به دنبال رشد قیمت قراضه و نرخ ارز از سوی فعالان پیشبینی میشود
افزایش قیمت مواد اولیه فولاد
در گزارشی که مرکز خدمات فولاد ایران ارائه داده شده به تحولات همزمان بازارهای جهانی و داخلی پرداخته شده که مشروح آن را میخوانید.
گروه بورس کالا - به دنبال افزایش نسبی قیمتها در بازارهای جهانی و روند رو به رشد قیمت ارز در بازار داخلی، هفته گذشته واردکنندهها به این نتیجه رسیدند که تامل بیشتر برای واردات برخی اقلام جایز نیست، اما تقاضا هنوز سطح بالایی ندارد در نتیجه واردکنندهها هنوز هم وارد بازار نشدهاند.
در گزارشی که مرکز خدمات فولاد ایران ارائه داده شده به تحولات همزمان بازارهای جهانی و داخلی پرداخته شده که مشروح آن را میخوانید. خریداران شمش وارد بازار میشوند
قیمت بیلت سیآی اس هفته گذشته صعودی بود و به ۵۸۵ تا ۶۰۰ دلار فوب دریای سیاه رسید و در ۵۷۵ تا ۵۸۵ دلار فوب معامله شده است.
در حالی که هفته قبل قیمت پیشنهادی ۵۸۰ و قیمت معاملات ۵۷۵ دلار فوب بوده است. با توجه به اینکه قیمت بیلت ترکیه صعودی است و قراضه وارداتی در ترکیه به شدت بالا رفته احتمالا این هفته قیمت پیشنهادی هفته قبل سیآی اس مورد قبول واقع میشود.
عربستان هنوز از خرید بیلت سیآی اس در ۶۴۵ تا ۶۵۰ دلار سی اف آر اجتناب میکند، ولی احتمالا به دلیل کمبود موجودی هفته آینده خرید خواهد کرد.
ایران هنوز فعالیتی ندارد. تقاضای شرق مدیترانه، شمال آفریقا و خاورمیانه بهتر شده بود در ۶۳۰ دلار سی اف آر درخواست دادند.
در خاور دور تولید ژانویه سیآی اس ۶۱۰ دلار فوب معامله شده که ۵ تا ۱۰ دلار نسبت به دو هفته قبل بالا رفته است.
بیلتترکیه ۶۲۰ تا ۶۲۵ دلار فوب بود و برخی در ۶۳۰ دلار هم پیشنهاد دادهاند، ولی در این قیمتها معاملهای نشده چون قیمت بیلت
سیآی اس رقابتیتر است.
بیلت سی آی اس ۶۰۰ تا ۶۱۵ دلار سیاند اف شنیده شده که ۵۵ تا ۶۰ دلار از قیمت صادراتی ترکیه ارزانتر است. قیمت معاملات بیلت در بورس لندن بیش از ۵ درصد بالا رفت و به ۵۵۰ دلار رسید.
خریداران بیلت در شمال آفریقا دست از خرید برداشتند، چرا که قیمتهای پیشنهادی در بازارهای جهانی بالا رفته، ولی بازارهای داخلی آنها همچنان در سکوت است.
تازهترین قیمت پیشنهادی بیلت در این منطقه از کشورهای اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و انگلیس در ۶۲۰ تا ۶۴۰ دلار سی اف آر شنیده شده که ۲۰ تا ۲۵ دلار نسبت به دو هفته قبل بالا رفته است.
قیمت بیلت وارداتی در جنوب شرق آسیا به دنبال افزایش قیمت قراضه بالا رفت. بیلت کره ۶۲۰ دلار فوب یا ۶۴۵ دلار سی اف آر فیلیپین معامله شده است. علت رشد قیمت بیلت افزایش قیمت قراضه است و تقاضا هنوز بهبود پیدا نکرده البته با رسیدن سال جدید میلادی شاید این روند تغییر کند. بیلت سیآی اس نیز هفته گذشته ۶۳۰ تا ۶۳۵ دلار سی اف آر تایلند خریداری شد.
کاهش تقاضای میلگرد به دلیل سرمای هوا بازار بیلت چین را دچار نوسان کرد و بعید است تا ژانویه اوضاع بهبود یابد. قیمت پس از نوسان جزیی به ۵۹۹ دلار هر تن درب کارخانه رسید که تغییر زیادی نسبت به هفته قبل نداشت.
