌رود. میزان مصرف طلای چین سال گذشته به بیش از ۷۶۱ تن رسیده است. شورای جهانی طلا نیز پیش‌بینی کرده است چین به زودی با پیشی گرفتن از هند به بزرگ‌ترین مصرف‌کننده طلای جهان تبدیل خواهد شد. شرکت‌های چینی به تازگی سرمایه‌گذاری‌های زیادی را در معادن طلای استرالیا و آفریقای جنوبی انجام داده اند. در هر صورت باید منتظر ماند و دید که چین به چه میزان در سطح عرضه و تقاضا تاثیرگذار است و گزارش‌های مربوط به منطقه یورو تا چه حد می‌تواند شرایط متفاوتی پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهد. معامله گران بر این باورند در مجموع روند مبادلات از هیجانی بودن قیمت‌ها در اول هفته گذشته خبر می‌داد، روند نزولی قیمت‌ها به دلیل بالا رفتن قیمت‌ها به صورت هیجانی بود که انتشار برخی اخبار و نوسانات داخلی عامل این کاهش به‌شمار می‌رود. در بازار دیروز قیمت‌ها با افت قابل‌توجهی همراه شدند؛ به طوری که سکه سررسید دی‌ماه با کاهش ۶۷/۳ درصدی در محدوده یک میلیون و ۲۷۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار، سررسید بهمن‌ماه با کاهش ۷۶/۴ درصدی در محدوده یک میلیون و ۳۳۹ هزار تا یک میلیون و ۳۸۴ هزار تومان و سررسید اسفندماه با کاهش ۸/۴ درصدی در محدوده یک میلیون و ۴۱۸ هزار تا یک میلیون و ۴۶۵ هزار تومان قرار گرفت. تعداد موقعیت‌های تعهدی باز برای هر یک از سررسیدها افزایشی بود.