از ابتدای سال ۸۷ تا پایان شهریور در مجموعه تالارهای بورس کالاهای کشور، مجموعا پنج میلیون و۷۳ هزار و ۳۲۵ تن کالا عرضه شده است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت بورس کالای ایران، بیشترین میزان محصولات معامله شده در بورس کالا به محصولات فلزی و معدنی اختصاص داشت به طوری که در شش ماهه نخست سال ۸۷ تعداد ۲ میلیون و ۸۸۶ هزار و ۵۷۰ تن محصولات فلزی و معدنی در تالار نقره‌‌ای مورد معامله قرار گرفت.

همچنین با افتتاح فاز اول بورس نفت با عنوان بورس محصولات پتروشیمی در ۲۸ بهمن سال گذشته، محصولات قیر، دوده، پلی‌اتیلن سبک، روغن پایه، اکستراکت، نفتای صنعتی پروپیلن، ABS و پلی‌اتیلن سنگین مورد معامله قرار می‌گیرد و از ابتدای سال تاکنون تعداد ۲ میلیون و ۷۹ هزار و ۸۰ تن محصولات پتروشیمی در بورس عرضه شده است که بعد از محصولات فلزی بیشترین حجم را به خود اختصاص داده است ولی این میزان محصول نسبت به حجم گسترده محصولات پتروشیمی بسیار ناچیزاست.

زیرا به دلیل فضای شفاف، رقابتی و عادلانه، بورس می‌تواند به عنوان مرکزی مناسب برای کشف قیمت محصولات پتروشیمی عمل کند، بنابراین لازم است تا برای رونق بورس این محصولات علاوه بر تداوم عرضه، محصولات جدیدی وارد بورس شوند در حالیکه مشاهده می‌شود به‌‌رغم فضای مساعد روند ورود این محصولات بسیار کند است بنابراین با توجه به فضای رقابتی و کشف قیمت مناسب، بهتر است عرضه این محصولات از طریق بورس صورت گیرد تا با حذف جریانات دلالی قیمت آن در نتیجه عرضه و تقاضا کشف شود.

این در حالی است که همچنان بورس محصولات کشاورزی با بی‌توجهی و عدم رونق مواجه است، به طوری که ۱۰ محصول کشاورزی موجود در بورس کالا شامل برنج، پسته، ‌شکر، کنجاله‌ها، کشمش، خرما، جو، ذرت، گندم و تفاله توانسته است از میزان کل معامله تنها ۱۰۷ هزار و ۶۷۵ تن را به خود اختصاص دهند که با توجه به این حجم از عرضه نسبت به سایر محصولات فلزی و پتروشیمی توجه بیشتر مسوولان و حمایت وزارت‌کشاروزی را در رونق ورود محصولات کشاورزی در بورس کالا می‌طلبد.

اما آمار معاملات طلا در تالار نقره‌ای حاکی از آن است که از ابتدای سال ۸۷ میزان ۸۳ کیلو طلا در بورس کالای ایران مورد معامله قرار گرفت که میزان آن با توجه به رکود حاکم در جهان کاهش پیدا کرد.

بنابراین گزارش برای نخستین بار در ۱۵ اسفند ۸۶ عرضه طلا در بورس کالا آغاز و در اولین روز معاملاتی، چهارمحموله شمش طلا به وزن چهار هزار و ۶۴۷ گرم توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در چهار رینگ جداگانه به ارزش کل یک میلیارد و ۳۸۳ میلیون و ۹۰۸‌هزار و ۳۰۲ ریال مورد معامله قرار گرفت.