افزایش قیمت ارز و توقف عرضه بیلت
هفته گذشته قیمت بیلت ثابت ماند و تغییر نکرد. علت آن رکود بازار مقاطع مثل هفتههای گذشته بود، اما از روز سهشنبه به علت افزایش قیمت بیلت در خارج که بعضا در هر تن ۲۵ دلار عنوان شده است فروشندگان بیلت محکمتر صحبت میکردند. با افزایش قیمت ارز در روزهای پایانی هفته بعضی از فروشندگان بیلت دست از عرضه این کالا کشیدند.
مشکلی که در حال حاضر بیلت با آن روبهرو است مساله کمبود تقاضا است که انگیزه کافی برای واردکنندگان ایجاد نمیکند اما مشکل اعتبارات اسنادی از یک طرف و مساله نرخ ارز از سوی دیگر باعث شده است که اکثر دستاندرکاران در بالا رفتن قیمت بیلت توافق داشته باشند این در صورتی است که تقاضای مقاطع افزایش پیدا کند و دولت دست از سیاست کنترل قیمت در بورس بردارد.
شرایط فعلی بهترین فرصت را برای کارخانههای تولیدکننده بیلت در ایران به وجود آورده تا بتوانند از ظرفیت محدود خود حداکثر بهرهبرداری را بکنند، در شرایطی که قیمت بیلت سایز ۱۲۰ وارداتی در بندر امام تا هر کیلو ۸۲۰ تومان هم پیشنهاد شد، قیمت بیلت کارخانههای داخلی برای همین سایز در حدود ۸۰۰ تومان در هفته گذشته بود، این در حالی است که بیلت محصول سیآی اس تحویل بندرانزلی برای ۵۰ روز بعد هرتن ۶۳۰ تا ۶۴۰ دلار پیشنهاد میشود.
از اول سال تابهحال نزدیک به یک میلیون و ۹۵۰ هزارتن بیلت به کشور وارد شده است این در حالی است که در ۹ ماهه اول سال گذشته بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن شمش به کشور وارد شده بود گذشته از رکود بازار مقاطع، افزایش تولید شمش در داخل ایران در کاهش واردات سهم موثری داشته است.
قراضه بهبود یافت، قیمتها بالا رفت
تقاضای میلگرد صادراتیترکیه به تدریج رو به بهبود رفت. خریداران مصری در بازار میلگردترکیه فعالتر شدند، در ۶۸۰ دلار سیافآر مصر درخواست خرید داده شده ولی عرضهکنندگان ترکیه معتقدند قیمت تحویل فوری تا ۷۰۰ دلار هم میرسد، از این رو معامله نشده است.
تجار عراق خرید میلگرد ترکیه را افزایش داده عرضهکنندهها انتظار دارند این هفته فعالیت بازار بیشتر شود و قیمت را تا ۶۹۰ دلار درب کارخانه هم بالا ببرند. اماراتیها سیاست انتظار در پیش گرفتند با این حال ترکیه قیمت پیشنهادی را به ۶۵۰ تا ۶۶۰ دلار فوب بالا برده که تا ۱۵ دلار نسبت به اوایل دسامبر رشد داشت. عربستان و لبنان در تناژ محدود در ۶۶۵ دلار فوب معامله کردهاند. شمال آفریقا در ۶۵۵ تا ۶۶۰ دلار فوب میلگرد ترکیه را خریداری کرده است. درترکیه کاردمیر قیمت میلگرد را نسبت به نوامبر ۳۸ دلار بالا برده به ۶۳۹ تا ۶۷۳ دلار درب کارخانه رساند.
با رشد خرید قراضه درترکیه مقاطع سیآی اس نیز به ثبات رسید قیمتها خیلی بالا نرفت، ولی تمایل به خرید بهبود داشت میلگرد ۶۱۰ تا ۶۳۰ دلار فوب دریای سیاه است. عراقیها خریدار میلگرد بودند، ولی قیمتهای سیایاس را نمیپذیرند. قیمت پیشنهادی میلگرد تولید ژانویه سیآی اس ۱۰ تا ۱۵ دلار نسبت به معاملات اخیر بالا رفته است در خاور دور فعالیت بازار برای مقاطع سیایاس کم بود.
کارخانه نوکور و جردائو در آمریکا از افزایش قیمت ۳۰ دلار هر شورت تن مقاطع خود از اول ژانویه ۲۰۱۲ خبر دادند که به دنبال رشد قیمت قراضه خرد شده رخ داد.
