رشد قیمتها و رونق موقت معاملات
درست است که این قیمتها اکنون به بالاترین حد خود نسبت به سال گذشته رسیدهاند و هیچ گونه مطابقتی با اصول اولیه بازار ندارند، اما طی یک ماه گذشته نرخها اندکی اصلاح شده است و به نظر میرسد بازار دیگر التهاب گرانی ندارد. البته ناگفته نماند که در دو هفته اخیر شاهد رشد اندک قیمتها بودهایم که آن هم به گفته آگاهان بازار به دلیل افزایش قیمت فلزات پایه در بورس لندن بوده است. البته بیشترین نوسان قیمتی را در فلزاتی همچون مس و آلومینیوم شاهد بودیم که از مهمترین فلزات صنعتی و دارای ماهیتی استراتژیک هستند.
همچنین تولید کنندگان این فلزات در حوزه واردات نیز به دلیل یک سری تحریمهای بینالمللی و افزایش قیمت اصلیترین مواد اولیه صنعتی بر اساس نرخ ارز بازار آزاد، با مشکلات دست و پنجه نرم میکنند و توان رقابت تولیدکنندگان داخلی در مقابل کالاهایی که از کشورهایی نظیر چین، ترکیه و هند با نرخ مرجع وارد میشوند، از آنها سلب شده است. در شرایطی که صنایع داخلی با چالشهای متعددی مانند فشارهای بینالمللی، عدم پرداخت مطالبات و افزایش هزینههای ناشی از اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها مواجه هستند، تامین نیاز صنایع داخلی با قیمت و حجم مناسب باید به اولویت اصلی صنایع بالادستی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تبدیل شود.
مس در مرز ۸ هزار دلار ماند
معاملات بورس لندن در دو روز اخیر با نوسان رو به پایین قیمتها دنبال شد، به طوری که در هفدهم دسامبر افت و خیز قیمتها همچنان مس را در مرز 8 هزار دلار داشت. این در حالی است که نشست اخیر فدرال رزرو آمریکا هیچ تصمیم جدیدی نداشته و کارشناسان اقتصادی بر این باورند که روند کنونی تصمیمات فدرال رزرو تاثیر چندانی بر رونق اقتصاد آمریکا ندارد.
ارسال نظر