پیش‌بینی‌ها از بازار جهانی طلا: تقاضا ادامه دارد
ارائه کد معاملات آتی از سر گرفته می‌شود
خبرگزاری فارس - مدیر قرارداد مشتق کالایی بورس کالا با اعلام این خبر که به زودی ارائه کد معاملات آتی از سر گرفته می‌شود، گفت: این اقدام به دلیل تغییر در برخی فرآیندهای پذیرش مشتریان صورت پذیرفته است. پدرام زادنو عزیزی در رابطه با دلایل محدودیت ارائه کد معاملات آتی در هفته‌های اخیر، اظهار کرد: بازنگری در یک سری فرآیند پذیرش مشتریان دلیل اصلی محدودیت در ارائه کد معاملات آتی است.

وی با اشاره به اینکه این امر موجب تاثیر مثبت بر بازار آتی خواهد شد، ادامه داد: این بازنگری‌ها مراحل نهایی را طی می‌کند و طی روزهای آینده اطلاعیه آن منتشر خواهد شد. عزیزی درباره جزئیات بازنگری در فرآیند ارائه کد معاملات آتی، تصریح کرد: معاملات آتی به دلیل آنکه بازار پر ریسکی به شمار می‌رود، بازنگری در فرآیند پذیرش مشتریان بیش از گذشته احساس شد؛ بنابراین اشخاص باید با یک‌سری آمادگی‌های ذهنی، دانش و علم کافی وارد این بازار شوند.
مدیر قرارداد مشتق کالایی بورس کالا تاکید کرد: ورود به این بازار بدون داشتن اطلاعات و دانش لازم ممکن است مشتریان را متضرر کند، به عبارت دیگر به مشتریان جدید آموزش‌های لازم ارائه خواهد شد، سپس روند دریافت کد معاملات آتی را طی خواهند کرد.

تاثیر تصمیمات‌جدید فدرال‌رزرو بر‌‌قیمت ‌طلا
بعد از دو روز نشست کمیته تصمیم گیری فدرال رزرو، این نهاد اعلام کرد قصد اجرای سیاست انبساطی جدیدی را دارد که این سیاست معطوف به خرید ۴۵ میلیارد دلار اوراق قرضه دولتی در هر ماه است. به گزارش اقتصاد آنلاین با اجرای سیاست «چرخش اوراق قرضه» (خرید اوراق قرضه بلند مدت و فروش همزمان اوراق قرضه کوتاه مدت) که در ‏انتهای ماه جاری به پایان می‌رسد، بانک فدرال رزرو اقدام به خرید ۴۵ میلیارد دلار اوراق قرضه بلند مدت با پول حاصل ‏از فروش بدهی‌های کوتاه مدت می‌کند. تامین مالی سیاست خرید اوراق قرضه جدید که در روز چهارشنبه، اجرای آن اعلام ‏شده است از طریق خلق پول اجرا خواهد شد و ترازنامه فدرال رزرو را در سطح ۸/۲ تریلیون دلار قرار خواهد داد. این در حالی است که بازار طلا در ساعات قبل از کنفرانس خبری فدرال رزرو با عدم اطمینان بالایی رو به رو بود که ‏جهش قیمت طلا به سطح ۱۷۲۴/۸۰ دلار در هر اونس را در پی داشت اما با نزدیک شدن به ساعت اجرای این کنفرانس ‏خبری، قیمت طلا اندکی کاهش یافت و بعد از اعلام فدرال رزرو برای اجرای برنامه سیاست انبساطی جدید و دمیدن امید ‏تازه به بازارها، قیمت طلا با افت رو به رو شد. با این حال باید منتظر ماند و دید که با انتشار آمارهای جدید ‏اقتصادی در زمینه نرخ بیکاری و رشد اقتصادی آمریکا بعد از اجرای این سیاست، عکس‌العمل بازار چه خواهد بود؟

