در پی رقابت ۳ درصدی کارگزاران برای خرید محصولات پتروشیمی رخ داد
خودداری فروشندگان از اعلام نرخها
به گفته آگاهان بازار، با وجود رقابت ۳ درصدی در هر هفته و همچنین افزایش ۱ درصدی نرخ پایه محصولات پتروشیمیکه در اثر رقابتهای پیشین ایجاد شده بود؛ بازار در کل روند مثبتی داشت. این در حالی است که بازار آزاد داخل نیز در این روز با تشنج بسیار دنبال شد؛ چرا که معاملهگران با توجه به رقابتهای ۳ درصدی در هر هفته ترجیح میدهند کالاهای خود را به فروش نرسانند و تا افزایش حداکثری قیمتها صبر کنند.
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: مبادلات روز گذشته رینگ پتروشیمی با تقاضای بالا برای خرید اکثر محصولات و همچنین ۳ درصد رقابت به کار خود پایان داد.
به گفته آگاهان بازار، با وجود رقابت ۳ درصدی در هر هفته و همچنین افزایش ۱ درصدی نرخ پایه محصولات پتروشیمیکه در اثر رقابتهای پیشین ایجاد شده بود؛ بازار در کل روند مثبتی داشت. این در حالی است که بازار آزاد داخل نیز در این روز با تشنج بسیار دنبال شد؛ چرا که معاملهگران با توجه به رقابتهای ۳ درصدی در هر هفته ترجیح میدهند کالاهای خود را به فروش نرسانند و تا افزایش حداکثری قیمتها صبر کنند. در همین حال برخی از آگاهان بازار میگویند: اگر آزادسازی قیمتها به طور کامل انجام شود؛ جو روانی موجود در خصوص ۳ درصد رقابت در هر هفته از بین خواهد رفت؛ چرا که در حال حاضر جو سنگینی بر رینگ پتروشیمیحاکم است و بیشتر معامله گران تحت تاثیر این جو سقف قیمتها را ثبت میکنند.
به عقیده فعالان بازار، رقابت ۳ درصدی در هر هفته سبب افزایش قیمت کالاها از ۷۰ تومان به بالاتر میشود.
در این روز نیز محصولات H؛ ۰۰۷۵و ۰۲۰، همچنین BL۳ و پی وی سی با تقاضای بالای خریداران مواجه شده و در نهایت سقف قیمت خوردند. به این ترتیب ۰۰۷۵ با تقاضای ۱۴۰ هزارتنی روبهرو شد. این کالا با نرخ پایه ۲ هزار و ۷۸ تومان عرضه شد که با ۳درصد رقابت به نرخ ۲ هزار و ۱۴۰ تومان رسید. پی وی سی نیز ۲۸۵ هزارتن تقاضا داشت.
اعلام نرخهای غیرواقعی در بازار داخل
با این حال عدهای از معامله گران نیز معتقدند؛ با وجود قرار گرفتن در پایان سال و عرضههای بازرگانی پتروشیمی که تا هفته آتی ادامهدار خواهد بود؛ همچنین خبرهای بارگیری محصولات پتروشیمی در بازار طی روزهای اخیر سبب افت و خیز نرخها شده است. بیشتر معامله گران میگویند: اغلب نرخهای اعلامیاز سوی فروشندگان در این روزها واقعی نیست؛ چرا که بیشتر این افراد در انتظار افزایش قیمتها هستند و ترجیح میدهند کالاهای خود را نفروشند.
البته در این روز برخی از آگاهان بازار به ایجاد فاصله قیمتی در بورس و بازار اشاره کرده و میگویند: در حال حاضر اختلاف نرخها در بورس و بازار از ۱۵۰ شروع شده و در برخی موارد به ۶۰۰ تومان نیز میرسد.
در حال حاضر انبساطیهای داخلی نسبت به وارداتیها گرانتر شدهاند. انبساطیهای داخلی در حال حاضر ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان از انبساطیهای وارداتی گران تر هستند و این برای اولین بار است که این اتفاق رخ داده؛ همیشه انبساطیهای وارداتی گران تر از داخلیها بودند. برخی از معاملهگران میگویند: در حال حاضر نرخ انبساطیهای وارداتی ۳۲۰۰ تومان است؛ اما روند بازار نشان میدهد که قیمت این کالا رو به کاهش است و به احتمال زیاد نرخ انبساطیهای داخلی نیز متاثر از آنها کاهش خواهد یافت. به عقیده آگاهان بازار یکی از دلایل گرانتر شدن نرخ انبساطیهای داخلی نسبت به وارداتی ترکیب کردن انبساطیهای وارداتی و داخلی توسط
مصرفکنندگان است. اگر چه انبساطیهای داخلی مشابه ندارد و عرضه آنها نیز اندک است؛ اما بیشتر معامله گران میگویند: تقاضا برای این کالاها بسیار افزایش یافته و اگر به بازار داخل بار تزریق نشود، نگرانی افزایش خواهد یافت. البته گفته میشود در حال حاضر انبساطیهای وارداتی از چین با ارز دولتی وارد میشود و همین موضوع نیز میتواند نرخها را تعدیل کند.
البته برخی از فعالان اقتصادی نیز بازار پتروشیمی را به نرخ ارز وابسته میدانند و میگویند: اگر دولت موفق به مهار نرخ ارز شود، بازار پتروشیمی نیز تعدیل خواهد شد؛ اما در غیر این صورت باید در انتظار افزایش قیمتها در سال جدید باشیم.
با این حال بیشتر معاملهگران آینده بازار پتروشیمی را غیرقابل پیشبینی عنوان میکنند. اما عدهای از معامله گران در بازار وجود دارند که معتقدند؛ اگر اتفاقات غیرمنتظره رخ ندهد؛ روند بازار در آینده مثبت خواهد بود.
ارسال نظر