ضربه بازار فولاد از ضعف تقاضا دربازارهای هند
معدن و توسعه: یک سال پیش دولت هند با یک رشد دو رقمی تولید ناخالص ملی بهدلیل تورم پایین، بازار پررونق بلندمدت و نرخهای بهره پایین در حرکت بود و در نظر داشت سرمایهگذاری سنگینی را در بخشهای زیربنایی اجرا کند، اما در حال حاضر بهواسطه تورم فزاینده این رقم به بالای ۱۱درصد در سال رسیده و تاثیرات منفی آن روی میزان و نرخ بهره وام مانع رشد یا پیشرفت فعالیتها در بخشهای زیربنایی، مستغلات و صنایع خودروسازی این کشور شده است. به گزارش متال بولتن، شواهد نشان میدهد که تولید صنعتی هند در ماه اوت گذشته به ۳/۱درصد کاهش پیدا کرده است. این رشد در مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۰درصد بود که ۷/۸درصد کاهش را نشان میدهد. پروژههای زیربنایی، مستغلات، صنایع اتومبیلسازی و کالاهای مصرفی، مصرفکنندگان عمده صنعت فولاد هستند. با توجه به افزایش تورم و افت رشد، عملکرد بخشهای صنعتی مانند فولاد، خودروسازی، مستغلات، لوازم مصرفی پردوام و بخشهای مالی آن از تاب و توان افتادهاند.
عقبگرد
مقصر اصلی بخش کالاهای سرمایهای بود. در شروع سال ۲۰۰۸ تقاضا برای نفت خام بالاتر از تخیلات رفته و همزمان اوپک بهدنبال کنترل تولید خود بود. ترکیبی از این عوامل موجب شد که قیمت نفت به افزایش بیسابقهای دست یابد. زمانیکه قیمتها شروع به کاهش گذاشت شرایط طبیعی به عرضه فشار آورد.
علاوه بر این شورشهای داخلی در نیجریه مانع افزایش قیمتهای نفت خام شد. تمامی این عوامل باعث شد که قیمت هر بشکه نفت خام به سطح تاریخی ۱۴۷دلار در ماه ژوئیه برسد. هند که یکی از بزرگترین واردکنندگان نفت در جهان است، تحت فشار قرار گرفت. تورم داخلی رو به افزایش گذاشته بود و در نتیجه تمام دستگاههای نظارتی وارد عمل شدند. بانک مرکزی وامدهی به بانکها را متوقف کرده و نقدینگی را کنترل کرد و علاوه بر این از طریق تعیین نرخ رسمی در امور بانکها مداخله کرد.
وضعیت مصرفکنندگان فولاد
این شرایط موجب بالا رفتن نرخهای بهره و کاهش رشد کشور شد. ناگهان مستغلات، امکانات زیربنایی و صنایع خودروسازی برای دستیابی به سرمایه با مشکل مواجه شدند. هزینه یا نرخ وام به ۲۲درصد افزایش یافته و زندگی یا بقای حیات این بخشها را مشکل کرد.
بخش مستغلات شدیدا تحت تاثیر افزایش نرخ بهره قرار گرفت. شرکتهای عمده ساختمانی و مسکن مانند DLF، Ansal، Unitech و Omaxe از میزان فعالیتهای ساختوساز خود کاستند. نرخ بهره کنونی وام مسکن حدود ۱۴درصد است که سال گذشته ۱۰درصد بود. نرخ بهره بالا موجب شد که فعالیتهای خرید مسکن راکد شود. در نتیجه رکود زیادی در فعالیتهای ساختمانی بهوجود آمده است. فعالیت ساختمانی در هند با رکود مواجه شده و احتمالا روی بازار فولاد نیز تاثیر خواهد گذاشت.
ارسال نظر