گروه بورس کالا - سحر نمایشی: دادوستدهای بازار آتی در همان ساعات ابتدایی دیروز با افزایش نرخ سکه رو‌به‌رو، اما در ادامه این وضعیت برعکس شد.

مبادلات دیروز بازار آتی برخلاف انتظارات با روند افزایشی به تاثیر از افزایش موقعیت‌های خرید در برابر فروش رو‌به‌رو شد این در حالی است که سفارشات فروش در همه سررسیدها به طور قابل توجهی کمتر از سفارشات خرید بود. براساس گفته تحلیلگران، در همان دقایق ابتدایی متناسب با تحرکات مثبت دلار در بازار داخلی قیمت سکه در بازار نقدی و بازار آتی افزایش یافت، اما در ادامه روند دادوستدها عوض شد، زیرا فعالان معتقد بودند بازار بدون دلیل رشد قیمت داشته و شاید به همین علت بود که روند مبادلات در ادامه راکد شده بود.
برخی از فعالان، بازی دلالان و اخبار محرمانه از مذاکرات بغداد را عامل رشد قیمت‌ها می‌دانند، اما شواهد و گمانه‌زنی‌ها حاکی از این است که نشست بغداد موفقیت آمیز خواهد بود حتی آمانو در گزارشی از موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات آژانس در تهران خبر داده و در همین راستا نیز اعلام شده که جو روانی مذاکرات مثبت است.
البته دیروز در شرایطی قیمت سکه افزایش یافت که دور دوم عرضه سکه‌های پیش فروش شده در شعب بانک ملی آغاز شد. (براساس تازه‌ترین گزارش منتشر شده بانک مرکزی، ۵/۲ میلیون قطعه سکه به گواهی سپرده تبدیل شده است.) کارشناسان عقیده دارند عرضه سکه‌های پیش فروش شده یکی از مهم‌ترین پارامترهای تاثیرگذار در روند مبادلات خواهد بود و پس از اعلام نتایج نشست بغداد می‌توان موثر بودن آن روی دادوستدها را مشاهده کرد، زیرا در شرایط کنونی بیشتر سرمایه‌گذاران در حالت انتظار قرار دارند.
البته دیروز سخنگوی اقتصادی دولت نیز دوباره از حبابی بودن قیمت‌ها در بازار ارز و سکه خبر داد که به نظر می‌رسد با صحبت‌های وزیر اقتصاد ممکن است در هفته آینده شاهد دور دیگری از کاهش قیمت‌ها باشیم، اما این نکته را نباید فراموش کرد که در صورت اینکه روند مبادلات طلای جهانی و دلار داخلی تغییر نکند افت قیمت‌ها در کف قرار خواهد گرفت و بازار باز هم در برابر ریزش قیمت‌ها مقاومت خواهد کرد.
به نظر فعالان، معامله‌گران بهتر است در شرایط کنونی تمامی اخبار رسمی و غیر‌رسمی مربوط به موضوع مذاکرات و از سویی اوضاع بازار ارز و سکه را پیگیری کنند، زیرا هر گونه تصمیم معاملاتی بدون در نظر گرفتن شرایط موجود می‌تواند عجولانه تلقی شود. در بازارهای جهانی نیز قیمت طلا با کاهش نسبتا محسوسی همراه شده، این در شرایطی است که پیش بینی‌ها با توجه به گزارش اخیر شورای جهانی طلا از کاهش سطح تقاضا در جهان خبر می‌دهد حتی در کشورهای بزرگ خریدار طلا همچون هند و چین میزان سطح تقاضا به دلایل متعددی همچون کاهش ارزش روپیه، سخت‌تر کردن واردات طلا در هند و کاهش چشم‌اندازها از رشد اقتصادی چین، افت داشته که به نظر می‌رسد در دورنمای طلا به عنوان سرمایه‌گذاری مطمئن تاثیر گذار باشد، البته برخی همچنان از طلا به عنوان دارایی جایگزین در شرایط کنونی یاد می‌کنند و معتقدند، امکان تحرکات مثبت قیمتی در آینده وجود دارد.
در مجموع در بازار آتی روز گذشته روند قیمت‌ها صبح افزایشی بود ولی بعد از ظهر کاهشی شد؛ سکه خردادماه با نوسان یک تا 3 درصد در محدوده 623 تا 650 هزار تومان، سکه تیرماه با نوسان یک تا 5/2 درصد در محدوده 626 تا 653 هزار تومان، سکه مردادماه با نوسان نیم تا 3 درصد در محدوده 645 تا 663 هزار تومان و سکه شهریورماه با نوسان یک و نیم تا 5/2 درصد در محدوده 656 تا 680 هزار تومان قرار گرفت.