بورس نیوز - آمار و ارقام نشان می‌دهد که ذخایر جهانی روی در اکتبر 2006 به 100‌هزار تن کاهش یافت. این در حالی است که این ذخایر در ماه ‌2004 رقم 750‌هزار تن را نشان می‌داد.
گفتنی است، در اکتبر ۲۰۰۶ قیمت روی به ۴۵۰۰‌دلار رسید که بیشترین رکورد طی پنج سال گذشته می‌باشد. بدین ترتیب با کاهش ذخایر جهانی روی شاهد افزایش قیمت جهانی این فلز رنگی بودیم.

قیمت فلز روی از اکتبر 2006 رو به کاهش گذاشت. به عبارتی ساده تر فلز روی دو سال قبل از آغاز بحران جهانی وارد روند نزولی گردید.
به اعتقاد کارشناسان، علت افت قیمت فلز روی را می‌بایست در میزان ذخایر جهانی این فلز جست‌وجو کرد. همانگونه که به آن قبلا اشاره شد افت ذخایر جهانی روی از ۷۵۰‌هزار تن به ۱۰۰‌هزار تن در اکتبر ۲۰۰۶ اتفاق افتاد. میزان ذخایر در اکتبر ۲۰۰۷ ثابت است و تغییر محسوسی نشان نمی دهد. پس از این تاریخ ذخایر روی رو به افزایش می‌گذارد و در اکتبر ۲۰۰۸ با توجه به بروز بحران جهانی با رشد شدیدی مواجه می‌شود.
این حرکت ذخایر روی در زمان وقوع بحران جهانی را می‌توان به کاهش تقاضا تعبیر کرد. بدین ترتیب میزان ذخایر با افزایش روبه‌رو گردیده است. شاید بتوان گفت قیمت فلز روی با توجه به کمرنگ شدن بحران جهانی آماده رالی جدید صعودی می‌باشد. در واقع این بحران جهانی است که باعث افت فلز روی شده است، وگرنه فلز روی اینچنین افتی را تجربه نمی‌کرد.
قابل توجه است که این علت را می‌بایست در میزان ذخایر جهانی معادن روی که این اواخر به بهره‌برداری رسیده‌اند، جست‌وجو کرد.
طی دو سال گذشته در آمریکای لاتین و دیگر نقاط جهان تعداد قابل توجهی معادن روی به بهره‌برداری رسیدند که باعث افت شدید قیمت این فلز در بازارهای جهانی شده است. به صورتی که در مقطعی قیمت معامله شده این فلز پایین تر از قیمت تمام شده آن برای معدنکاران شد، بدین ترتیب معدنکاران بر آن برآمدند که ظرفیت تولید خود را کاهش دهند. البته با بروز بحران جهانی و رکود صنایعی همچون ساختمان و اتومبیل‌سازی و گالوانیزه و کاهش تولید صنایع مذکور و به دنبال آن کاهش تقاضای روی ضربه سنگین دیگری بر پیکره صنعت روی وارد شد.
با آغاز بحران جهانی شاهد افت شدید قیمت فلز مس نیز بودیم‌. قیمت مس در ماه ژوئن ۲۰۰۸ سقوط خود را آغاز کرد.
ولی نکته حائز اهمیت در بررسی این دو نمودار، آغاز رشد همزمان قیمت‌های به کف رسیده این دو فلز رنگی (مس و روی) می‌باشد. به صورتی که در فوریه 2009 با توجه به بهبود وضعیت بحران جهانی و افزایش تقاضا برای مواد اولیه و خریدهای عمده مواد اولیه کشورهای صنعتی بزرگ همچون چین شاهد جوانه زدن و رشد سریع قیمت هر دو فلز رنگی هستیم. حائز اهمیت است در زمانی که قیمت فلز مس با روند مثبت همراه بود، قیمت فلز روی راکد و رشدی را تجربه نکرد. گفتنی است‌، بر خلاف فلز مس که به غیر از صنایع در صنعت ساختمان نیز مصارف گوناگون دارد، بزرگ‌ترین مصرف کننده روی صنایع خودروسازی است. طی پیش بینی کارشناسان جهانی صنعت خودرو سازی در اواخر 2010 از بحران و رکود خارج خواهد شد. بدین ترتیب حرکت اصلی قیمت جهانی روی در آن مقطع اتفاق خواهد افتاد.