گروه بورس کالا - قیمت سکه هفته گذشته 30 هزار تومان نوسان داشت؛ این در حالی بود که حجم و ارزش مبادلات رشد نزدیک 40 درصد را تجربه کرد.

بدهی اروپا عامل رشد قیمت طلا
مبادلات طلا طی هفته گذشته مسیر پر تلاطمی را پشت سر گذاشت؛ این در حالی بود که تا بعد از ظهر روز چهارشنبه معاملات طلا با نوسان رو به بالایی حتی مرز یک هزار و 790 دلار را نیز عبور داد، اما پس از سخنرانی بن برنانکه رییس فدرال رزرو در رابطه با وضعیت اقتصاد این کشور و کاهش شدید خریداران، بازار فلزات گرانبها شاهد صف فروش بود؛ به طوری که قیمت طلا در بازارهای نیویورک به زیر یک هزار و 700 دلار نیز رسید. نشانه‌های بهبود در اقتصاد ایالات‌متحده و ابراز امیدواری بن برنانکه از بهتر شدن اوضاع اقتصاد که تقویت ارزش دلار را در پی داشت یکی از مهم‌ترین دلایل افت قیمت طلا بوده است؛ برخی بر این باورند پیش بینی می‌شود تزریق نقدینگی به نظام اقتصادی به عنوان یکی دیگر از سیاست‌های پولی ایالات‌متحده دادوستد در بازارهای سهام را با رونق روبه‌رو کند. این در شرایطی بود که از دید کارشناسان بحران بدهی منطقه یورو همچنان به عنوان عامل زمینه ای صعودی طلا شناخته می‌شود.
رهبران اروپایی پس از نشست روز یکم و دوم مارس توافق کردند نسبت به ارائه سریع‌تر و برنامه‌ریزی شده برای کمک به صندوق کمک مالی منطقه یورو اقدام کنند که این موضوع روی وضعیت برابری ارزها و از سویی روند مبادلات تاثیرگذار بوده است. تحلیلگران معتقدند در کنار تقویت ارزش دلار، خطر کاهش گسترده نیز وجود دارد. علاوه بر موارد گفته شده، اختلال عرضه در بازارهای آفریقای جنوبی از دیگر فاکتورهایی بوده که معامله‌گران بازار طلا را با نگرانی همراه کرده است.
در هر حال جلسات آینده منطقه یورو با حضور سران اروپایی برگزار می‌شود و باید منتظر تاثیر آن در بازار طلا ماند. این در حالی است که برخی از تحلیلگران تکنیکال نسبت به رشد دوباره قیمت‌ها و رسیدن به سطح یک هزار و 800 دلار اطمینان دارند.
شنبه روز تعیین قیمت سکه تا پایان سال
بازارهای داخلی طی هفته گذشته نوسان رو به بالا، اما آرامی را تجربه کرد. این در حالی بود که قیمت ارز با تغییرات مثبتی همراه شد و به تاثیر از نوسانات بازار ارز، دادوستدها افت و خیز اندکی داشتند. تحلیلگران معتقدند بازارها طی هفته گذشته به تاثیر از آرام بودن فضای سیاسی نوسان اندکی را پشت سر گذاشت. این در شرایطی است که شایعات و گمانه‌زنی‌ها در این باره همچنان وجود دارد؛ البته تصمیمات بانک مرکزی در قبال بازار ارز و از سویی پیش فروش سکه همچنان از پارامترهای تاثیرگذار روی بازارها خواهد بود.
قراردادهای تیرماه؛ ۹۰ درصد کل حجم مبادلات
در بازارهای آتی نیز روند مبادلات به تاثیر از بازار نقدی نوسان اندکی را پشت سر گذاشت این در حالی است که شایعات پیرامون تزریق دلار به بازارها و از سویی تاکید دولت بر گشایش ارزی، بازارها را با نوسان همراه کرد درهمین حال در سه روز پایانی هفته، مبادلات بازار آتی برخلاف بازار نقدی با حجم و ارزش بالایی رو‌به‌رو شد. البته در روز پنج‌شنبه هفته گذشته قیمت‌ها تا حدودی کاهش یافت، اما دوباره با سیر صعودی مواجه شد. معامله‌گران بر این باورند روند معاملات تا روزهای پایانی سال‌جاری بیشتر جنبه صعودی به خود خواهد گرفت تا روند نزولی، اما معتقدند معامله‌گران با احتیاط بیشتری دادوستدهایشان را انجام می‌دهند.
در مجموع در مبادلات هفته گذشته ۵۳ هزار و ۶۳۷ قرارداد به ارزش ۴ تریلیون و ۳۳۵ میلیارد و ۲۵۷ میلیون و ۲۵۰ هزار ریال معامله شد که نسبت به هفته ماقبل به ترتیب با رشد ۲۸/۴۳ و ۷۹/۳۰ درصدی مواجه شد. روند مبادلات در هر یک از سررسیدها متفاوت بود؛ به طوری که برای سررسیدهای اسفندماه یک هزار و ۵۸ قرارداد به ارزش ۸۸ میلیارد و ۱۴۳ میلیون و ۶۰ هزار ریال، سررسیدهای فروردین ماه ۵۲۸ قرارداد به ارزش ۴۴ میلیارد و ۷۶۰ میلیون و ۹۰ هزار ریال، سررسیدهای اردیبهشت‌ماه ۳ هزار و ۴۷۷ قرارداد به ارزش ۳۵۱ میلیارد و ۷۸ میلیون و ۶۳۰ هزار ریال، سررسیدهای خردادماه ۸۲۳ قرارداد به ارزش ۷۹ میلیارد و ۲۹۱ میلیون و ۹۲۰ هزار ریال و سررسیدهای تیرماه ۴۷ هزار و ۷۵۱ قرارداد به ارزش ۳ تریلیون و ۷۷۱ میلیارد و ۹۸۳ میلیون و ۵۵۰ هزار ریال معامله شد. بیشترین درصد حجم و ارزش مبادلات انجام شده برای سکه‌های تیرماه بوده است؛ به طوری که از لحاظ حجم و ارزش به ترتیب ۹۰ و ۸۷ درصد از کل حجم و ارزش مبادلات را به خود اختصاص داد. روند قیمتی نیز برای هر یک از سررسیدها در روز پنج‌شنبه نسبت به روز شنبه هفته گذشته کاهشی بود؛ سکه اسفندماه با ۲۹ هزار و ۶۴۷ تومان، سکه فروردین ماه ۱۵ هزار و ۷۸۷ تومان، سکه اردیبهشت‌ماه با ۲۶ هزار و ۲۹۱ تومان، سکه خردادماه ۲۹ هزار و ۴۷۸ تومان و سکه تیرماه ۱۱ هزار و ۴۸۰ تومان کاهش داشت.