ایسنا- اگر حضور کارگزاران در مجموعه هیات مدیره شرکت بورس کالا بیشتر باشد، تصمیمات اتخاذ شده به شرایط روز بازار نزدیک‌تر خواهد بود. فرزاد هیبتی ـ مدیرعامل شرکت کارگزاری باهنر - به عدم حضور کارگزار در بدنه هیات مدیره بورس اشاره و اظهار کرد: افرادی که می‌خواهند در مورد عملکرد کارگزاران و شرایط بازار اظهارنظر و تصمیم‌گیری کنند، باید شناختی نسبت به بازار داشته باشند و حضور کارگزاران می‌تواند برای پیش بردن بازار سرمایه موثر باشد و تصمیمات اتخاذ شده در این مسیر نیز منطقی‌تر و اجرایی‌تر خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر بازرسی و نظارت بر فعالیت کارگزاران در سازمان بورس و بورس کالا مستقر است که به تهیه بخشنامه‌ها و موارد تسهیل کننده و ایمن‌تر کردن فرایند فعالیت کارگزاران می‌پردازند، اما این موضوع برای بورس و گردش معاملات درآن کفایت نمی‌کند.

او در ادامه گفت: وجود آنها در بازار سرمایه از بروز تخلف افراد جلوگیری کرده و باعث شناسایی ایرادات و نواقص کار می‌شود و راهکار اصلاحی مورد نیاز را ارائه می‌دهد، اما یکسری از تصمیمات در بازار سرمایه باید با سرعت بالاتر اتخاذ شود و به شرایط همان روز معاملات برمی‌گردد. در همین راستا، باید افراد آشنا به صنعت کارگزاری این تصمیمات را اتخاذ کنند، در حالی که تعداد افرادی که در این تصمیم‌گیری‌ها دخیل هستند بسیار کم است.

هیبتی در ادامه با اشاره به اینکه نمود بیشتر بحران اقتصادی جهان بر شاخص اوراق بهادار نمایان بود، افزود: در حال حاضر آنچه تعیین‌کننده روند فعالیت بورس کالاست، حجم معاملات بورس و میزان عرضه و تقاضا است، اما وجود شاخص برای بورس کالا به عنوان دماسنج این بخش از بازار سرمایه با توجه به تفاوت‌هایی که با شاخص اوراق بهادار خواهد داشت از نیازهای شرکت است.

مدیرعامل کارگزاری باهنر گفت: تاثیر تسهیل شدن روش‌های معاملاتی بر روی حجم معاملات قابل مشاهده است، اما گاهی کاهش حجم معاملات به دلیل تصمیم فرد یا گروه خاصی نبوده و شرایط بازار این رویداد را ایجاب می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که کالای وارداتی در بازار موجود است، شرکت بورس کالا نمی‌تواند کاری برای جلوگیری از کاهش قیمت بیش از حد کالاها در بازار انجام دهد. البته بدین منظور ابزارهایی وجود دارد که بورسی است و مجموعه بازار را در اختیار ندارد، به طوری که ابزارهای کلان برای بهبود شرایط در اختیار دولت است.