آزاده حسینی
تولید فولاد خام جهان در ماه نوامبر با رشد ۱/۱ درصدی همراه بود. این درحالی است که میزان مصرف در ماه نوامبر نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۶/۲ درصدی را تجربه کرد؛ از این رو به نظر می‌رسد کم شدن سرعت رشد تولید فولاد ناشی از پایین آمدن میزان مصرف باشد.

در 11 ماه گذشته میلادی در مجموع یک میلیارد و 373 هزار و 16 تن فولاد خام از سوی 64 کشور تولید شد که نسبت به دوره مشابه سال قبل افت 4/7درصدی را تجربه کرد.
در همین حال ایران با تولید ۱۱ میلیون و ۹۹۵۳ هزار تن فولاد خام همچنان بر رتبه ۱۶ تولیدکنندگان تکیه زده و و رشد ۷/۹ درصدی نیز این موقعیت را تثبیت کرده است. تولید فولاد خام ایران در ماه نوامبر از سوی موسسه بین‌المللی آهن و فولاد یک هزار و ۵۰ تن اعلام شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵/۱ درصد افت را در بر داشت.
از سویی چین همچنان با تولید 630 میلیون و 984 هزار تن فولاد خام صدر نشین تولید فولاد بود. رشد تولید فولاد خام از سوی این کشور 8/9 درصد بود اما میزان تولید این کشور نیز در ماه نوامبر با افت 2/0 درصدی همراه بوده و معادل 49 میلیون و 883 هزار تن شد.
اما مجموع تولید فولاد در ۱۱ ماهه امسال از سوی ژاپن باعث شد تا این کشور در تولید فولاد از آمریکا پیشی بگیرد، میزان تولید فولاد ژاپن در مدت مذکور معادل ۹۹ میلیون و ۱۹۶ هزار تن شد که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲/۱ درصد افت را نیز در بر داشت. در همین حال تولید فولاد در ماه نوامبر نیز از سوی ژاپن با کاهش ۲/۳ درصدی همراه بود و آمریکا که تاکنون دومین تولیدکننده فولاد بود در رتبه سوم قرار گرفت. این کشور در ۱۱ ماه نخست امسال ۷۲ میلیون و ۲۰ هزار تن فولاد تولید کرد که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۸/۶ رشد داشت این کشور در ماه نوامبر نیز ۵/۱۱ درصد رشد را تجربه کرد.
بر اساس اعلام موسسه بین‌المللی آهن و فولاد در 11 ماه نخست امسال از سوی 27 عضو اتحادیه اروپا 164 میلیون و958 هزار تن فولاد تولید شد که با رشد 1/3 درصدی همراه بود. این در حالی است که تولید ماه نوامبر از سوی اتحادیه اروپا با کاهش 1/2 درصدی همراه بود. در همین حال سایر کشور‌های اروپایی نیز موفق به تولید 33 میلیون و 831 هزار تن شدند که رشد 1/17 درصدی را در بر داشت. تولید ماه نوامبر نیز از سوی این کشور‌ها رشد 8/12 درصدی را تجربه کرده و به 3 میلیون و 89 هزار تن رسید. کشورهای مشترک المنافع نیز در 11 ماه نخست امسال با تولید 103 میلیون و 91 هزار تن فولاد خام همچنان بازار منطقه را در دست دارند. اما کشور‌های(cis) در ماه نوامبر با کاهش سطح تولید مواجه بوده و تولید خود را به سطح 9 میلیون و 140 هزار تن کاهش دادند. درصد افت تولید فولاد این کشور‌ها معادل 4/3 درصد بود.
در شمال آمریکا نیز در ماه نوامبر ۹ میلیون و ۸۸۵ هزار تن فولاد خام تولید شد که نسبت به دوره مشابه سال قبل از رشد ۲/۱۲ درصدی برخوردار بود. در همین حال میزان تولید در ۱۱ ماه نخست امسال نیز در شمال آمریکا معادل ۱۰۸ میلیون و ۸۸۳ هزار تن بود که حاکی از رشد ۶/۶ درصدی بود. در جنوب آمریکا نیز تولید فولاد خام با رشد همراه بود و در ماه نوامبر به ۳ میلیون و ۸۸۰ تن رسید که در ۱۱ ماه نخست امسال نیز این میزان با رشد ۸/۱۰ درصدی معادل ۴۴ میلیون و ۸۰۲ هزار تن بود.
در آفریقا تولید فولاد با رشد منفی همراه بوده و در ماه نوامبر با کاهش 8/20 درصدی معادل یک میلیون و 90 هزار تن فولاد تولید شد و در 11 ماه نخست نیز این میزان معادل 12 میلیون و 757 هزار تن بود که حاکی از افت 4/15 درصدی بود.
اما در آسیا نیز از سوی چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و تایوان میزان ۸۷۹ میلیون و ۲۵۸ هزار تن فولاد خام تولید شد که با رشد ۷/۸ درصدی همراه بود. در ماه نوامبر نیز این میزان به ۷۲ میلیون و ۱۰۳ هزار تن رسید که رشد ۱/۱ درصدی را تجربه کرد .در خاورمیانه نیز از سوی ایران، قطر و عربستان سعودی میزان ۱۸ میلیون و ۶۰۳ هزار تن فولاد تولید شد که رشد ۴/۷ درصدی را همراه داشت. در ماه نوامبر نیز تولید فولاد از سوی این کشورها یک میلیون و ۶۴۱ هزار تن شد.