خبررشد قیمت فولاد شدت گرفت
برزیل و هند نیز به جمع گرانفروشان شمش پیوستند
با رشد قیمت انرژی و مواد اولیه در سطح جهانی، قیمت فولاد خام نیز با تاثیرپذیری ازآن روند صعودی خود را از ابتدای سال ۲۰۰۸ میلادی آغاز کرد.
آزاده حسینی
با رشد قیمت انرژی و مواد اولیه در سطح جهانی، قیمت فولاد خام نیز با تاثیرپذیری ازآن روند صعودی خود را از ابتدای سال ۲۰۰۸ میلادی آغاز کرد. البته محدودیت منابع طبیعی و انرژی و رشد مصرف آن در چند سال اخیر باعث شده تا روند کلی قیمتهای مواد اولیه بالاخص در بخش فولاد افزایشی باشد به ویژه آنکه کارشناسان طی این سالها یکی از شاخصههای توسعه صنعتی کشورها را رشد مصرف فولاد اعلام کردند.
با شروع موج رشد قیمت فولاد خام کشورهایی که در تولید این ماده اولیه فولادسازان مزیت نسبی داشتند تن به رشد یکباره قیمتها نداده و حتی نرخ فولاد خام صادراتی خود نیز در بازارهای جهانی افزایش ندادند، اما با تداوم این روند و پذیرش آن از سوی فولادسازان تولیدکنندگان بزرگی چون هند، برزیل و چین نیز نرخ فولاد خام را در سطح جهانی افزایش دادند. به طوریکه طی ده روز اخیر هند و برزیل بیلت (شمس فولاد) خود را تنی ۱۴۰ تا ۱۵۰دلار افزایش دادند.
نرخ بیلت صادراتی هند به صورت FOB با ۱۵۰دلار رشد به پایه نرخ یکهزار و ۵۰دلار به فروش رسید. این درحالی است که در مبادلات ده روز گذشته نرخ بیلت صادراتی هند زیر یکهزار دلار بود.
همچنین برزیل نیز بیلت (شمش فولاد) صادراتی خود را با ۱۴۰دلار رشد طی ده روز اخیر به پایه نرخ یکهزار و ۱۰دلار صادر کرد، البته با وجود رشد ۱۴۰دلاری باز هم این محصول برزیل نسبت به سایر محصولات صادراتی پایینترین نرخ را داشت، البته یادآور میشود قیمت فوق شامل هزینههای حمل نمیشود.
نرخ بیلت صادراتی ترکیه تحویل به صورت FOB نیز با ۲۵دلار رشد قیمت طی ده روز اخیر با حداقل نرخ یکهزار و ۲۲۵ و حداکثر قیمت یکهزار و ۲۵۰دلار در عرصه بازارهای جهانی حاضر شد.
این کشور همچنین بیلت را با حداقل نرخ یکهزار و ۱۸۰دلار به صورت C&f از کشورهای CIS وارد کرد. رشد نرخ بیلت ترکی تنی ۱۰دلار بود. بیلت در بازارهای داخلی ترکیه با توجه به تولید فولاد خام از سوی این کشور بانرخ یکهزار و ۱۸۰۰دلار مبادله شد، گرچه این محصول نیز نسبت به ده روز قبل از رشد ۳۰دلاری برخوردار شده بود.
چین بیلت (شمش فولاد) را با نرخ یکهزار و ۱۸۰دلار در هر تن صادر کرد. رشد نرخ بیلت چینی نیز طی ده روز اخیر ۹۰دلار در هر تن بود. لازم به ذکر است تحویل بیلت فوق به صورت FOB صورت میگیرد. با توجه به اینکه چین بزرگترین تولیدکننده فولاد خام در دنیا است، نرخ این محصول در بازارهای داخلی چین بسیار پایینتر از نرخهای جهانی و معادل ۶۸۵ دلار در هر تن بوده و نسبت به مبادلات ده روز اخیر نیز تغییر قیمتی نداشته است.
ایران با وجود تولید فولاد خام، اما به دلیل محدود بودن حجم آن و با وجود کنترل قیمت محصول نهایی نتوانسته تاکنون بازار داخلی شمش را سامان بخشد و به همین دلیل قیمت شمش در ایران روز به روز روند صعودی طی میکند و کشورهای صادرکننده به ایران نیز از فرصت به دست آمده سود جسته و نرخ آن را نسبت به سایر کشورها بالاتر پیشنهاد میدهند. نرخ بیلت وارداتی به ایران از کشورهای CIS، یکهزار و ۱۵۰دلار تحویل بندرانزلی و یکهزار و ۱۰۰دلار تحویل بندرعباس بود. قیمت فوق طی مبادلات ده روز اخیر از رشد ۵۰دلاری برخوردار شده است.
نرخ بیلت ایران در گزارش فوق ۹۹۵ تا ۱۰۰۵دلار در هر تن ذکر شده است، اما همانطور که ذکر شده تولید آن محدود به یک شرکت فولادساز به نام فولاد خوزستان است که سالانه میتواند ۴/۲میلیون تن انواع شمش فولاد تولید کند که این رقم ناچیزی در مقابل نیاز فولادسازان به شمار میرود.
اما امارات متحده عربی که به لحاظ حجم بالای ساختوساز به تازگی به یک مصرفکننده جدی فولاد خام تبدیل شده به دلیل عدم توانایی تولید فولاد خام تن به قیمتهای بالایی پیشنهادی تن میدهد و به همین دلیل نرخ بیلت وارداتی به امارات در بین سایر کشورها طی سه ماه اخیر بیشترین رقم بود، به طوری که نرخ بیلت وارداتی امارات طی ده روز اخیر از رشد ۴۰ تا ۶۰دلاری برخوردار شده و این کشور با حداقل نرخ یکهزار و ۱۸۰ و حداکثر نرخ یکهزار و ۳۰۰دلار بیلت را وارد خاک خود کرده است.
سوریه نیز بیلت را طی ده روز اخیر با تحمل رشد ۲۵دلاری وارد کرد. نرخ این محصول که به صورت C&F وارد شده، یکهزار و ۱۹۰ تا یکهزار و ۲۰۰دلار در هر تن است.
ارسال نظر