گروه بورس کالا - سردار خالدی: دادوستدها در بازار قراردادهای آتی سکه با نوسان منطقی هفته گذشته را پشت سر گذاشت، اما انتظارات از بازار همانند قبل تغییری نکرده است.
استاندارد بانک: تصمیمات چین، سازنده و موثر
دادوستدهای بازار طلا طی دو روز پایانی هفته گذشته با افت و خیز قابل‌توجهی روبه‌رو شده بود، البته بازارها نوسان قیمت‌ها به تاثیر از آخرین نشست فدرال رزرو پیرامون تعیین اعضای جدید کمیته مرکزی FOMC و از سویی اعلام سیاست‌های جدید انبساطی را پیش‌بینی کرده بودند، اما همچنان که پیش‌تر انتظار می‌رفت روند قیمت‌ها قبل از نشست فدرال رزرو صعودی، اما بعد از آن، شرایط عوض شد. اغلب تحلیلگران با اشاره به وضعیت ایجاد شده بر این باورند توجه بازارهای مالی و کالایی دوباره به موضوع «صخره مالی» متمرکز شده است؛ در حالی که کمتر از چند هفته دیگر سال جدید میلادی آغاز می‌شود، اما همچنان بحث بر سر توافقات و افزایش اختلاف نظر دموکرات‌ها و جمهوریخواهان پیرامون این مساله دامنه بیشتری به خود می‌گیرد. البته در نشست فدرال رزرو در روز چهارشنبه نیز بن برنانکه نسبت به عدم توافق روی سیاست‌های مالی هشدار داده بود. بازارهای جهانی و دادوستد طلا در چند روز گذشته در حال هضم تصمیمات جدید بی سابقه فدرال رزرو است. از اروپا نیز خبر می‌رسد مقامات مالی اتحادیه اروپا در نشست اخیر سران در روزهای گذشته بر این امر اتفاق نظر دارند که مسیر بهبود یافته‌ای در انتظار منطقه یورو است، اما به نظر ناظران، این صحبت‌ها تنها گمانه‌زنی است و برای نتیجه‌گیری در این باره باید به جنبه عملیاتی این تصمیمات نیز توجه کرد.
این در شرایطی است که درباره روند قیمت طلا استاندارد بانک در گزارشی روز جمعه اعلام کرد طلا از نیمه دوم ماه نوامبر تحت فشار نوسانات شدید قیمتی بوده و بارها طی مدت یادشده تاکنون از سطح قیمتی یک هزار و 750 دلار به ازای هر اونس سقوط کرده و حتی این افت قیمتی به یک هزار و 700 دلار به ازای هر اونس نیز رسیده، این در حالی است که این موسسه اعلام کرده پشتیبانی از افزایش سطح تقاضای فیزیکی همچنان مورد حمایت تحلیلگران است و علاوه بر مسائل و موارد اعلام شده، تصمیمات چین به عنوان یکی از بزرگ‌ترین متقاضیان سطح خرده فروشی طلا در خصوص تاکید بر تداوم رشد اقتصادی و برنامه‌های پولی جدید می‌تواند تغییردهنده اوضاع فعلی باشد.
بازار داخلی: همه چیز در انتظار روزهای بعد
بازار داخلی سکه و ارز طی هفته گذشته نوسان ملایمی را پشت سر گذاشته بود، در حالی که در همان روز ابتدایی قیمت‌ها با کاهش اندکی شروع شد، اما در ادامه این روند با افت و خیز رو به رو شد و به تاثیر از اخبار و گزارش‌های منتشر شده که بیشتر به صورت عوامل برونزای سیاسی خود را در بازارها نشان می‌دهد بازار شاهد افت و خیز منطقی بود.
اخباری در خصوص پیشنهاد اوباما برای مذاکرات مستقیم ایران و ایالات‌متحده و تعیین یک دوره زمانی ۵ ماهه برای انجام این کار، مذاکرات تلفنی هیات نمایندگان ایران و گروه ۱+۵ (آقای باقری و خانم اشمیت) و موافقت اعضای این گروه برای ارائه پیشنهادهای بازبینی شده به ایران توانسته بود روی روند دادوستدها تاثیرگذار باشد. البته بازار نقدی ارز و سکه در روز پنج شنبه هفته گذشته و روزهای آینده متاثر از نشست نمایندگان ایران و آژانس انرژی اتمی در تهران بر سر مسائل فنی هسته‌ای در حالی آرامش نسبی داشت که دو طرف از «سازنده بودن» مذاکرات خبر داده‌اند و حتی نشست دور بعدی این مذاکرات را به روز ۲۷ دی‌ماه موکول کرده‌اند. برخی تحلیلگران با اشاره به اخبار و گزارش‌های منتشرشده و از سویی گمانه‌زنی‌ها پیرامون تصمیمات جدید ارزی دولت و مرکز مبادلات ارزی بر این باورند آرامش بازارها را نمی‌توان پایدار تلقی کرد و چه بسا انتشار برخی اخبار دیگر همچون افزایش دامنه محدودیت‌ها از سوی کانادا در خصوص شرکت‌های ایرانی تردید سرمایه‌گذاران را همچنان باقی نگه داشته است.
تازه‌ترین اطلاعیه‌های بورس آتی
در بازار قراردادهای آتی نیز قیمت‌ها به مانند بازار نقدی با نوسان همراه بود، اما روند حرکتی قیمت‌ها نشان می‌دهد در سررسیدهای نزدیک همچون آذرماه قیمت‌ها با افت و خیز بیشتری دنبال شد، در سررسیدهای دور این افت و خیز کمتر بوده است. البته یکی از دلایل افزایش نوسان‌ها در سررسیدهای آذرماه به نزدیک بودن زمان تحویل فیزیکی سکه بر می‌گردد؛ براساس تازه‌ترین اطلاعیه منتشرشده فرآیند تحویل فیزیکی سکه قراردادهای آذرماه در روزهای ۲۶ و ۲۷ همین ماه انجام می‌شود که همه مشتریان فروشنده و خریدار دارای موقعیت‌های تعهدی باز موظفند براساس ضوابط اعلام شده جهت تحویل سکه اقدام کنند. همچنین در دیگر اطلاعیه منتشر شده بازار راه‌اندازی قرارداد آتی در خصوص سکه تحویل اسفندماه اعلام شد: معاملات تحویل سکه اسفندماه از روز دوشنبه ۲۷ آذرماه قابل‌اجرایی خواهد بود. دوره گشایش و عادی معاملاتی این قراردادها همانند دوره‌های قبل خواهد بود و تغییری در شرایط ایجاد نشده است.
معامله گران بازار قراردادهای آتی بر این باورند دادوستدها در این بازار با امیدواری بیشتری همراه شده و اغلب تحلیلگران معتقدند حجم و ارزش مبادلات افزایش خواهد یافت، اما این امر علاوه بر تصمیمات برونزا، به برنامه‌ریزی‌های درونزای بازار نیز بستگی دارد و شاید بخش عمده‌ای از آن به تصمیمات مدیریت قراردادهای مشتقه برگردد. اغلب کارشناسان از افت قیمت‌ها در کوتاه‌مدت و شرایط صعودی قیمت‌ها خبر می‌دهند. در دادوستدهای فعلی نکته بسیار با اهمیتی که دیده می‌شود این است که تردید سرمایه‌گذاران هر روز بیشتر شده و نمی‌توان به تصمیمات و رفتار اطمینان بخش معاملاتی سرمایه‌گذاران اعتماد کرد.