احتمال افت قیمتهای پایه و کنترل انبارها سبب شد
شیب بازار پتروشیمی متاثر از شایعات ارزی
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: رینگ پتروشیمی روز گذشته متاثر از دو فرضیه با افت میانگین قیمتهای ثبت شده بر تابلوی بورس کالا و کاهش تقاضا مواجه شد.به گفته فعالان بازار پتروشیمیدر این روز دو فرضیه پیش روی بازار پتروشیمیقرار داشت و همین موضوع سبب شد تا بیشتر معاملهگران با احتیاط کامل وارد بازار شده و اقدام به خرید کنند. احتمال تغییر قیمتهای پایه محصولات پتروشیمیبا توجه به اعلام نرخ ۱۲۲۶ تومانی برای دلار و از سوی دیگر شایعه بازرسی انبارهای محصولات پتروشیمیتوسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در این روز سبب شد تا تقاضاهای ثبت شده کاهش یابد.علاوه بر این موضوعات اعلام بانک مرکزی روز دوشنبه مبنی بر کنترل نرخ ارز و همچنین کاهش تقاضا در بازار و از سوی دیگر تمرکز دولت برای کنترل بازار ارز و سکه سبب شده تا بازارها به گمان عده زیادی از کارشناسان تا پایان بهمن ماه روند نزولی به خود گیرد. ریزش بازار آتی سکه نیز در این روز این موضوع را تایید کرد. البته باید دید که پس از پایان ماه بهمن، روند بازار به چه سمت و سویی حرکت خواهد کرد که به گمان بسیاری از کارشناسان متغیر با روند کنونی بازار خواهد بود.با این حال روز گذشته سردرگمی در بازار پتروشیمی بیش از روزها و هفتههای اخیر مشاهده میشد و به گفته فعالان بازار این موضوع را میتوان در ثبت نرخهای کف و سقف برای محصولات به وفور دید.به عقیده این گروه روز گذشته تفاوت فاحش ثبت کف و سقف قیمت برای محصولاتی همچون ۷۲۴۰ و ۸۲۵ pet نشان داد که بیشتر معامله گران برای ثبت نرخها دچار تردید و سردرگمیهستند. کف و سقف قیمت برای ۷۲۴۰، ۲۷۰ تومان اختلاف داشت و همچنین کف و سقف قیمت ثبت شده برای ۸۲۵ pet نیز ۱۸۰ تومان اختلاف داشت.البته عده ای از فعالان بازار میگویند: کنترل دستوری قیمتها در رینگ پتروشیمی نیز روند ثبت قیمتها را مشکلتر کرده است؛ چرا که تعیین سقف قیمت در هر حال بازار را دچار تردید و دودلی میکند.با این حال روز گذشته رینگ پتروشیمی در واکنش به شایعات و خبرهای انتشار یافته در بازار تنها با ثبت سقف قیمت برای محصولات H و BL۳ مواجه شد و مابقی کالاها در رقابت و آن هم با میانگین قیمتی پایینتر از هفته گذشته خریداری شدند.
البته در این روز آگاهان بازار به کاهش عرضههای گریدهای متفاوت تزریقیها در هفته جاری نیز اشاره میکردند. در همین حال بازار آزاد محصولات پتروشیمی نیز در این روز به گفته تاجران بسیار سردرگم بود و نرخهای پیشنهادی نیز اگر چه پایینتر از روز دوشنبه عنوان میشد، اما مبادلات در حد چشمگیری کاهش یافته بود. برخی از تاجران بازار معتقدند؛ نرخهای پیشنهادی روز گذشته اگر چه پایینتر بود، اما در صحت و سقم آنها شک وجود دارد.بیشتر فعالان اقتصادی پیش بینی میکنند که تا پایان بهمن ماه روند بازر پتروشیمینزولی باشد؛ چرا که میزان تقاضا در بازار به شدت کاهش یافته است.
اقساط پتروشیمی امیرکبیر بدون تاخیر در حال پرداخت است
در همین حال در این روز رییس روابط عمومی پتروشیمی امیرکبیر در خصوص سخنان بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی که چندی پیش به موج گفته بود: «بدهی مجتمع پتروشیمی امیرکبیر به شرکت ملی صنایع پتروشیمی بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان است و متاسفانه پتروشیمی امیرکبیر با وجود دعوتهای مکرر هنوز پای مذاکره حاضر نشده است و ما نگران آن هستیم که پرونده بدهیهای این واحد پتروشیمی بحث حقوقی پیدا کند» به خبرنگار دنیای اقتصاد گفت: طبق جلسات انجام شده، بدهیها و اقساط وامهای ارزی و ریالی توسط شرکت امیرکبیر به شرکت ملی صنایع پتروشیمی بدون هیچگونه تاخیری در حال پرداخت شدن است. وی بدهی ۳۰۰ میلیاردی عنوان شده از سوی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی را ناشی از اطلاعات اشتباه ارائه شده دانست و گفت: بدهی این شرکت در دفاتر امور مالی شرکت صنایع پتروشیمی ثبت شده و تعجب آور است مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از میزان آن اطلاع درستی ندارد. وی در ادامه انتظار اجرایی شدن تعهدات شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص تحویل کافی و به موقع خوراک به شرکت امیرکبیر را نیز جزو ارکان اصلی ارتباط فیمابین دانست.
ارسال نظر