به لطف افزایش قیمت قراضه، قیمت میلگرد در شمال اروپا نیز ۱۰ تا ۲۰ یورو بالا رفته ۵۴۰ تا ۵۶۰ یورو بود. بالاترین قیمت میلگرد در بازار شمال غرب اروپا در آلمان شنیده شد که ۳۰ یورو بالا رفته و به ۵۷۰ تا ۵۸۰ یورو رسیده است.
بعید است سال نو خریدها از جانب تجار تداوم داشته باشد چون بر خلاف سالهای قبل کسی انتظار بهبود تقاضای مصرفکنندههای نهایی را ندارد، از این رو پس از کمی افزایش قیمت در ژانویه بعید نیست قیمتها باز هم نزولی شود.
صادرکنندگان جنوب اروپا قصد دارند قیمت میلگرد صادراتی را ۱۰ تا ۲۰ یورو بالا ببرند. اسپانیا در ۵۲۰ یورو هم عرضه داشته ولی در کل اغلب صادرکنندههای اصلی فعلا در بازار نیستند.
با افزایش قیمت قراضه، قیمت میلگرد کره تا ۵۰ دلار نسبت به قیمت تحویل دسامبر بالا رفته قیمت صادراتی هیوندایی استیل ۶۸۰ تا ۶۹۰ دلار فوب بود. رکود زمستانی موجب شده تولیدکنندگان مقاطع در چین قیمتها را تغییر ندهند. قیمت بازار نقدی شانگهای برای میلگرد ۶۷۳ تا ۶۷۶ دلار با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده شنیده شد.
جسارت انبارسازی تجار کم است
مقاطع در بازار ایران مثل هفتههای گذشته دوره آرامی را پشت سرگذاشت. متوسط قیمت میلگرد محصول گروه ملی فولاد در اهواز سایزهای ۸ تا ۳۲ میلیمتر روز شنبه هفته گذشته ۹۱۷۴ ریال بود که در پایان هفته به ۹۱۶۱ ریال رسید. سایزهای ۱۴ تا ۲۵ در اصفهان ۹,۳۵۰ ریال معامله میشد که روزپنجشنبه ۹۳۴۲ ریال بود. تیر آهن سایزهای ۱۴ تا ۱۸ در اصفهان هم اول هفته ۱۰۶۸۰ ریال بود که پایان هفته به ۱۰۶۰۰ ریال رسید. با این حال انتظار عمومی این است که قیمت مقاطع افزایش یابد چون عرضه آن محدود است و از طرف دیگر قیمت مواد اولیه در هفتههای آینده رو به بالا پیشبینی میشود. نبود تقاضا باعث شده اکثر دستاندرکاران جسارت خرید و انبارسازی را از دست بدهند ضمن آنکه نوعی اطمینان خاطر در بین تجار وجود دارد که قیمت مقاطع تا پایان سال افزایش نخواهد یافت، یک دلیل آن این است که کارخانههای داخلی تولید ماه اسفند را در ۸۴۰ تومان در بورس عرضه کردند با توجه به در پیش بودن ماههای بهمن و اسفند که معمولا کارخانهها نیاز به نقدینگی دارند البته مشروط بر آنکه قیمت ارز در ماههای بهمن و اسفند تغییری نکند و تقاضا هم در همین حد باقی بماند.
اکثر تجار بزرگ که در طول ماههای گذشته خرید نکردهاند اعتقاد دارند در ماه دی باید خرید کنند تا انبارهایشان برای اول سال آینده با حداقل موجودی فعال باشد این نگاه میتواند امیدواری را برای ماههای بعد برای صنعت فولاد ایران دامن بزند. قیمت نبشی و ناودانی در هفته گذشته تقریبا ثابت ماند ولی تیرآهنهای سایزهای ۲۴ به بالا با افزایش قیمت روبهرو شد علت آن به فروش رفتن تیرهای وارداتی از چین بود. احتمالا روند افزایش قیمت این کالاها در هفته آینده ادامه خواهد داشت، چرا که واردات آنها از مهر ماه به بعد به شدت تنزل یافته است.
از طرف دیگر بهرغم رکود و کاهش قیمت در خارج از ایران به علت مشکلات گشایش اعتبار و افزایش قیمت ارز، واردات این کالا سودآوری مطمئنی نخواهد داشت.
رشد ورق در برخی نقاط دنیا
هفته گذشته در بازار داخلیترکیه ورق گرم هنوز رشد قیمت نداشت، ولی ظاهرا تقاضا کمی بهتر شد. ورق گرم ۶۲۰ تا ۶۴۰ دلار درب کارخانه بود. انتظار میرود بازار ورق هم از رشد قیمت قراضه پیروی کند.
