دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد اعلام کرد
ایرادهای فراوان در مطالعات فنی و اقتصادی طرحهای فولادی
رسول خلیفهسلطان در گفتوگو با ایسنا، درباره اظهارات اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر پیشرفت ناچیز بسیاری از طرحهای فولادی در حال اجرا در کشور توضیح داد: پیشرفت پروژههای فولادی به دلایل مختلف مطالعات اقتصادی و مالی اشتباه، پایین بوده و ما نیز درخواست میکنیم هرچه سریعتر تکلیف این پروژهها مشخص شود.
گروه بنگاهها- دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به وجود ایرادات فراوان در مطالعات فنی و اقتصادی طرح فولادی در حال اجرا در کشور گفت: در بسیاری از طرحهای فولادی در حال اجرا حتی به موضوع با اهمیت تامین منابع مالی کم توجهی شده است.
رسول خلیفهسلطان در گفتوگو با ایسنا، درباره اظهارات اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر پیشرفت ناچیز بسیاری از طرحهای فولادی در حال اجرا در کشور توضیح داد: پیشرفت پروژههای فولادی به دلایل مختلف مطالعات اقتصادی و مالی اشتباه، پایین بوده و ما نیز درخواست میکنیم هرچه سریعتر تکلیف این پروژهها مشخص شود. وی با تاکید بر اینکه بسیاری از پروژههای فولادی در حین اجرا با مشکل تامین مالی مواجه میشوند، گفت: برخی از پروژهها نیز از نظر فنی و تکنولوژی بهروز نیستند و بعد از بهرهبرداری به مشکل میخورند.
خلیفه سلطان تصریح کرد: در برخی از پروژههای فولادی نیز به موضوع با اهمیت تامین مواد اولیه توجهی نشده است. به عنوان مثال هماکنون در کشور سالانه چهار تا پنج میلیون تن خلأ مواد اولیه یعنی شمش وجود دارد و در چنین شرایطی احداث واحد تولید نورد اشتباه است و به جای آن باید در روی تولید فولاد خام سرمایهگذاری کرد.
وی با اشاره به اینکه مشکل مطالعات فنی و اقتصادی مربوط به کل صنایع کشور میشود، خاطرنشان کرد: صنعت فولاد شامل هفت حلقه یک زنجیره تامین میشود. از استحصال ماده معدنی گرفته تا کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی، ریختهگری و نورد هر یک حلقههای صنعت فولاد را تشکیل میدهند. به همین دلیل برای سرمایهگذاری در صنعت فولاد باید به همه این حلقهها توجه شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد تاکید کرد: در بخش دولتی و به ویژه در کارخانههایی مانند فولاد مبارکه، ذوبآهن و فولاد خوزستان توجه زیادی به مطالعات فنی و اقتصادی شده، ولی در بخش خصوصی این طور نبوده است و بسیاری از سرمایهگذاریها به بیراهه رفتهاند. به عنوان مثال واحدهای نوردی زیادی احداث شده اما در بخش کنسانتره و گندله خلأ داریم.
وی افزود: به عنوان مثال بعد از بهرهبرداری از هشت طرح فولادی مشخص نیست که مواد اولیه این طرحها به ویژه گندله چطور تامین خواهد شد.
خلیفه سلطان گفت: باید سرمایهگذاری در بخش فولاد ساماندهی شود؛ زیرا منابع بانکی محدود بوده و نباید اجازه دهیم این منابع در سرمایهگذاریها بیبرنامه هدر روند.
وی همچنین از پاسخگویی به این سوال که گفته میشود مجریان برخی طرحهای فولادی تسهیلات دریافتی را در اموری غیر از اجرای پروژه هزینه میکنند، خودداری کرد و افزود: این موضوع در صنایع دیگر اتفاق میافتد و مربوط به صنعت فولاد نمیشود.
اخطار وزیر به مجریان کمکار طرحهای فولادی
وزیر صنعت، معدن و تجارت اخیرا در همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن اعلام کرد که مجریان تمام طرحهای فولادی که تاکنون کمتر از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند، باید برای بررسی دوباره طرح خود به وزارت صنعت، معدن و تجارت
مراجعه کنند.
به گفته مهدی غضنفری در حال حاضر ۱۰۰ طرح تولید فولاد خام با ظرفیت مجموع ۳۲ میلیون تن و پیشرفت فیزیکی ۲۱ تا ۹۰ درصد در کشور در حال اجرا است. همچنین ۲۵۵ طرح تولید محصولات فولادی با ظرفیت در مجموع ۵۵ میلیون تن در حال اجرا است.
وی همچنین خبر داد که از ۲۵۵ طرح محصولات فولادی در حال اجرا ۱۰۴ طرح کمتر از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و مجریان این طرحها باید به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه کنند.
ارسال نظر