رشد قیمت تیرآهن مقطعی است
گروه بورس کالا- زهرا مسافر: همزمان با فروش ۹۲هزار تن تیرآهن وارداتی و داخلی در بورس کالا طی یکشنبه هفته گذشته بازار تیرآهن از وضعیت تردید خارج شد که این امر به رشد تقاضا و افزایش قیمت این محصول منجر شد.
از حدود ۱۰ روز گذشته تیرآهن در بازار رسمی و غیررسمی با نوسان قیمت روبهرو شد، به گونهای که معاملات این محصول در اغلب روزها با افزایش نرخ همراه بود.
از هفته گذشته تاکنون نرخ تیرآهن در بازار غیررسمی از رشدی حدود ۳درصدی برخوردار بود به گونهای که در این مدت میانگین هر کیلو تیرآهن از ۷۹۹ تومان به مبلغ ۸۲۱تومان رسید. همچنین طی یکشنبه هفته گذشته در پی رشد تقاضا در بورس کالا، نرخ تیرآهن پس از یک دوره روند آرام و نزولی، با رشد ۳۴تومانی همراه بود.
یک فعال بازار در این خصوص به دنیایاقتصاد گفت: رشد قیمت تیرآهن به علت بازارسازیهای صورت گرفته از سوی ذوبآهن اصفهان است.
وی با بیان اینکه هماکنون تیرآهن وارداتی در بازار موجود نیست، افزود: زیرا واردات این محصول توجیه اقتصادی ندارد.
این فعال بازار با اشاره به اینکه مصوبه هیاتدولت مبنی بر تامین آهن مورد نیاز پروژههای عمرانی از محل تولیدات داخل به جای محصولات وارداتی تاثیری بر رشد قیمت تیرآهن ندارد، تصریح کرد: این مصوبه بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و واقعی نیست.
وی خاطرنشان کرد: خریدارانی که نسبت به خرید و دپوی تیرآهن قبل از پایان سال ۸۷ اقدام کردهاند، تا بتوانند آهن مورد نیاز پروژههای عمرانی را در سال ۸۸ تامین کنند، متضرر خواهند بود، زیرا مصوبه یاد شده عملی نخواهد شد.
وی با بیان این که ذوب آهن با بازارسازی نسبت به بالا نگه داشتن قیمتها اقدام میکند گفت، اما پیشبینی میشود در سال آینده با کاهش نرخ آهن روبهرو شویم.این فعال بازار در خصوص عامل اصلی رشد قیمت تیرآهن طی روزهای اخیر گفت: عرضه قطره چکانی ذوب آهن اصفهان و بحث ریل ملی این شرکت به میزان ۶۰۰هزار تن از عوامل اساسی رشد نرخ این محصول محسوب میشود.
وی افزود: در مجموع به علت نبود تقاضای واقعی که منجر به مصرف واقعی شود، پیشبینی میشود طی سال آینده روند نرخ آهن نزولی خواهد بود.
این فعال بازار با اشاره به کاهش حدود ۳۰ تا ۳۶درصدی حجم بودجههای عمرانی در سال ۸۸، تصریح کرد: عمده مصرف آهن در کشور مربوط به پروژههای عمرانی است، از این رو طی ۲ تا ۳ ماه نخست سال آینده به علت عدم جذب بودجههای عمرانی اتفاق خاصی در بازار آهن رخ نخواهد داد.
وی گفت: از سویی دیگر به علت نبود نقدینگی و رکود در بخش انبوهسازی تقاضایی در بازار آهن وجود ندارد که این امر نیز به کاهش تقاضا و روند نزولی قیمتها منجر میشود.
این فعال بازار آهن با اشاره به پیشبینی نرخ شمش فولاد تا ۳۰۰دلار در آینده، افزود: میلگرد به نرخ ۴۵۰تومان دور از انتظار نیست.
ارسال نظر