شرکت ایرلندی «پرشین گلد» به بازار ایران می‌آید

گروه بورس کالا- بهنود دامغانی، شرکت ایرلندی پرشین گلد (Persion gold pic) با آغاز اکتشاف در چهار معدن طلای چاه زرد ( در استان یزد) مس- طلا در دلیجان، طلای تاکستان در قزوین و پروژه دوست بیگلو در مشکین شهر حضور خود را به عنوان اولین سرمایه‌گذاری رسمی در بازار و معادن طلای کشور اعلام کرد..

این شرکت ایرلندی که به صورت سهامی عام در بورس فلزات لندن سه سالی است فعالیت جدی و رسمی خود را درایران آغاز کرده است، علاوه بر پی جویی در ذخایر طلای کشور نگاه منطقه‌ای دارد و ذخایر طلای دیگر کشورهای همجوار ایران را پی جویی و اکتشاف

خواهد کرد.

شرکت پرشین گلد در‌حال‌حاضر تنها شرکت بین‌المللی اروپایی است که بدون توجه به تحریم‌های اقتصادی در ایران فعالیت می‌کند و تمام مجوز‌های لازم را از وزارت امور اقتصاد و دارایی برای سرمایه‌گذاری در ایران در سال ۸۴ دریافت کرده است.

پس از آن پرشین گلد مطابق مقررات سرمایه‌گذاری خارجی دو شرکت به نام‌های پرشین گلد کیش ( در منطقه ‌آزاد کیش) و طلای زرد پارس

(در تهران) به ثبت رساند که با هویت ایرانی بتواند مطابق قوانین کشور فعالیت‌های خود را گسترش دهد.

این شرکت با مشارکت با بخش خصوصی در‌حال‌حاضر دو پروژه چاه‌زرد و دالی در استان مرکزی را به طور جدی در دست اجرا دارد.

شرکت ایرلندی پرشین گلد بر اساس قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی و آیین‌نامه اجرایی آن و با رعایت کلیه قوانین و مقررات کشور در طرح اکتشاف طلا به نسبت ۷۰ درصد پرشین گلد و ۳۰ درصد سرمایه‌گذاران خصوصی ایرانی با سرمایه ۱۰ میلیون دلار (به صورت نقد) در مرحله اکتشاف وارد کشور شده است.

شرکت ایرلندی پرشین گلد انگیزه فراوانی برای سرمایه‌گذاری در آسیا به‌خصوص ایران دارد. این شرکت ۹ زیرمجموعه دارد که ۵ شرکت در بخش معدن (طلا، الماس، سرب و روی) ۲ شرکت در بخش نفت و انرژی و دو شرکت در بخش صنایع فعال است.

طی سال‌های اخیر شرکت‌های معدنی خارجی متعددی از جمله ریوتینتو و چندین شرکت چینی و هندی برای سرمایه‌گذاری به ایران آمدند، اما سرمایه‌گذاری پرشین گلد از لحاظ میزان سرمایه‌گذاری و نحوه حضور آن در معادن کاملا متفاوت است، چراکه این شرکت به طور رسمی در کشور سرمایه‌گذاری می‌کند. علاوه‌بر آن در یک محدوده معدنی طلا وابسته به این شرکت در پایان عملیات اکتشاف و بررسی مسائل فنی و اقتصادی قرار دارد.

این شرکت برنامه دارد تا حضور جدی در بازار طلای کشور داشته باشد و مدیران پرشین گلد اعتقاد دارند که با افزایش تولید طلا در کشور جلوی قاچاق این کالا گرفته می‌شود. چراکه تولید طلا در ایران سالانه یک تن و از معادن طلای موته و سرچشمه (محصول جانبی) است و مصرف داخلی حدود ۲۵۰تن می‌باشد که بیشتر آن از طریق قاچاق تامین می‌شود.

در حال حاضر ایران رتبه ۶۳ را از لحاظ تولید طلا در جهان دارا است و سرانه تولید طلا در کشور سه هزارم گرم است.