بازار فولاد چین در سرازیری
مرکز خدمات فولاد- کاهش شدید رشد تقاضا در بخشهای ساختمانسازی چین و همچنین افزایش قیمت مواد اولیه در نیمه اول سال باعث شد تولیدکنندگان فولاد در چین تولید خود را کاهش دهند، دوره سرویس ماشینآلات خود را جلو بیندازند یا حتی تولید خود را متوقف سازند.
این هفتمین هفته متوالی است که قیمتهای فولاد در بازار داخلی چین رو به کاهش است. قیمتهای ورق سایز متوسط، ورق سرد و فولادهای ساختمانی همچنان روندی نزولی دارد. طبق آخرین اخبار، در اول سپتامبر قیمت سنگ آهن وارداتی با خلوص ۳/۶۳ درصد بین ۱۲۶۰ تا ۱۳۰۰ یوآن - حدود ۱۸۴ تا ۱۹۰ دلار - هر تن بود که نسبت به یک ماه پیش ۲۰۰ یوآن - حدود ۲۹ دلار - هر تن کاهش داشت. از هشتم آگوست تاکنون موجودی سنگ آهن در بنادر چین هنوز در سطح ۵۵/۶۷ میلیون تن است که نسبت به ۱۹/۴۴ میلیون تن در سال گذشته ۸۶/۵۲ درصد افزایش داشته است. علاوه بر این، اتحادیه ککسازان شانگزی اخیرا تصمیم گرفته است به دلیل کاهش تقاضا، قیمت کک را ۵ درصد یا ۱۵۰ تا ۲۰۰ یوآن - حدود ۲۲ تا ۲۹ دلار - هر تن در سپتامبر کاهش دهد. تولیدکنندگان کک در این استان همچنین قصد دارند تولید خود را کاهش دهند تا اندکی از فشار حاصل از افزایش موجودی میان تولید کنندگان فولاد بکاهند.
رشد عرضه سنگ آهن از میزان مصرف آن در سال ۲۰۰۸ پیشی گرفته است. با کاهش قیمتهای سنگآهن و کک، احتمال افزایش مجدد قیمتهای فولاد در چند ماه باقی مانده از سال زیاد نیست. در این میان احتمال دارد محصولات فولادی صادرشده، به دلیل افزایش عوارض صادراتی برگشت خورده و در بازارهای داخلی به فروش برسد که در این صورت وضع از این هم بدتر خواهد شد.
چین، دومین مصرفکننده بزرگ انرژی در جهان، احتمال دارد برای جبران هزینههای بالای تولیدکنندگان و توزیعکنندگان برق، قیمت آن را افزایش دهد. مدیرکل انجمن صنایع فرو آلیاژی چین اعلام کرد قیمتهای برق احتمالا ۰۲۵/۰ یوآن هر کیلو وات ساعت افزایش خواهد یافت ولی زمان این افزایش قیمت هنوز مشخص نیست. وی گفت افزایش تعرفه منجر به بالا رفتن هزینهها برای تولیدکنندگان فرو آلیاژ خواهد شد، گرچه تاثیر این افزایش به اندازه قیمت سنگهای معدنی وارداتی نیست. دولت چین قیمت برق فروخته شده از نیروگاه به توزیعکنندگان را تا ۷/۴درصد در جولای و ۶درصد در آگوست افزایش داد. این افزایش قیمت برق، به منظور کمک به تولیدکنندگان برق بود تا از عهده افزایش قیمت زغال سنگ که به ۱۰۸۰یوآن - حدود ۱۵۸دلار - هر تن در ۲۳جولای رسید، برآیند.
ارسال نظر