دولت تعرفه واردات فولاد را تغییر دهد

گروه بورس کالا-دولت برای کمک به بازار فولاد باید تعرفه فولاد را تغییر دهد تا جلوی ضرر تولیدکنندگان را بگیرد.

معاون فروش و بازاریابی در گفت‌‏وگو با ایلنا درباره وضعیت بازار فولاد گفت: تغییر تعرفه در برخی مواقع موجب تغییر در بازار شده است و هم‌‏اکنون با توجه به اینکه بازار فولاد راکد است و اغلب کارخانه‌‏های دنیا در حال ورشکستگی هستند، دولت می‌‏تواند با تغییر تعرفه جلوی ورشکستگی کارخانه‌‏های داخلی را بگیرد.

وی ادامه داد: دولت درابتدای سال تعرفه فولاد را از ۱۶‌درصد به ۱۱‌درصد کاهش داد که به نظر می‌‏رسد اگر در شرایط فعلی این تعرفه را افزایش دهد، می‌‏تواند بازار فولاد را از رکود خارج کند.

معاون فولاد مبارکه تصریح کرد: بنا به شرایط فعلی به نظر می‌‏رسد تا یک ماه آینده بازار جهانی فولاد با کاهش تولید به تعادل برسد و تغییر تعرفه نیز به تعادل بازار داخلی کمک خواهد کرد.

وی تولید فعلی مبارکه را در حد تولید سال قبل خواند و گفت: تا پایان سال میزان تولید در مبارکه افزایش خواهد یافت.

گفتنی است، در ابتدای سال و در پی افزایش قیمت شمش فولادی در بازارهای جهانی و به تبع آن رشد قیمت فولاد در بازار داخل، دولت برای مهار و کنترل افزایش بی‌‏رویه قیمت محصولات فولادی تصمیم به اتخاذ سیاست‌‏های کنترلی موقت برای تنظیم بازار آهن‌‏آلات گرفت.

کاهش ۵‌درصدی تعرفه واردات میلگرد از ۱۶‌درصد کنونی به ۱۱‌درصد از جمله سیاست‌‏های جدید دولت در سال ۸۷ بود که این اقدام دولت به رغم آنکه به نظر می‌‏رسید منفعت مصرف‌‏کنندگان را در پی داشته باشد، انتقاد تولیدکنندگان بخش خصوصی فولاد را در برداشت، به طوری که برخی اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد با گردهمایی ضمن آنکه از این سیاست دولت به شدت انتقاد کردند، حتی هشدار دادند در صورت اجرایی شدن این مصوبه به جای تولید فولاد خود به واردکنندگان آن تبدیل خواهند شد.

مالیات،قیمت تمام‌شده فولاد را افزایش می‌دهد

در همین راستا، یکی از فعالان بازار ورق نیز درخصوص تاثیر مالیات بر ارزش افزوده بر بازار گفت: خریداران عمده در بازار فولاد از اول مهرماه باید ۳درصد مالیات ارزش افزوده را در هزینه نهایی خریدهای خود پرداخت کنند.

در نتیجه برای جبران این مساله زمانی که می‌خواهند محصول خریداری شده را در بازار خرده‌فروشی عرضه‌کنند این ۳درصد را در نظر گرفته و به قیمت فروش خود می‌افزایند.

این مساله باعث می‌شود تا در چرخه خرید و فروش فولاد در بازار خود به خود قیمت‌ها افزایش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین به نظر می‌رسد طی هفته‌های آتی، قیمت پیشنهادی آهن‌آلات در بازار غیررسمی ۳ تا ۵درصد رشد کند.

این فعال بازار در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر بازار با رکود شدیدی مواجه شده که علت آن کاهش شدید قیمت‌ها و به کف رسیدن نرخ فولاد در بازار بوده، اما پیش‌بینی این است که با بسته شدن قیمت شمش روی مرز ۵۰۰دلار، بازار داخلی به زودی از این رکود در بیاید در نتیجه به نظر می‌رسد اگر رونقی در انتظار بازار باشد قطعا با افزایش قیمت‌ها در بازار غیررسمی همراه خواهد بود.

وی معتقد است، اگر قیمت‌ها در بازار همچنان روند نزولی داشته باشد با توجه به هزینه مالیات بر ارزش افزوده که برای خریداران در نظر گرفته شده و از سوی دیگر رکودی که بر بازار حاکم‌شده، تولیدکنندگان داخلی روزبه‌روز ضعیف‌تر شده و در مقابل رقبای خود با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد.