بررسی شرایط تولید فولاد در آستانه یک سالگی هدفمندی یارانهها
فولادسازان: آمادگی فاز دوم یارانهها را نداریم
گروه بنگاهها- زهرامسافر: دقیقا یک سال از اجرای نخستین مرحله از قانون هدفمندی یارانهها سپری شد و دولت به زودی وارد اجرای دومین فاز این قانون میشود. باز هم گلایه از عدم حمایت
به همین بهانه برای ارزیابی چگونگی اجرای این قانون به پای صحبت تنی چند از فعالان صنعت فولاد نشستیم، آنها معتقدند تا زمانی که منابع مالی موردنیاز برای اجرای پروژههای مربوط به بازسازی صنایع اجرا تامین نشود، صنایع کشور آمادگی لازم برای اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها را پیدا نخواهند کرد.
این فعالان ضمن تاکید بر اجرای این قانون، معتقدند به هر حال برای ورود به بازار آزاد و تجارت جهانی به واقعی شدن قیمت حاملهای انرژی و هدفمندی یارانهها نیاز بود، اما با وجود آنچه انتظار میرفت این قانون در بخش تولید نتوانست حمایتهای ضروری را از سوی دولت از آن خود کند.
افزایش قیمت تمام شده و مشکلات ناشی از آن
احمد دنیانور، مدیرعامل فولاد جنوب با بیان این مطلب گفت: در یکسالی که از نخستین مرحله از اجرای قانون هدفمندی یارانهها گذشت، تولید با شرایط بسیار دشواری مسیر خود را طی کرد.
وی افزود: حذف یارانه از حاملهای انرژی موجب افزایش قیمت تمام شده بخش تولید کشور شد و این امر به گونهای بود که حمایت جدی از سوی دستگاههای ذیربط برای کاهش هرچه بیشتر هزینهها صورت نگرفت.
به گفته مدیرعامل فولاد جنوب، در این مدت با کنترل غیرمتعارف دستگاههای دولت در بخش فروش، بازار فولاد روزهای
بی رونقی را پشت سرگذاشت که این امرکاهش فرصتهای شغلی را به همراه داشت. وی تصریح کرد: از سوی دیگر تولیدکنندگان به منظور به روز کردن تکنولوژی خطوط تولید خود برای خرید ماشینآلات و اجرای طرحهای توسعهای با موانع و مشکلات زیادی از سوی شبکه بانکی کشور مواجه شدند.
دنیانور با اشاره به اینکه طرحهای توسعه از اقدامات ضروری واحدهای تولیدی کشور محسوب میشوند، خاطرنشان کرد: کمبود و محدودیت منابع بانکی موجب توقف بسیاری از طرحهای توسعه کشور شد.
وی با انتقاد از سوء مدیریت بر شبکه واردات و صادرات کشور گفت: انتظار میرفت مدیریت سازمان یافته بر روی این امر صورت بگیرد اما هیچگونه تدابیر خاصی به وقوع نپیوست.
مدیرعامل فولاد جنوب افزود: برای جبران کاستیهای موجود در بخش تولید کشور، دولت باید در مرحله دوم اجرای هدفمندی یارانهها، یک هویت منسجم و مناسب در بخش تامین مواد اولیه و همچنین واردات و صادرات ایجاد کند و همچنین حمایتی واقعی و ملموس از بخش تولید صورت گیرد.وی با بیان اینکه ایجاد فرصتهای شغلی پایدار تنها در بخش تولید کشور امکانپذیر است، تصریح کرد: دولت باید برای حفظ مشاغل موجود و افزایش فرصتهای شغلی در کشور در بخش تولید اهتمام ویژه داشته زیرا که این یک اصل پذیرفته شده در دنیا است، این درحالی است که در ایران در شرایط کنونی به روش آزمون و خطا این امر اداره میشود و تولید در مجموع، مهجور واقع شده است.
دنیا نور خاطرنشان کرد: دولت باید طی جلسات منظم با تشکلهای صنفی و تولیدکنندگان واقعی در استانهای مختلف کشور تعامل برقرار و با ملاحظه صورتهای مالی سال گذشته مشکلات تولیدکنندگان را به دقت رصد کند.
خوب، بد، زشت
مدیر عامل گروه نورد و قطعات فولادی نیز در نخستین سالگرد هدفمندی یارانهها گفت: از آنجا که صنعت فولاد در هر کشوری بیشترین مصرف انرژی را به خود اختصاص میدهد، حذف سوبسید از این بخش اقدامی پسندیده است، اما متاسفانه اقدامات غیرکارشناسی صورت گرفته به موازات آن جای گله مندی دارد.
رضا شهرستانی افزود: طی یکسالی که از اجرای قانون هدفمندی یارانه میگذرد، برخی از خود تحریمها موجب شده تا نتوان نسبت به بهبود تکنولوژی خطوط تولیدی و تعمیرات اساسی اقدامی صورت داد.به گفته وی، محدودیتهای ایجاد شده در بخش سیستم بانکی در بخش اعتبارات داخلی یا خارجی نیز متاسفانه مزید بر علت بروز مشکلات زیادی برای تولیدکنندگان صنعت فولاد شده به گونهای که بخش تولید کشور باید زیان خطای برخی از همکاران فولادی را بدهد.مدیر عامل گروه نورد وقطعات فولادی با تاکید بر اینکه عمده مشکلات صنعت فولاد کشور ناشی از محدودیت و کمبود خطهای اعتباری است، تصریح کرد: اینکه قیمتهای داخلی باید به نرخهای جهانی نزدیک شود کاملا منطقی است اما آزادسازی نباید تنها در بخش سوخت صورت بگیرد بلکه در زمینههای دیگر از جمله سیستم بانکی و از طریق کاهش بهرههای بانکی تدابیر ویژهای اتخاذ شود.
وی با تاکید بر اصلاح قانون کار در کشور خاطرنشان کرد: نظارت و کنترل دولت بر قیمت فولاد طی سال گذشته تبعات زیادی را در این صنعت به همراه داشته که خواستار آزادسازی آن همانند آزادسازی نرخ حاملهای انرژی هستیم.
شهرستانی همچنین از چند نرخی بودن دلار در کشور انتقاد کرد و افزود: اختلاف ۳۰ درصدی نرخ دلار دولتی و آزاد موجب شده تا مدیران به جای افزایش کیفیت تولید و بهرهوری به دنبال تامین دلار ارزان هستند که این امر رانت زیادی را ایجاد کرده است.وی خواستار تک نرخی شدن دلار، آزادسازی قیمتهای فولاد به صورت کامل و براساس مکانیزم عرضه و تقاضا شد.مدیرعامل گروه نورد و قطعات فولادی همچنین خواستار سیاستی ویژه برای حذف خود تحریمی شد زیرا که برخی از قطعات در داخل کشور تولید نمیشود و به منظورتامین آنها باید از خارج وارد شوند.وی در پایان درخصوص اختصاص خطوط ریفاینانس برای تولیدکنندگان گفت: این خطوط تنها در حد شعار است و هماکنون نیز در مرحله بایگانی قرار دارد.
ارسال نظر