گروه بورس کالا - طی هفته گذشته روند قیمت طلا در بازارهای جهانی با نوسان‌های هیجانی همراه بود، اما به طور کلی روند قیمت آن نزولی بود.
بر اساس گزارش سایت کارگزاری سی ولکس کالا، طلا در هفته گذشته از میانگین ۱۶۷۰ دلار و ۷۵ سنت به ازای هر اونس در تاریخ ۲ آوریل سال ۲۰۱۲، به ۱۶۶۱ دلار و ۵۰ سنت به ازای هر اونس در تاریخ ۵ آوریل، رسید.

اهم اتفاقاتی که در هفته اخیر در بازارهای جهانی افتاده و بازار طلا را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است، به شرح ذیل است:
در ابتدای هفته گذشته به گزارش خبرگزاری رویترز (Reuters)، تداوم اعتصاب جواهر فروشان هندی در پی اعمال افزایش میزان مالیات بر واردات شمش و سکه طلا از ۲ درصد در ماه ژانویه به ۴ درصد در ماه آوریل، موجب شد تا با کاهش میزان تقاضای معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بین‌المللی به خرید فلزات گرانبها مانند طلا، بهای این فلزات در اوایل ۲ هفته گذشته با کاهش قیمت در هفته‌های قبل همراه شد. به گزارش سایت بلومبرگ (Bloomberg) براساس تازه‌ترین گزارش منتشر شده توسط وزارت اقتصاد آلمان مبنی بر کاهش میزان تولیدات صنعتی در ماه فوریه، انتشار این گزارش موجب شد تا ارزش یورو در برابر دلار آمریکا در هفته قبل با افت همراه شود.
براساس این گزارش اقتصاد آلمان که بزرگترین اقتصاد منطقه یورو است با افت 3/1 درصدی در تولیدات صنعتی‌اش مواجه شده که همین امر نیز موجب شد تا همزمان با آن، بهای طلا نیز در بازارهای جهانی با افت همراه شود.
به گزارش سایت بلومبرگ (Bloomberg)، رشد اقتصادی انگلیس طی سه ماهه اول سال‌جاری میلادی رشدی نزدیک به صفر درصد داشته است و این در حالی است که این کشور با بحران بیکاری نیز دست به گریبان است. به دنبال انتشار این گزارش ارزش دلار آمریکا در قبال یورو در بازارهای جهانی با افزایش همراه شد و به دنبال آن بهای طلا در بازارهای جهانی با کاهش همراه شد. به گزارش سایت مارکت واچ (market watch) روز جمعه پس اینکه اداره کار آمریکا اعلام کرد در ماه مارس تعداد مشاغل کمتری نسبت به آنچه که پیش‌بینی می‌شد ایجاد شده، ارزش اوراق خزانه آمریکا به کمترین میزان خود طی سه هفته اخیر رسید. به دنبال اعلام این موضوع ارزش نرخ برابری دلار آمریکا در برابر یورو با کاهش همراه و به دنبال آن بهای فلزات گرانبها مانند طلا نیز با اندکی رشد همراه شد. علاوه براین در هفته قبل، به گزارش سایت کیتکو نیوز (KitcoNews)، بهای طلای فیوچر تحویل ماه ژوئن، با کاهش ۵/۲ درصدی در روز جمعه هفته قبل به قیمت ۱۶۳۰ دلار و ۱۰ سنت به ازای هر اونس، در بورس فلزات نیویورک معامله شد. بر اساس گروه تحقیقات سایت Kitco، از بین نظرسنجی انجام شده از ۳۲ نفر، ۲۴ نفر، در نظر سنجی‌ها شرکت کردند که از بین این افراد ۸ نفر پیش‌بینی افزایش قیمت برای طلا، ۹ نفر پیش‌بینی کاهش قیمت و ۷ نفر نظری خنثی را برای طلا در هفته آینده داشته‌اند.
به احتمال زیاد مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در هفته‌های آتی، سیاست‌های بانک مرکزی اروپا در افزایش یا ثبات نرخ بهره بانکی، نحوه اقدام اتحادیه اروپا در مقابله با بحران به وجود آمده در کشورهای این منطقه، سیاست‌های تورم‌زدایی چین و نیز احتمال ترکیدن حباب قیمتی مسکن در این کشور، فستیوال‌های کشور چین و هند، نرخ بهره بانکی فدرال رزرو آمریکا و گزارش اداره کار آمریکا، بروز بلایای طبیعی، بهای نفت در بازارهای جهانی و همچنین بروز تنش‌های سیاسی در کشورهای جهان خواهد بود.
تحلیل تکنیکال طلا
با توجه به شواهد موجود در تحلیل تکنیکال، به نظر می‌رسد که روند بلند مدت طلا صعودی است، هرچند که ممکن است طلا در این بین اصلاح قیمت نیز داشته باشد. برای هفته معاملاتی آتی این پیش‌بینی وجود دارد که با احتمال زیادی، طلا در این هفته با روندی صعودی همراه باشد. در این صورت اگر طلا بخواهد روندی افزایشی داشته باشد، قیمت آن با عبور از نزدیک‌ترین مقاومت قیمتی خود که 1660 دلار است، با احتمال زیادی تا مقاومت قیمتی 1680 دلار، نیز رشد پیدا خواهد کرد. در غیر اینصورت چنانچه طلا بخواهد روندی نزولی داشته باشد، در صورت عبور کردن از ساپورت قیمتی 1620 دلار، احتمال اینکه قیمت آن تا حمایت قیمتی 1600 دلار به ازای هر اونس نیز نزول پیدا کند، وجود دارد.
در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیر منتظره‌ای رخ ندهد، پیش‌بینی می‌شود که طلا در این هفته روندی صعودی داشته باشد، اگرچه که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه شود و شواهد موجود در تکنیکال نیز از این پیش‌بینی حمایت می‌کند.