بهرغم پیشنهاد شمش وارداتی ۱۱۰۰ و میلگرد ۱۲۰۰ تومانی در بازار آزاد، صورت گرفت
مخالفت بورس با معامله شمش بالاتر از ۹۰۰ تومان
گروه بورس کالا – منیژه حیاتی: دیروز پس از رقابت فولادسازان برای شمش فولاد خوزستان در بورس کالا و رساندن قیمت آن از ۸۶۰ به ۹۳۳ تومان، بورس کالا با این قیمت موافقت نکرد. در نتیجه بورس با اعلام نرخ ۹۰۰ تومان کالای عرضه شده را میان خریداران و به تناسب درخواستشان تقسیم کرد.
تداوم مقابله با انبار کردن آهن
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: دیروز پس از رقابت فولادسازان برای شمش فولاد خوزستان در بورس کالا و رساندن قیمت آن از ۸۶۰ به ۹۳۳ تومان، بورس کالا با این قیمت موافقت نکرد. در نتیجه بورس با اعلام نرخ ۹۰۰ تومان کالای عرضه شده را میان خریداران و به تناسب درخواستشان تقسیم کرد. در نتیجه ۲۸ هزار تن از این کالا در حالی با نرخ ۹۳۳ تومان معامله شد که از سوی دیگر دیروز شمش با نرخ ۱۱۲۰ تا ۱۱۳۰ تومان پیشنهاد میشد و میلگرد روی قیمت ۱۲۰۰ تومان تثبیت شد که نشان از فاصله ۳۰۰ تومانی قیمت شمش بورسی با نرخهای محصولات نهایی در بازار آزاد دارد.
از اینرو اغلب معاملهگران معتقدند دلیلی برای جلوگیری از رشد قیمت شمش وجود نداشت به خصوص که با واقعی شدن قیمت شمش است که واردات آن توجیه پیدا میکند و از سوی دیگر با توجه به اینکه تفاوت قیمت شمش داخلی و وارداتی، هزینه تولید فولادسازان را متفاوت میکند، فاصله بیش از حد بین شمش داخلی و وارداتی از نظر برخی معاملهگران منطقی نیست. اگرچه در هفته اخیر اخباری در خصوص ثبت سفارش واردات شمش و محصول نهایی مطرح شده بود، اما گفته میشود حجم این محصولات وارداتی با توجه به اینکه باید ۱۰۰ درصد اعتبارات پرداخته شود و مانند قبل ۱۰ درصد نیست، نمیتواند آنقدر بالا باشد که باعث شکسته شدن بیش از حد قیمتها در بازار داخل بشود.
از سوی دیگر برخی نیز معتقد هستند از آنجا که این ثبت سفارشها توسط افرادی که زیاد به وجه نقد احتیاج داشته باشند صورت نگرفته در نتیجه نمیتوان انتظار داشت که برای تبدیل این کالاها به وجه نقد عجله زیادی داشته باشند یا با نرخ پایینتر شمش وارداتی خود را آنطور که در چند ماه اخیر توسط برخی تجار صورت میگرفت در بازار عرضه کنند. از اینرو به نظر میرسد با توجه به این موضوع بالابردن جذابیت واردات شمش برای تجار همچنان مهمترین عامل تحرک این بازار است که همین موضوع عامل اصلی گلایهمندی معاملهگران از معاملات دیروز شمش شد.
همه انبارسازیها با هدف احتکار نیست
در همین حال در روزهای اخیر برخورد با انبار کردن محصولات نهایی انجام شد و این در حالی است که برخی تجار معتقدند انبار شدن محصول نه با هدف احتکار، بلکه به این دلیل است که بازار مصرف جدی و نهایی در حجم معاملاتی که در بازار عمدهفروشی انجام میشود در بازار ثانویه آهن وجود ندارد. به گفته یکی از تجار در این مدت با توجه به جذابیت بازار آهن بخشی از نقدینگی که به سمت بازارهای سکه و دلار کشیده شده بود دوباره به معاملات بازار آهن بازگشت در نتیجه تجاری که قبلا فقط معاملات قطعی داشتند وجه خود را به کالا تبدیل کردند که در این میان برخی از این کالاها به دلیل نبود تقاضای مصرف بالا و اضافی در بازار، همچنان در انبارها هستند. به گفته تجار در هفتههای اخیر افزایش قیمت دلار و پیشبینی بازار نسبت به آینده، عامل رشد قیمتها بود و تقاضا آنطور که قیمتها رشد داشت بالا نرفت.
در نهایت در معاملات دیروز بورس کالا ۶۸ هزارو ۶۴۰ تن میلگرد و تیرآهن ۱۰۶۰ تومانی ذوب آهن معامله شد که به دلیل بالا بودن میزان تیرآهن موجود در این سبد، تقاضای خیلی بالایی نیز برای آن وجود نداشت.
ارسال نظر