جو بازار سیآی اس نسبت به قبل کمی تغییر کرده خریداران تلاش کمتری برای پایین آوردن قیمتها دارند قیمت فعلی ورق گرم روسیه ۵۸۰ دلار فوب دریای سیاه است، ورق گرم اوکراین ۵۴۵ تا ۵۶۰ دلار پیشنهاد شده است.
قیمت پیشنهادی ورق گرم صادراتی روسیه به شمال آفریقا ۶۷۵ دلار سی اف آر بود. قیمت ورق گرم صادراتی اوکراین در راستای افت قیمت ورق روسیه به کف خود رسیده است.
بازار داخلی ورق در روسیه ماه دسامبر ۲ تا ۵ درصد نسبت به ماه قبل افت قیمت داشته است. قیمت فعلی ورق گرم ۸۰۰ دلار در هر تن است. علت افت قیمت کاهش همیشگی تقاضا در پایان سال است.
در شمال اروپا قیمتهای فوریه ورق گرم ۲۰ تا ۴۰ یورو بالا رفته به ۵۰۰ تا ۵۲۰ یورو درب کارخانه رسید. قیمت ورق در جنوب اروپا دو هفتهای است ثابت است در ایتالیا و اسپانیا ورق گرم ۴۵۰ تا ۴۷۵ یورو درب کارخانه بود.
ورق سیآی اس در ۵۶۰ تا ۵۷۰ دلار فوب موجود است ولی هنوز به دلیل هزینههای حمل قدرت رقابت ندارد. در آمریکا سوراستال از افزایش ۴۰ دلاری قیمت ورق گرم خبر داد که آن را به ۷۴۰ دلار هر شورت تن میرساند.
تقاضای ورق در آمریکا این ماه صعودی بوده و انتظار میرود سال نو نیز صعودی باشد. قیمت بازار نقدی از ۶۶۰ تا ۶۸۰ هفته قبل به ۶۸۰ تا ۷۰۰ دلار هر شورت تن بود.
در چین با توجه به موجودی پایین به دلیل کاهش تولید و بهبود جو بازار، تجار قیمت پیشنهادی را در بازار شانگهای به ۶۶۰ تا ۶۶۴ دلار با ۱۷ درصد مالیات برارزش افزوده رساندهاند که ۸ دلار نسبت به هفته قبل رشد داشته است.
ورق گرم صادراتی کره ۶۴۰ تا ۶۵۰ دلار فوب بود ولی در این قیمت معامله نمیشود. آسیاییها به دنبال ورق گرم کره در۶۱۰ تا ۶۳۰ دلار فوب بودند.
در عربستان قیمت داخلی و وارداتی ورق گرم ۱۰ تا ۲۰ دلار رشد داشت، ولی تقاضا هنوز ضعیف است. ورق گرم وارداتی ۶۴۰ تا ۶۵۰ دلار سی اف آر است.
ضعف تقاضای ورق در ایران
ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر در انزلی اول هفته ۹۴۸ تا ۹۵۰ تومان هر کیلو عرضه میشد که در پایان هفته با ۱۰ تومان کاهش روبهرو شد.
روز پنجشنبه به علت بالا رفتن قیمت ارز بعضی از فروشندهها دست از معامله کشیدند اما از آنجا که حجم واردات این کالا در طول
۲ ماه گذشته رو به افزایش بوده و قیمت آن هم در خارج نسبت به ۳ ماه قبل پایین آمده، احتمال افزایش قیمت آن بعید است. آمار واردات ۹ ماهه قبل نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده که دوره مشابه سال قبل نزدیک یکصد هزار تن کاهش نشان میدهد.
با این حال رکود فصلی و رکود تقاضا باعث شده که قیمت روبه نزول باشد ورقهای سایز ۶ تا ۱۵ میلیمتر محصول مبارکه به حداقل قیمت خود در بازار رسیده تا جایی که اکثر خریداران این کالا که در دو ماه قبل از طریق بورس خرید کردهاند مواجه با زیان شدهاند به خصوص برای سایزهای ۶ تا ۱۲ میلیمتر. با ادامه تحویل ورق از سوی مجتمع مبارکه پیشبینی میشود این روند در هفتههای آینده ادامه داشته باشد. ورقهای گرم ضخامت ۲۰ میلیمتر به بالا تقریبا با ثبات قیمت روبهرو بود که ناشی از محدودیت عرضه آنها است، البته رقابت کالاهای وارداتی از چین اجازه افزایش قیمت را به تولیدات داخلی نمیدهد.
