گروه بورس کالا- کتایون دارابی: روند بازار داخلی پتروشیمی روز گذشته باز هم با نوسان قیمت‌ها پی گرفته شد. در این روز مبادله رینگ پتروشیمی نیز در حالی به کار خود پایان داد که تقاضا برای برخی از محصولات پلیمری بالا بود و نهایتا انبساطی‌ها، BL3 و برخی از محصولات آف گرید با سقف قیمت خریداری شدند.

به گفته فعالان بازار، با رشد قیمت‌های انبساطی وارداتی، تقاضا برای خرید انبساطی‌های داخلی نیز افزایش یافته است.
این در حالی است که تولیدکنندگان محصولات انبساطی قادر به خرید این کالا از بازار داخل نیستند و می‌گویند: در حال حاضر پانل‌های ساختمانی به دلیل افزایش قیمت با خریداران محدودی روبه رو هستند و به همین دلیل خرید انبساطی‌ها نیز با این نرخ‌ها برای آنها صرفه ندارد. این گروه در انتظار کاهش قیمت‌ها به سر می‌برند و فعالان این حوزه معتقدند نرخ‌ها بیشتر از این افزایش نخواهد یافت و احتمال افت قیمت‌ها وجود دارد.انبساطی‌ها روز گذشته با نرخ 2 هزارتومان (بدون احتساب کارمزد و سایر هزینه‌های جنبی) در بورس کالا معامله شدند، نرخ این کالاها در بازار داخل 2650 تومان است. با این حال همچنان بیشتر فعالان حوزه پتروشیمی بازار این کالاها را نامعلوم ارزیابی می‌کنند و با توجه به نوسان نرخ ارز در انتظار معاملات روزهای آتی هستند. با این حال همچنان مبادلات به کندی صورت می‌گیرد و بیشتر خریداران به سمت بازار ارز و سکه جذب شده‌اند. محمدصادق سهلانی، مدیر بازرگانی پتروشیمی غدیر در خصوص بازار پی وی سی می گوید: در حال حاضر با توجه به عدم عرضه پی وی سی 65، بازار این کالا با تقاضا روبه‌رو است و در نتیجه بیشتر پیش‌بینی‌ها نیز از رشد قیمت این کالا حکایت دارد. با این حال اگر تولید پی وی سی پتروشیمی اروند به بازار بیاید، انتظار بیشتر فعالان این حوزه، بازار متعادل در آینده‌ای نزدیک است. وی در ادامه می گوید: قیمت واقعی پی وی سی در حال حاضر باید 1200 تا 1250 در هر کیلو باشد که با ورود تولیدات پتروشیمی اروند و عرضه دوباره پی وی سی 65 پتروشیمی بندرامام، قیمت پی وی سی به این رقم خواهد رسید.
به گفته مدیر بازرگانی پتروشیمی غدیر، در حال حاضر با توجه به سهمیه بندی، کنترل دستوری قیمت‌ها و عدم نقدینگی، بیشتر تولیدکنندگان پی وی سی قادر به خرید مستقیم از بورس نیستند و بیشتر افرادی که از پروانه‌های بهره برداری استفاده می‌کنند، واسطه‌ها هستند و در نتیجه تقاضا برای خرید پی وی سی در خارج از بورس افزایش یافته است. بسیاری از آگاهان بازار نیز معتقدند؛ ساز و کار بازار را عرضه و تقاضا مشخص می‌کند و با سهمیه بندی و همچنین کنترل دستوری قیمت‌ها نمی‌توان تقاضا در رینگ پتروشیمی را کنترل کرد و بازار باید روند عادی خود را طی کند.