مبادلات سکه آتی از مرز ۱۳۰ میلیارد تومان فراتر رفت
گروه بورس کالا – سردار خالدی: مبادلات سکه بازار آتی بورس کالای ایران روز گذشته با ارزش بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان دنبال شد؛ این در حالی است که چشمانداز بازار، حکایت از افت قیمتها طی روزهای پایانی سال دارد.
گروه بورس کالا - سردار خالدی: مبادلات سکه بازار آتی بورس کالای ایران روز گذشته با ارزش بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان دنبال شد؛ این در حالی است که چشمانداز بازار، حکایت از افت قیمتها طی روزهای پایانی سال دارد.
مبادلات سکه در بازار آتی صبح روز گذشته در شرایطی به پیروی از روز ماقبل با افت محسوسی همراه شد که بعد از ظهر تحرکات مثبتی را تجربه کرد. پایین بودن قیمت سکه عرضه شده در بانک کارگشایی (بعد از ظهر دیروز قیمت سکههای عرضه شده بانک کارگشایی 768 هزار تومان بود)، بحث تامین ارز موردنیاز واردکنندگان در کنار زمزمههای تزریق دلار به بازار مهمترین پارامترهای کاهشی قیمتها بود. براساس گفته برخی فعالان، روند افت قیمتها در بازار ادامه روند کاهشی بعد از انتخابات و روزهای پایانی سالجاری است. البته انجام نشدن تعهدات برخی از صرافیهای بزرگ در رابطه با تحویل ارز و انتشار برخی گمانهزنیها مبنی بر اینکه ممکن است این نگرانی در روزهای بعد هم تکرار شود از شدت افت قیمتها کاست. انتشار برخی اخبار پیرامون بهبود اوضاع بینالمللی و تاکید بر حل موضوع هستهای ایران از طریق مذاکرات، بر آرام شدن بازار بسیار تاثیرگذار بود. این در حالی است که براساس گفته برخی فعالان، با توجه به اینکه هند نرخ سپرده قانونی خود را پایین آورده، چین نیز در ادامه سیاستهای رشد پایدار درصدد تداوم تزریق نقدینگی به بازار است، همچنین یونان گام جدی برای حل مناقشات
بدهی منطقه یورو برداشته و بانک مرکزی اروپا نیز به منظور بهبود اوضاع در پی تزریق نقدینگی است؛ به همین دلیل انتظار صعودی شدن قیمت طلا در بازارهای جهانی طی هفته پیش رو محتمل است. این در حالی است که نباید خریدهای عمده ماه مارس تجار هندی را که همواره در این ماه عیار خاصی از طلا را خریداری میکنند در روند عرضه و تقاضای بازار بیتاثیر دانست، اما در مورد آینده روند معاملات در بازار آتی روایتهای مختلفی شنیده میشود؛ در شرایطی که برخی عقیده دارند ممکن است در روزهای آینده افت قیمتها باز هم ادامه داشته باشد، اما با این وجود امیدواری به رشد قیمتها وجود دارد، برخی دیگر بر این باور هستند شرایط معاملات به گونهای شده که نمیتوان چند روز آینده را پیشبینی کرد.
در هر حال دادوستدها در بازار آتی طی روزهای گذشته در مسیری انجام شده که اختلاف قیمتها در بازار نقدی و آتی به شدت پایین آمده و ممکن است بعد از عید در صورت تحقق برخی شرایط این روند کاهشی ادامه داشته باشد. کارشناسان معتقدند بیشتر شرکتها و معاملهگران در داخل با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال موقعیتهای خود را در معرض فروش میگذارند و پس از عید دوباره خریدهای خود را آغاز میکنند؛ به نظر میرسد احتمال اینکه روند حرکت قیمتها در بازار بیشتر به سمت پایین تمایل پیدا کند بسیار زیاد است. در کنار نوسان قیمتها، ارزش مبادلات بازار آتی نیز با وجود اینکه وجه تضمین اولیه در معاملات ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان (۳۰ درصد ارزش هر قرارداد) است، اما در سطح بالایی نزدیک روزانه ۱۰۰ میلیارد تومان قرار دارد که نشان از بهبود بازار و رونق نسبی دوباره دادوستدها دارد. البته توصیه کارشناسان به سرمایهگذاران در شرایط کنونی این است که از صعودی یا نزولی شدن روند معاملات نترسند و در گرفتن موقعیتهای خرید و فروش طمع نکنند، بلکه بهتر است با نگاه بلندمدت نسبت به آینده به صورت پلکانی و حضور در همه سررسیدها به تناسب میزان سوددهی آنها
دادوستدهایشان را انجام دهند.
این در حالی است که به دلیل نقدشوندگی بالای سررسیدهای دور همچون تیر و نقدشوندگی پایین سررسیدهای دیگر همچون فروردین و خرداد، روند حجمی دادوستدها در هریک از سررسیدها متفاوت است.
روند قیمتها در هر یک از سررسیدهای روز گذشته متفاوت بود؛ سررسیدهای فروردین ماه در محدوده ۷۸۶ تا ۸۰۱ هزار تومان، سررسیدهای اردیبهشتماه در محدوده ۸۲۷ تا ۸۴۹ هزار تومان، سررسیدهای خردادماه در محدوده ۸۵۰ تا ۸۷۵ هزار تومان و سررسیدهای تیرماه در محدوده ۸۸۶ تا ۹۲۲ هزار تومان معامله شد، اما نکته قابل توجه معاملات این بود که برای سررسیدهای دور همچون تیر، قیمتها به پایینتر از ۹۰۰ هزار تومان هم رسید.
ارسال نظر