در هفته گذشته فلزات غیرآهنی با کاهش قیمت مواجه بودند. کاهش قیمت انرژی، افزایش قیمت دلار و احتمال افزایش نرخ بهره در آمریکا باعث کاهش قیمت اکثر کالاها از جمله قیمت فلزات غیرآهنی شد. RSI برای بسیاری از فلزات غیرآهنی در منطقه oversold قرار دارد؛ بنابراین احتمال افزایش قیمت محدود وجود دارد. اما نگرانی در مورد رشد مصرف در سطح جهان و افزایش موجودی‌های لندن همچنان بر مجموعه فلزات سایه افکنده است. رشد اخیر دلار نیز بر روند قیمت اثر منفی می‌گذارد.

مس
در هفته گذشته قیمت نقدی مس با 3/2 درصد کاهش به 8105 دلار برای هر تن کاهش یافت. موجودی‌های لندن با 3/0 درصد کاهش به 125 هزار تن رسیدند. کاهش موجودی در اواخر هفته قابل توجه بود. موجودی‌های شانگهای نیز با 1032 تن کاهش به 44554 تن رسید. روند قیمت مس نسبتا ضعیف و قیمت 3 ماهه در روز پنج‌شنبه به کمتر از 7855 دلار کاهش یافت. در طی دوره معاملات قیمت مس به کمترین سطح در 2 ماهه گذشته رسید ولی در اواخر دوره معاملات دلار کمی ضعیف شد و معامله‌گران به بستن حساب‌ها پرداختند؛ بنابراین قیمت مس کمی رشد کرد. از نظر عرضه و تقاضا بازار مس با مقداری کمبود مواجه است؛ بنابراین در سطح قیمت حدود 8000 دلار احتمالا هر کاهش قیمتی موقت خواهد بود چرا که خریداران فیزیکی در این قیمت برای خرید رغبت بیشتری دارند. ولی با توجه به ضعف نسبی خرید در چین و آمار ضعیف واردات مس به این کشور، فعلا افزایش قیمت مس نیز چندان محتمل به نظر نمی‌رسد. فروش بیش از انتظار خانه‌های دست دوم در آمریکا و همچنین احتمال آغاز اعتصابات در پرو نیز تا حدی برای رشد قیمت مس مثبت تلقی می‌گردند.
آلومینیوم
در هفته گذشته قیمت نقدی آلومینیوم با 1/2 درصد کاهش به 2883 دلار رسید. موجودی‌های لندن با 3/0 درصد افزایش به 1076 میلیون تن و موجودی‌های شانگهای با 3864 تن افزایش به 189781 تن رسیدند. در بازار آلومینیوم با وجود این که موجودی‌ها فعلا کافی هستند به نظر نمی‌رسد که سفته بازی قابل توجهی صورت گرفته باشد و از نظر بنیادی شرایط آتی مناسبی پیش‌بینی می‌شود.
همچنین ممکن است مالیات صادرات محصولات آلومینیومی (راد و غیره) افزایش یابد، ولی این موضوع فعلا قطعی نیست و فقط در سطح بحث بین انجمن فلزات غیرآهنی چین و دولت چین مطرح می‌باشد. در ۴ ماه اول سال صادرات محصولات آلومینیومی چین (محصولات نیمه تمام) ۶۱۰۰۰۰ تن بوده است.
روی و سرب
در هفته گذشته قیمت نقدی روی با ۳/۶ درصد کاهش به ۱۹۸۰ دلار برای هر تن رسید. موجودی‌های لندن نیز با ۶/۱۱ درصد افزایش به ۱۴۳۶۰۰ تن و موجودی‌های شانگهای با ۴۷۲ تن کاهش به ۶۸۶۵۸ تن رسیدند. روند تکنیکی قیمت روی بسیار ضعیف است و زیر خط حمایت در سطح ۱۹۶۰ دلار خط حمایت دیگری تا سطح ۱۵۰۰ دلار دیده نمی‌شود. همانطور که در گزارش‌های قبل توضیح دادیم، بازار روی با مازاد مواجه است و این مازاد ممکن است در سال آینده افزایش یابد. اما در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ ممکن است بازار روی دوباره با کمبود قابل توجه مواجه شود.
قیمت نقدی سرب نیز با 9/2 درصد کاهش به 1940 دلار کاهش یافت. موجودی‌های سرب در بازار لندن با 4/3 درصد افزایش به 66200 تن رسید. فعلا خط حمایت قیمت سرب در سطح 1800 دلار قرار دارد.
منبع:شرکت کارگزاری فلزات مفید