روز پر افتوخیز سکه آتی
گروه بورس کالا – معاملات سکه بازار آتی دیروز در شرایطی صبح رشد قابلتوجهی را تجربه کرد که بعد از ظهر در برخی از سررسیدها نوسان شدیدی داشت.
گروه بورس کالا - معاملات سکه بازار آتی دیروز در شرایطی صبح رشد قابلتوجهی را تجربه کرد که بعد از ظهر در برخی از سررسیدها نوسان شدیدی داشت.
دادوستدهای دیروز بازار آتی بورس کالا با نوسان شدیدی دنبال شد. این در حالی بود که به تاثیر از نوسانات دلار و از سویی نوسانات بازار نقدی قیمتها همچنان با افت و خیز همراه میشود. در همین حال به نظر میرسد با انتشار برخی شایعات پیرامون وضعیت دلار و سکههای پیشفروش، دادوستدها نوسانی شد. پس از اظهار نظر یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه «اگر دولت نمیتواند مساله واردات را حل کند مجلس به این مساله ورود پیدا میکند» بازار تا حدودی با روند افزایشی دنبال شد.
این در حالی بود که شایعه شده قرار است دلار در روز چهارشنبه به بازار تزریق شود و قیمت سکه پیشفروش نزدیک ۱۰۰ هزار تومان افت کند؛ البته بانک مرکزی قصد دارد با تغییر در شیوه ثبت نام سکه پیشفروش تا حدودی از التهاب بازار کم کند. بازار آتی نیز متناسب با این وضعیت روند نوسانی را دنبال کرد. دیروز به عنوان سومین روز متوالی هفته قیمتها افزایش پیدا کرد و صفهای خرید تشکیل شد تا به تناسب از این وضعیت حجم مبادلات کاهش پیدا کند. کارشناسان بازار اظهار میکنند زمانی که در بازار صف خرید یا فروش تشکیل میشود دادوستدها با حجم پایینی ادامه پیدا میکند و دلیل این وضعیت این است که با تشکیل صفها یکی از طرفهای معامله در بازار از بین میرود، البته حجم و ارزش مبادلات دیروز نسبت به روز ابتدایی هفته تا حدودی بهتر شد. تحلیلگران بر این باورند در هفته جاری، معاملهگران با گرفتن موقعیت خرید وضعیت مناسبی پیدا کردند.
دادوستدها در شرایطی ادامه پیدا میکند که بحث عدم پرداخت سود مشتریان از سوی مدیریت بازار به عنوان مساله جدی مطرح شده است؛ این در حالی است که دیروز برخی از وجوه مشتریان به عنوان سود به حساب آنان ریخته شده اما هنوز بخشی از این وجوه برای پرداخت با مشکل روبهرو است. کارشناسان معتقدند شرکتهای کارگزاری به عنوان یکی از بازیگران و واسطههای مهم باید در تعیین قوانین و مقررات جدید بازار آتی نقش داشته باشند؛ حضور در کانون کارگزاران و از سویی ترجمان قوانین بازارهای جهانی و انطباق آن با مباحث شرعی و ارائه آن به سازمان بورس میتواند یکی از راهکارهای توسعه بازارهای آتی و راهکاری برای از بین رفتن مشکلات وضعیت حسابداری بازار تلقی شود.
البته دیروز بازارها در شرایطی صبح با افزایش نرخ مواجه شدند که بعدازظهر به تاثیر از اعلام بانک مرکزی مبنی بر کنترل بازار، دوباره با افت همراه بود. قیمت سکه از ۸۴۵ به ۸۲۵ هزار تومان هم رسید و دلار نیز از یک هزار و ۸۹۰ تومان به یک هزار و ۸۳۰ تومان رسید. افت قیمتها در بازار نقدی، آتی را نیز با کاهش نرخ مواجه کرد، اما در هر یک از سررسیدها این کاهش نرخ متفاوت بود؛ سررسیدهای اسفندماه در ابتدای معادلات با ۵ درصد نوسان مثبت، ۴۳ هزار تومان رشد کرد تا سررسیدهای این موعد مبادلاتی بین ۸۳۰ تا ۸۶۷ هزار تومان قرار بگیرد. سررسیدهای اردیبهشتماه نیز با نوسان مثبت ۵ درصدی به قیمت ۸۹۳ هزار تومان رسید، اما بعد از ظهر با از بین رفتن نوسان مثبت، افت ۵ هزار تومانی را تجربه کرد تا سکه تحویل اردیبهشتماه به ۸۵۰ هزار تومان برسد. محدوده قیمتی سررسید تیرماه از ۸۵۰ تا ۹۱۲ هزار تومان در نوسان بود، در شرایطی بازار با رشد ۴۳ هزار تومان مواجه شد که بعد از ظهر این میزان رشد نصف شد و بازار با ۲۰ هزار تومان افت روبهرو شد. تحلیلگران معتقد هستند بازار در شرایطی قرار گرفته که با نوسان شدید دنبال میشود؛ زیرا در هر لحظه ممکن است با تصمیم
جدیدی از سوی معاملهگران مواجه شود. اعتقاد بر این است تا پایان هفته یا قیمتها افت شدیدی را تجربه میکنند یا اینکه با رشد قابلتوجهی مواجه میشود. البته افت قیمت طلا در بازارهای جهانی با توجه به نشست روز ۳۰ ژانویه اتحادیه اروپا در رابطه با بحران بدهی یونان در کاهش نرخها بیتاثیر نبود.
ارسال نظر