با شایعه ارزانی نرخ پایه و کاهش انگیزه خرید از سوی متقاضیان
تقاضا در رینگ پتروشیمی باز هم افت کرد
به گفته فعالان اقتصادی، در این روز میزان تقاضا نسبت به هفته گذشته از نصف نیز کمتر بود و ۷۰ تا ۸۰ درصد وارد زمان مچینگ شدند. در این روز معاملهگران تنها برای خرید EX۳ و ۱۵۴۰ اقدام به رقابت ۳ درصدی پرداختند. اغلب آگاهان بازار معتقدند: تفاوت نرخ این دو کالا در بازار و بورس در حال حاضر بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تومان است و همین موضوع نیز سبب شده تا بیشتر معاملهگران اقدام به خرید این دو کالا کنند.
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: افت تقاضا روز گذشته در رینگ پتروشیمی بیش از هفتههای دیگر مشهود بود و به این ترتیب اکثر کالاها وارد زمان مچینگ شدند.
به گفته فعالان اقتصادی، در این روز میزان تقاضا نسبت به هفته گذشته از نصف نیز کمتر بود و ۷۰ تا ۸۰ درصد وارد زمان مچینگ شدند. در این روز معاملهگران تنها برای خرید EX۳ و ۱۵۴۰ اقدام به رقابت ۳ درصدی پرداختند. اغلب آگاهان بازار معتقدند: تفاوت نرخ این دو کالا در بازار و بورس در حال حاضر بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تومان است و همین موضوع نیز سبب شده تا بیشتر معاملهگران اقدام به خرید این دو کالا کنند. اگر چه این دو کالا در این روز ۱۱ هزار تن تقاضا داشتند، اما بیشتر آگاهان بازار معتقدند؛ بازار در حال حاضر کشش افزایش قیمتها را بیش از این ندارد و نباید انتظار داشت که نرخها بیش از این افزایش خواهد یافت.
این در حالی است که شایعه ارزانی نرخهای پایه نیز طی دو هفته اخیر در بازار جریان داشته و همین موضوع سبب شده تا رغبت تاجران برای خریدها کاهش یابد. از این رو بیشتر معاملهگران در انتظار مشخص شدن نرخهای پایه محصولات پتروشیمی برای عرضههای ماه جدید هستند و ترجیح میدهند تنها برای نیاز روزانهشان اقدام به خرید کنند.
در همین حال روز گذشته بازار داخل نیز با کندی خرید و فروش همراه بود. به گفته معاملهگران رکود در بازار پتروشیمی آغاز شده است و در حال حاضر انتظار بیشتر خریداران، افت قیمتهای پایه در پی افت تقاضا است.
اتفاقی که در هفتههای اخیر در رینگ فلزات نیز رخ داد و سبب شد تا بیشتر معاملهگران رینگ پتروشیمی نیز به افت قیمتهای پایه امیدوار باشند. این در حالی است که هماکنون شایعه ارزانی نرخهای پایه محصولات پتروشیمی در ماه جدید، تنها موضوعی است که توانسته بازار را از حالت عادی خارج کرده و به سمت رکود ببرد.البته بیشتر تاجران میگویند: بازار پتروشیمی در این روز روند ثابتی داشت. به عقیده این گروه ابهامات در خصوص نرخهای پایه هنوز برطرف نشده و از سوی دیگر رکود نیز در بازار با توجه به اتمام فصل مصرف آغاز شده است و به همین سبب بیشتر معاملهگران ترجیح میدهند، از خرید اجتناب کنند.البته در این روز نرخ دلار نسبت به روز گذشته با افت ۲۰ تومان روبهرو شد و در نتیجه تردید خریداران قویتر شد. روز گذشته نرخ دلار در سطح یک هزار و ۶۷۰ تومان بود. به عقیده فعالان اقتصادی، بازار پتروشیمی همچنان با افت تقاضا و نگرانی از نتایج مذاکرات سوم خردادماه همراه است و نمیتوان پیشبینی کرد که چه آیندهای در انتظار بازار پتروشیمی است.
با این حال برخی از کارشناسان بازار نتایج مذاکرات را مثبت و عدهای نیز منفی ارزیابی میکنند و میگویند: در حال حاضر بازار بیشتر در حالت انتظار به سر میبرد و به همین دلیل وضعیت مشخص و ثابتی ندارد.
ارسال نظر