خبر
تخصیص ارز به ۵/۱ میلیون تن شمش فولاد وارداتی
دبیر ستاد فولاد وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به واردات بیش از ۵/۱ میلیون تن شمش آهن و فولاد به کشور در نیمه نخست امسال گفت: واردات شمش آهن و فولاد برای تاجران بسیار سودآور بوده و این میزان واردات نشان میدهد که به آنها ارز تعلق گرفته است. علیرضا رشیدی در گفتوگو با ایسنا، درباره دلیل کاهش واردات شمش آهن و فولاد و تاثیر منفی آن بر تولید فولاد خام کشور گفت: فشار زیادی را به واحدهای تولید شمش به ویژه فولاد خوزستان وارد کردهایم و فولاد خوزستان هماکنون با نهایت ظرفیت خود کار میکند.
واحدهای تولید شمش بخش خصوصی هم شرایط خاص خود را دارد و باید نیازهای ارزی آنها برای واردات مواد افزودنی تامین شود.
او در پاسخ به این سوال که آیا تولیدکنندگان فولاد از مرکز مبادلات ارزی ارز دریافت کردهاند یا خیر، گفت: اطلاعی از این موضوع ندارم، اما فولاد جزو اولویتهای دریافت ارز از مرکز مبادلات ارزی است.
از سوی دیگر طبق آمار گمرک در نیمه نخست امسال بیش از ۵/۱ میلیون تن شمش وارد کشور شد که این نشان میدهد واردات شمش برای تاجران سودآور بوده و به آنها ارز تعلق گرفته است.
دبیر ستاد فولاد وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره آزادسازی قیمت فولاد در بازار نیز توضیح داد: بر اساس مصوبه چند سال پیش هیات وزیران قرار شد با تشکیل بورس فلزات و بعد از آن بورس کالا، محصولات ساختمانی یا در بورس عرضه شوند یا مشمول قیمتگذاری شوند.
رشیدی با بیان اینکه تاکید ما بر این است که فولاد و محصولات فولادی در بورس فروخته شوند، گفت: البته بورس هم سازوکارهای کنترلی خود را دارد و بورس، بازار رهایی نیست و مسوولان میتوانند تنها دامنه محدودی از نوسان قیمت را قبول کنند.
همچنین اجازه داده نمیشود که یک نفر بخش اعظمی از محصول عرضه شده در بورس را بخرد تا با این کار بازار را به هم بریزد.
ارسال نظر