با وجود کاهش حجم تولید از سوی ۶۶ کشور تولید کننده طی دو ماه اخیر
تولید فولاد خام ۹ /۲درصد رشد داشت
با وجود کاهش حجم تولید فولاد خام از سوی ۶۶ کشور تولید کننده حجم تولید فولاد خام با رشد ۹ /۲درصدی به یک میلیارد و ۱۳۶میلیون و ۲۳۸هزار تن رسید.
حجم تولید فولاد خام این کشورها در ماه اکتبر ۱۰۰میلیون و ۵۱۳هزار تن شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از ۴ /۱۲رشد منفی برخوردار بود.
با وجود کاهش حجم تولید فولاد خام از سوی ۶۶ کشور تولید کننده حجم تولید فولاد خام با رشد ۹ /۲درصدی به یک میلیارد و ۱۳۶میلیون و ۲۳۸هزار تن رسید.
حجم تولید فولاد خام این کشورها در ماه اکتبر 100میلیون و 513هزار تن شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از 4 /12رشد منفی برخوردار بود.
تولید فولاد خام در ۲۷کشور عضو اتحادیه اروپا در ۱۰ ماه ابتدای سالجاری میلادی به ۱۷۶میلیون و ۶۵۱هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳ /۰درصد رشد داشت.
البته برخلاف رشد کلی حجم تولید طی 10 ماه سال سیاست اکثر تولیدکنندگان فولاد در جهان کاهش تولید بوده، لذا طی 2 ماه گذشته 27کشور عضور اتحادیه اروپا نیز با کاهش 7 /5درصدی معادل 16میلیون و 829هزار تن فولاد تولید کردند.
سایر کشورهای اروپایی نیز درمجموع ۲۷میلیون و ۲۰۶هزار تن فولاد خام طی ۱۰ ماه ابتدای سالجاری تولید کردند.
در 10 ماه ابتدای سال 102میلیون و 417هزار تن از سوی کشورهای مشترکالمنافع (CIS) فولاد خام تولید شد. کشورهای مذکور که معمولا محصولات خود را روانه بازارهای صادرات میکنند در 10 ماه ابتدای سال تولید خود را 7 /0درصد کاهش دادند. این کشورها که شامل بلاروس، قزاقستان، مولداوی، روسیه، ازبکستان و اوکراین هستند، در ماه اکتبر 6 /32 درصد رشد منفی را نسبت به اکتبر سال قبل تجربه کردند. حجم تولید فولاد کشورهای CIS در ماه اکتبر 7میلیون و 87هزار تن بود.
در آمریکای شمالی طی ۱۰ ماه ابتدای سال ۱۱۳میلیون و ۶۰۷هزار تن فولاد خام تولید شده رشد تولید فولاد طی مدت ذکر شده ۱ /۳درصد بود.
خاورمیانه نیز در 10 ماه ابتدای سال شاهد تولید 13میلیون و 464هزار تن فولاد خام بود که نسبت به دوره مشابه سال قبل 8 /3 درصد رشد داشت. در کشورهای حوزه خاورمیانه تنها ایران، قطر و عربستان فولاد تولید میکنند که تولید در ایران از رشد منفی برخوردار بوده، اما برخلاف ایران، تولید فولاد خام در قطر و عربستان از رشد به ترتیب 8 /29 و 4 /9درصدی برخوردار بود.
با وجود آنکه ایران با تولید ۸میلیون و ۱۶۳هزار تن فولاد خام در ۱۰ ماه ابتدای سال جاری هنوز بزرگترین تولیدکننده خاورمیانه به شمار میرود، اما سرعت رشد تولید در کشورهای حاشیه خلیجفارس به تازگی شدت گرفته است و خبرها حاکی از سرمایهگذاری ۱۸میلیاردی در این منطقه برای توسعه و گسترش فولادسازی است، در حالی که سایه رکود جهانی در کشور ما عرصه را بر فولادسازان روز به روز تنگتر کرده کشورهای واقع شده در آمریکای شمالی نیز حجم تولید خود را در ماه اکتبر کاهش داده و به ۱۰میلیون و ۳۲هزار تن رساندند که نسبت به اکتبر سال قبل ۹ /۱۲درصد کاهش داشت.
در آمریکای جنوبی نیز 41میلیون و 890هزار تن فولاد خام در 10 ماه ابتدای سال تولید شد که نسبت به دوره مشابه سال قبل 2 /5درصدی رشد را تجربه کرد.
حجم تولید فولاد خام در ماه اکتبر از سوی کشورهایی که در آمریکای جنوبی واقع شدهاند ۸ /۰درصد کاهش داشت.
در آفریقا طی 10 ماه ابتدای سال جاری 15میلیون و 169هزار تن فولاد خام تولید شد که نسبت به دوره مشابه سال قبل افت 1 /1درصدی را تجربه کرد.
حجم تولید فولاد خام در ماه اکتبر از سوی این کشورها به یک میلیون و ۳۳۲هزار تن رسید که نسبت به اکتبر سال قبل افت ۶ /۱۳درصدی را تجربه کرد و باعث کاهش حجم تولید فولاد شده که اگر به آن توجهی نشود عواقب سنگینی به دنبال خواهد داشت.
در آسیا با وجود فولادسازان بزرگی چون چین، ژاپن، کره جنوبی 638میلیون و 559هزار تن فولاد خام تولید شد که نسبت به دوره مشابه سال قبل 9 /3درصد رشد داشت.
البته طبق آمارها چین نیز در ماه اکتبر تولید فولاد خام خود را تا ۱۷درصد کاهش داده است و ژاپن و کرهجنوبی نیز با تبعیت از سیاستهای جهانی مبنی بر کاهش تولید، حجم تولیداتشان را ۷ /۲ و ۸ /۱۴درصد کاهش دادند.
کاهش تولید فولاد خام ایران در ماه اکتبر معادل 7 /5درصد بود که معادل 799هزار تن شد.
در اقیانوسیه طی ۱۰ ماه ابتدای سال ۷میلیون و ۲۷۶هزار تن فولاد خام تولید شد که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۷ /۰درصد کاهش نشان میدهد. در این قاره دو فولادساز استرالیا و نیوزلند طی ماه اکتبر ۷۲۳هزار تن فولاد خام تولید کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ /۷درصد کاهش داشت.
ارسال نظر