گروه بورس کالا - سردار خالدی: دادوستدهای دیروز بازار سکه همچون روزهای قبل به تبع از بازار ارز حرکت نوسانی داشت؛ البته مسیر حرکت قیمت‌ها دیروز برخلاف دو روز ماقبل رو به پایین بود و دلیل اصلی این موضوع نیز تزریق دلار به بازارها از طریق کانال‌های مختلف عنوان شده است.

در همین رابطه محمد مهدی دژدار یکی از کارگزاران بورس کالا درباره روند معاملات بازار آتی اظهار کرد: در مجموع بازار با شرایط حال حاضر قیمت‌های بالاتر را به خود نخواهد دید؛ به طور مثال سکه با قیمت ۷۲۰ هزار تومان در قراردادهای تیرماه نرخی است که به عنوان بالاترین سطح، پیش‌بینی شده است. این در شرایطی است که با توجه به سیگنال‌های مثبتی که از دور دوم مذاکرات منتشر می‌شود احتمال بالارفتن شدید قیمت‌ها بعید به نظر می‌رسد.
دژدار در ادامه با بیان اینکه سکه‌های
پیش‌فروش شده با احتساب مالیات بر ارزش افزوده نزدیک ۶۶۵ هزار تومان می‌شود، افزود: بانک مرکزی قصد دارد از بالارفتن قیمت‌ها در شرایط کنونی جلوگیری کند؛ این در حالی است که با دورنمای مثبت از مذاکرات، بسیاری از نهادهای خصوصی (همچون تجار بزرگ) و بانک مرکزی در حال تزریق دلار به بازار هستند به همین دلیل انتظار رشد محسوس یا افت قابل توجه قیمت‌ها طی یک ماه آینده دور از انتظار خواهد بود. به نظر این کارشناس بازار آتی براساس تحلیل تکنیکال در صورت تدوام شرایط کنونی قیمت سکه در قراردادهای تیرماه (به دلیل اینکه بیشترین حجم مبادلات مربوط به این قراردادها است) در پایین‌ترین سطح در محدوده ۶۸۰ تا ۶۷۵ هزار تومان و در بالاترین سطح در محدوده ۷۲۰ تا ۷۲۵ هزار تومان قرار خواهد گرفت.
دژدار با اشاره به اینکه تاثیر حرکت طلای جهانی بر بازارهای داخلی بسیار کم شده است، افزود: هر چند به عقیده تحلیلگران در شرایط فعلی قیمت طلای جهانی در محدوده یک هزار و 635 تا یک هزار و 670 دلار به ازای هر اونس حرکت خواهد کرد؛ اما بیشترین نوسانات بازار آتی متاثر از حرکت ارز در بازار داخلی است. این کارگزار بورس کالا در ادامه به مشکلات پیش روی بازار آتی پرداخت و افزود: میزان وجه تضمین در شرایط کنونی پس از اتفاقات افتاده در بهمن ماه سال گذشته بالا رفته. این در حالی است که موضوع افزایش وجه تضمین برای شرکت‌های کارگزاری می‌تواند مطلوب باشد؛ اما اهرم معاملاتی مشتریان را پایین آورده و ممکن است در میزان سودآوری آنان تغییر ایجاد کرده باشد. وی در ادامه صحبت‌هایش درباره میزان وجه تضمین خاطرنشان کرد: افزایش میزان وجه تضمین در مجموع نکته مثبتی برای شرکت‌های کارگزاری است و فکر می‌کنم با توجه به موضوع مارجین کال شدن مشتریان، بالا باقی ماندن میزان
وجه تضمین نقطه قوت خواهد بود. این در شرایطی است که مدیریت بورس می‌تواند مکانیزمی ‌ایجاد کند که هم شرکت‌های کارگزاری ضرر نکنند و هم اینکه مشتریان علاقه‌مند با شرایط آسان‌تری در بازار حضور پیدا کنند.
دژدار تصریح کرد: در خصوص برخی از دیگر چالش‌های پیش روی بازار می‌توان به مشکلات مربوط به سامانه و نرم‌افزار معاملاتی اشاره کرد که در برخی از بخش‌ها به دلیل مشکلات IT پاسخگویی به مشتریان وجود ندارد. این کارشناس بازار آتی در پایان با اشاره به اینکه اگر مدیریت سازمان بورس سعی کند یک مجموعه از فعالیت‌ها را که شرکت‌های کارگزاری هم می‌توانند انجام دهد به آنان واگذار کند سرعت پیگیری امور بیشتر می‌شود، تصریح کرد: بخشی از فعالیت‌ها همچون انتقال وجه یا دیگر فعالیت‌هایی از این نوع که خود شرکت‌های کارگزاری نیز می‌توانند انجام دهند، اگر به آنان واگذار شود آن‌وقت انتقال امور با سرعت بیشتری انجام خواهد گرفت، این در حالی است که قضیه درخواست به روز رسانی مشتریان که قبلا توسط بورس انجام می‌گرفت در شرایط فعلی توسط شرکت‌های کارگزاری انجام می‌شود که تا حدودی بر تسریع امور تاثیر گذاشته است.
در مجموع در دادوستدهای دیروز، با تحرکات رو به پایین قیمت طلای جهانی و عرضه دلار به نرخ پایین‌تر از یک هزار و ۷۲۰ تومان قیمت سکه با افت رو به رو شد؛ قیمت سکه در سررسید اردیبهشت ماه با دامنه نوسان ۳۴/۱ درصد در محدوده ۶۶۸ تا ۶۷۵ هزار تومان، سررسید خردادماه با دامنه نوسان ۵۱/۱ درصد در محدوده ۶۸۰ تا ۶۸۵ هزار تومان، سررسید تیرماه با دامنه نوسان ۰۳/۲ درصد در محدوده ۶۹۱ تا ۷۰۴ هزار تومان و سررسید مردادماه با دامنه نوسان ۹۱/۱ درصد در محدوده ۷۰۱ تا ۷۱۵ هزار تومان قرار گرفت.