آرامش نسبی در بازار جهانی فولاد

آزاده حسینی

قیمت شمش فولاد در بازارهای جهانی هماهنگ شد، این در حالی است که اختلاف نرخ شمش فولاد در ماه‌های گذشته در بازارهای جهانی چشمگیر بود اما... در هفته جاری با تداوم رشد در برخی کشورها و افت قیمت در مقابل آن، قیمت بیلت در سطح بازارهای جهانی تقریبا هماهنگ شده است.در مبادلات هفته اخیر در بازارهای جهانی کشورهای اوکراین، روسیه و بلاروس نرخ محصولات صادراتی خود را بین ۱۵ تا ۲۵دلار کاهش دادند. این در حالی است که ترکیه، هند، چین و برزیل شمش خود را با نرخ‌های بالاتری روانه بازارهای جهانی کردند.

هفته گذشته اوکراین با ۲۰دلار کاهش نرخ، بیلت صادراتی خود را به یک هزار و ۱۳۰ تا یک هزار و ۱۵۰دلار رساند.روسیه نیز نرخ محصول صادراتی خود از دریای سیاه را با ۲۵دلار کاهش با قیمت یک هزار و ۱۲۵ تا یک هزار و ۱۵۰دلار روانه بازار کرد.

این کشور همچنین نرخ محصولات صادراتی خود به صورت FOB به دریای خزر و خاور دور را نیز با ۱۵ و ۲۵دلار کاهش با میانگین نرخ یک هزار و ۱۵۵ و یک هزار و ۱۵۰دلار به فروش رساند.بلاروس نیز نرخ شمش فولاد صادراتی خود را با ۲۵دلار کاهش با قیمت یک هزار و ۱۲۵ تا یک هزار و ۱۴۰دلار فروخت.

قزاقستان اما نرخ محصول صادراتی خود را صد دلار افزایش داد و با پایه نرخ یک هزار و ۱۵۰دلار آن را پیشنهاد داده و به فروش رساند.

با اینکه قیمت فولاد در ترکیه با ثبات تر شده‌است اما درهفته قبل شمش فولاد در بازار داخلی ترکیه نیز ۵۰دلار افزایش پیدا کرده و با پایه نرخ یک هزار و ۲۵۰دلار مورد مبادله قرار گرفت. از سوی دیگر این کشور بیلت را با نرخ یک هزار و ۲۵۰ تا یک هزار و ۳۰۰دلار به فروش رساند. طبق آمارها بخش عمده محصولات فولادی ترکیه روانه بازارهای امارات می‌شود.

ترکیه همچنین شمش فولاد را با نرخ یک هزار ۱۵۰ تا یک هزار و ۱۹۰دلار وارد کرد که نسبت به قیمت بیلت صادراتی و بیلت موجود در بازار داخلی حدود ۱۰۰دلار پایین‌تر است. این در حالی است که نرخ بیلت وارداتی به ترکیه از کشورهای ۳۰،۰CIS دلار نیز کاهش قیمت داشته است.

هند نیز نرخ بیلت صادراتی خود را با ۲۵دلار رشد و با نرخ یک‌هزار و ۷۵ تا یک‌هزار و ۱۱۰دلار به فروش رساند.چین و برزیل نیز به ترتیب با رشد ۷۰ و ۸۰دلاری با پایه نرخ یک‌هزار و ۱۰۰ و یک‌هزار و ۱۹۰دلار روانه بازارهای جهانی کردند.

رشد قیمت بیلت صادراتی برزیل در حالی صورت می‌گیرد که این کشور در ماه گذشته نرخ محصولاتش را با روند رشد آرام‌تری به فروش می‌رساند اما در مبادلات هفته اخیر رشد بیلت این کشور شدت گرفت.

سوریه نیز همچون امارات در ماه جاری بر شدت تقاضای خود افزود و همین موضوع باعث رشد قیمت بیلت وارداتی به این کشور در ماه‌جاری شده است،‌ به طوری که این کشور با رشد ۲۰دلاری بیلت را با نرخ یک‌هزار و ۲۱۰ تا یک‌هزار و ۲۳۰ دلار خریداری کرد.

امارات نیز که در ماه‌های گذشته یکی از متقاضیان عمده انواع فولاد در منطقه بود، در مبادلات ماه گذشته یکی از عوامل رشد قیمت فولاد در منطقه خاورمیانه به شمار می‌رفت اما با تثبیت و تعدیل قیمت فولاد در سطح جهان نرخ بیلت وارداتی به امارات نیز از رشد ۷۰دلاری برخوردار شده و با قیمت‌های یک‌هزار و ۱۸۰دلار انجام شد.ایران در ماه‌ جاری و در مبادلات هفته اخیر بیلت را با بالاترین بها وارد بازارهای داخل کرد، نرخ بیلت وارداتی با ۲۰۰دلار رشد مواجه شد که با توجه به روند تثبیت قیمت در بازارهای جهانی این رشد قیمت قابل ملاحظه بوده و دقت نظر مسوولان را می‌طلبد. انتشار آمارهایی که مبنی بر کمبود شمش در بازار داخلی است، علاوه بر رشد قیمت فولاد موجب افزایش بهای صادراتی انواع محصولات فولادی کشورهای واردکننده به ایران می‌شود.بیلت در بازارهای داخلی یک‌هزار و ۱۹۰ تا یک‌‌هزار و ۲۰۰ دلار بود. همچنین ایران بیلت را با میانگین نرخ یک‌‌هزار و ۲۱۵ از کشورهای CIS به صورت C&F و بندر انزلی وارد کرد که رشد قیمت این بیلت وارداتی ۵۰دلار بود. ایران همچنین بیلت را با رشد ۳۰دلاری از کشورهای CIS به صورت C&F به بندرعباس با نرخ یک‌هزار و ۱۷۰ تا یک‌هزار و ۲۳۰دلار وارد کرد.