نصب سرور جدید در بازار قراردادهای آتی از سال آینده
گروه بورس کالا- سردار خالدی: دادوستدهای دیروز بازار قراردادهای آتی سکه به تاثیر از حرکت جهانی اونس طلا و از سویی آرامش نسبی در بازار نقدی و بازار غیررسمی ارز برای روز سوم با دامنه نوسان ۲ درصد منفی در هر یک از سررسیدها ادامه پیدا کرد.

مبادلات سکه در بازار نقدی و آتی برای سومین روز متوالی با افت رو‌به‌رو شد. در مبادلات دیروز بازار، سکه به زیر ۸۰۰ هزار تومان رسید، این در حالی بود که دلار نیز قیمت پایین تر از یک هزار و ۸۹۰ تومان را تجربه کرد. براساس گفته برخی از تحلیلگران، آرامش بازار داخلی به دلیل تامین بخشی از تقاضاهای ارزی در بازار است. این در شرایطی است که اخبار امیدوار‌کننده نسبت به تحویل سکه‌های پیش‌فروش طی دو سه روز گذشته توانسته تا حدودی بازار را آرام کند. به نظر معامله‌گران، وضعیت بازار آتی طی سه روز گذشته به این صورت بوده که فروشندگان با احتیاط دادوستدهایشان را انجام می‌دادند و خریداران نیز مترصد افزایش قیمت‌ها بوده‌اند؛ این در حالی است که همچنان نسبت به تغییرات قیمتی در روزهای آینده شک و تردید وجود دارد. مشتریان قراردادهای آتی درباره وضعیت بازار گلایه دارند آنان بر این باورند توجهی به خواسته‌ها و منافع مشتریان حقیقی در بازار نمی‌شود و بیشتر توجه به سمت افراد حقوقی است. این در شرایطی است که انتظار مشتریان از بازار این است علاوه بر اینکه اخبار واقعی و درست منتشر شود، منافع مشتریان حقیقی نیز محترم شمرده شود. یکی از کارشناسان بازار آتی بر این باور است که مشتریان با دقت تمام اخبار را پیگیری و از تصمیمات احساسی به شدت جلوگیری کنند؛ به نظر می‌آید بازار تا روزهای پایانی سال بیشتر متاثر از بازار نقدی و از سویی ملاحظات بازار ارز حرکت کند؛ به همین دلیل معامله گران بهتر است نسبت به خرید و فروش‌هایشان در سررسیدهای مختلف، بسته به زمان سررسید تصمیمات متفاوتی بگیرند. این در شرایطی است که به دلیل استقبال زیاد از معاملات قراردادهای آتی سکه در بورس کالای ایران و ثبت تقاضای بالای خرید و فروش از سوی مشتریان، سرور معاملات تاکنون چند بار با تاخیر ثانیه‌ای روبه‌رو شده که برخی اخبار حاکی از آن است به زودی سرور جدیدی برای قراردادهای سکه نصب می‌شود تا با نصب این سرور مشکلات فنی به پایین‌ترین سطح برسد.
مسوولان بورس کالا در گفت‌و‌گو با پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه از نصب این سرور جدید در ابتدای سال آینده خبر دادند.
اما در معاملات روز گذشته قراردادهای آتی، روند هر یک از سررسیدها بیشتر نزولی بود؛ سررسیدهای اسفندماه با ۱۷ هزار تومان کاهش (دامنه نوسان ۰۹/۲ درصد) در محدوده ۷۹۰ تا ۸۰۴ هزار تومان، سررسیدهای فروردین ماه با ۱۲ هزار تومان کاهش (دامنه نوسان ۴۶/۱ درصد) در محدوده ۸۳۵ تا ۸۴۳ هزار تومان، سررسیدهای اردیبهشت ماه با ۱۴ هزار تومان کاهش (دامنه نوسان ۶۱/۱ درصد) در محدوده ۸۷۳ تا ۸۸۵ هزار تومان قرار گرفت. این در حالی بود که برای سررسیدهای خرداد و تیرماه بازار در ساعاتی شاهد مثبت شدن قیمت‌ها نیز بود، اما در مجموع حرکت بازار به سمت پایین تمایل داشت، به طوری که سررسیدهای خردادماه با ۱۱ هزار تومان کاهش (دامنه نوسان ۲۵/۱ درصد) در محدوده ۹۰۸ تا ۹۲۰ هزار تومان و سررسیدهای تیرماه با ۱۱ هزار تومان کاهش (دامنه نوسان ۲۰/۱ درصد) در محدوده ۹۴۶ تا ۹۶۰ هزار تومان قرار گرفت.
علاوه بر بازارهای داخلی که نسبتا شرایط آرامی را پشت سر می‌گذارد بازارهای جهانی نیز نوسان رو به پایینی را تجربه کرد؛ به طوری که قیمت اونس جهانی به زیر یک هزار و 700 دلار به ازای هر اونس رسید. پس از نشست سالانه کنگره خلق ملی چین و از سویی ارائه گزارش چشم‌انداز اقتصادی و کاهش برآورد انتظارات از اقتصاد چین، بیشتر بازارها با سیر نزولی همراه شدند؛ این در حالی بود که علاوه بر گزارش چین، بحث کاهش رتبه اعتباری یونان و از سویی نشانه‌های بهبود اقتصاد ایالات‌متحده روی کاهش قیمت طلای جهانی تاثیرگذار بوده، حتی برخی از تحلیلگران تکنیکال از رسیدن قیمت طلا به یک هزار و 500 دلار در کوتاه‌مدت خبر می‌دهند، اما چشم‌انداز بلندمدت طلا همچنان صعودی متصور می‌شود.