گروه بورس کالا- دیروز باز هم ذوب‌آهن اصفهان از عرضه محصولات خود در بورس امتناع کرد که این امر باعث شد تا تقاضای بازار بر روی عرضه محصول فولاد آذربایجان متمرکز شود و نهایتا با توجه به بالا بودن درخواست‌های خرید، معامله میلگرد A۳ ا۱۴تا۲۵ این شرکت به رقابت کشیده شد. رقابت برای خرید محصول این شرکت نشان داد که پیش‌بینی‌هایی که از تبعات عدم عرضه محصولات ذوب‌آهن می‌شد درست بوده و تداوم عرضه نکردن‌های ذوب‌آهن در بورس، باعث شده تا قیمت محصولات دیگر با سرعت بیشتری رشد کند که تداوم این امر احتمالا در هفته‌های آینده به حبابی شدن قیمت‌ها منجر خواهد شد.

اما برخی کارشناسان بازار همچنان معتقدند که مشتریان ذوب‌آهن هنوز راضی به خرید محصولات خود از شرکت‌های دیگر نشده‌اند و تقاضای بازار در این بخش هنوز وجود دارد. به گفته کارگزاران بورس به همین دلیل است که کالاهای شرکت‌های تازه وارد همچون فولاد امیرکبیر نتوانست در معاملات دیروز در بورس مشتری خود را پیدا کند. بنابراین گزارش علاوه بر میانه، دیروز دو شرکت دیگر هم در بورس عرضه داشتند که به دلیل بالا بودن قیمت‌های پیشنهادی معامله‌ای بر روی آنها صورت نگرفت.

شرکت فولاد امیرکبیر که نخستین عرضه خود را در بورس داشت، دیروز ۵هزار تن میلگرد ۱۸ و ۲۰-A۲ را به نرخ ۱۰۰۰تومان عرضه کرد. گفته می‌شود نرخ اولیه پیشنهادی این شرکت ۹۹۵تومان بوده اما پس از آمدن این کالا بر روی تابلو، عرضه‌کننده در ۱۰۰۰تومان کالای خود را عرضه کرد. اما با بالا رسیدن حجم تقاضا به ۱۴۰۰ مجبور شد تا نرخ خود را کاهش داده و به ۹۹۰تومان برساند، اما باز هم بازار با این قیمت موافقت نکرد. خریداران با نرخ ۹۸۰تومان حاضر به خرید شدند، اما در مقابل عرضه‌کننده هم اعلام کرد اگر خریداران ۹۹۰تومان را قبول کنند حاضر به پاسخگویی به تقاضای بازار خواهد بود. نهایتا با عدم توافق خریدار و فروشنده این کالا معامله نشد. گفته می‌شود در زمان مچینگ تعدادی از خریداران نسبت به خرید این کالای شرکت امیرکبیر تمایل نشان دادند، اما به دلیل اینکه نرخ آن در بازار کشف

نشده بود معامله این کالا به روز یکشنبه هفته آینده موکول شد.

محصول فولاد کرمان هم دیروز به دلیل بالا بودن نرخ پیشنهادی که ۱۰۲۸تومان بود از رینگ خارج شد و معامله‌ای بر روی آن صورت نگرفت اما میلگردهای میانه با قیمت ۱۰۰۱۰ ریال، ۵هزار تن به فروش رفت.

دادو ستد ۱۱۴‌میلیارد ریال در بورس کالا

در شرکت بورس کالای ایران، جمعا ۲۴‌هزار و ۷۵۰ تن انواع فولاد، قیر، روغن پایه، ذرت، جو و کنجاله دانه‌های روغنی به ارزش ۱۱۴‌میلیارد و ۴۳۳‌میلیون و ۹۲۰‌هزار ریال داد وستد شد.

تالار این بورس در این روز شاهد جمعا ۳۱‌هزار و ۱۴۵ تن عرضه و در مقابل ۴۶‌هزار و ۳۳۰ تن تقاضا برای محصولات فلزی، پتروشیمی و کشاورزی بود که شامل ۲۱‌هزار و ۳۹۰ تن عرضه و در مقابل ۱۸‌هزار و ۸۱۰ تن تقاضا برای محصولات پتروشیمی، ۷‌هزار و ۶۲۰ تن عرضه و در مقابل ۲۵‌هزار و ۳۰۰ تن تقاضا برای محصولات فلزی و ۲‌هزار و ۱۳۵ تن عرضه و در مقابل ۲‌هزار و ۲۲۰ تن تقاضا برای محصولات کشاورزی بود.

رینگ محصولات پتروشیمی

در رینگ محصولات پتروشیمی در گروه قیر، ۱۷‌هزار و ۴۵۰ تن انواع قیر در ۹ رینگ معاملاتی به ارزش ۵۲‌میلیارد و ۷۸۱‌میلیون و ۱۲۰‌هزار ریال مورد معامله قرار گرفت که از نظر وزن و ارزش ۵۰/۷۰ و ۱۲/۴۶‌درصد از کل بازار را از آن خود کرد.

همچنین در این روز دررینگ محصولات پتروشیمی در گروه روغن ۶۹۰ تن روغن پایه و اسلاک واکس به ارزش ۶‌میلیارد و ۱۶۳‌میلیون ریال دادوستد شد که از نظر حجم و ارزش ۷۹/۲ و ۳۸/۵ درصد از کل بازار را شامل شد. براساس این گزارش ۵۰۰ تن اکستراکت در تابلوی بورس کالا عرضه شد که برای تقاضا ثبت نگردید.

رینگ محصولات فلزی

در رینگ محصولات فلزی در گروه فولاد،۵‌‌هزار تن انواع فولاد در یک رینگ معاملاتی جداگانه به صورت نقدی به ارزش ۵۰‌میلیارد و ۵۹‌میلیون و ۸۰۰‌هزار ریال مورد معامله قرار گرفت که از نظر وزن و ارزش ۲۰/۲۰ و ۷۵/۴۳‌درصد از کل بازار را از آن خود کرد. همچنین در این روز در گروه آلومینیوم، به‌‌رغم ثبت عرضه ۶۲۰ تن شمش آلومینیوم در تابلو تالار نقره ای به دلیل فقدان تقاضا در این گروه هیچ گونه دادو‌ستدی انجام نشد.

رینگ محصولات کشاورزی

در رینگ محصولات کشاورزی در گروه ذرت، یک‌هزار و ۵ تن ذرت دانه‌ای به صورت نقدی و سلف در ۳ رینگ معاملاتی به ارزش ۳‌میلیارد و ۳۳۹‌میلیون و ۹۰۰‌هزار ریال داد و ستد شد که از نظر حجم و ارزش ۰۶/۴ و ۹۲/۲‌درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد. همچنین در این روز در گروه کنجاله، ۴۰ تن کنجاله دانه روغنی به ارزش ۲۰۲‌میلیون و ۱۰۰‌هزار ریال به صورت سلف در یک رینگ معاملاتی معامله شد که از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۱۶/۰ و ۱۸/۰‌درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد.

بر اساس این گزارش در گروه جو نیز ۵۶۵ تن جو دامی در ۲ رینگ معاملاتی جداگانه به صورت نقدی به ارزش یک‌‌میلیارد و ۸۸۸‌میلیون ریال دادو ستد شد که از نظر حجم و ارزش ۲۸/۲ و ۶۵/۱‌درصد از کل بازار را به خود اختصاص داد.