ورق سرد اول هفته با افزایش قیمت مواجه بود اما در میانه هفته پیشنهادات کالای وارداتی از بنادر مختلف شمالی باعث رکود بازار شد و برای بعضی از اقلام بازار با ۱۰ تومان هر کیلو افت قیمت روبهرو شد این در حالی است که در طول ۳ ماه گذشته روند واردات ورق سیر صعودی داشته است. مشکل عرضه این کالا از طرف مبارکه و سیاست کنترل فروش در بورس همچنان باعث تقویت امیدواری واردکنندهها به این کالاست ضمن آنکه عدم پیشنهاد قیمت از طرف فروشندگان خارجی، مشکل گشایش اعتبار و مساله نرخ ارز فاکتورهایی است که در طول ۳ ماه آینده روی قیمت این کالا و حجم عرضه آن تاثیر خواهد گذاشت.
ورق گالوانیزه در طول هفته گذشته تقریبا ثابت بود. فروش مبارکه در قیمت بالا باعث تعجب دستاندرکاران شد؛ ولی تاثیری در قیمت بازار نداشت علت آن ضعف تقاضای این کالا است البته با توجه به اینکه بعضی از اقلام این کالا با افزایش تقاضا برای ساخت کولر روبهرو خواهد شد، احتمالا شاهد افزایش قیمت آن خواهیم بود به خصوص که حجم واردات در طول ۳ ماه گذشته به حداقل خود رسیده است طبعا این مطلب روی قیمت ورق سرد تاثیر مثبت خواهد گذاشت در کل اکثر دستاندرکاران به ماههای پیش رو با امیدواری نگاه میکنند که ناشی از بالا رفتن نرخ ارز و محدودیت واردات در طول ماههای گذشته است.
نزول مجدد قیمت سنگ آهن
هفته گذشته تقاضای پایین چینیها و افزایش عرضه استرالیا و برزیل در قیمتهای مناسب بازار سنگ آهن را مجددا نزولی کرد. سنگآهن خلوص ۵/۶۳ درصد برزیل در بازار نقدی ۱۳۵ دلار و ۷۰ سنت هر تن خشک معامله شد. با توجه به این قیمت دیگر کسی حاضر نیست سنگ آهن هند را معامله کند. سنگ آهن خلوص ۵/۶۳ درصد هند از ۱۴۴ تا ۱۴۶ دلار سی اف آر یک هفته قبل به ۱۴۰ تا ۱۴۳ دلار هر تن خشک سی اف آر چین رسید تمایل به خرید نیز کاهش داشت.
در کوتاه مدت کسی امیدی به بهبود بازار سنگ آهن ندارد فقط برخی منتظر رشد خرید چینیها در ژانویه قبل از تعطیلات سال نو چین هستند. همیشه آخر سال خریدها افزایش مییابد؛ ولی امسال چشمانداز نامساعد اقتصادی چین و جهان در سال ۲۰۱۲ موجب شده کسی به فکر خریدهای آخر سال نباشد.
تاثیرگذاریترکیه بر بازار قراضه
در جنوب اروپا قیمت قراضه ۵ تا ۱۰ یورو بالا رفت قیمت قراضه خرد شده در بازار ایتالیا به ۳۳۰ یورو و در اسپانیا به ۳۰۰ یورو رسیده است.
در اسپانیا قراضه خرد شده وارداتی ۱۰ یورو بالا رفته به ۳۱۵ یورو هر تن سی اف آر رسید.
درترکیه قیمت قراضه وارداتی ۵ تا ۱۰ دلار دیگر بالا رفت. قراضه مخلوط آمریکا به طور متوسط در ۴۶۲ دلار سی اف آر و ۲۰-۸۰ اروپا در ۴۴۵ دلار سی اف آر معامله شد.
تازهترین قیمت پیشنهادی اروپا برای قراضه ۲۰-۸۰ به ۴۵۰ دلار سی اف آر و ۲۰-۸۰ آمریکا به ۴۶۰ دلار سی اف آر رسیده است.
قراضه آ۳ سیآی اس نیز همچون سایر نقاط جهان رشد قیمت داشت و با ۱۵ دلار رشد به ۴۴۵ تا ۴۵۰ دلار سی اف آر رسیده است. بازار داخلی قراضه در روسیه بر خلاف بازار صادرات راکد است. ۶ هفته اخیر قیمت قراضه ۱۰۰ دلار به طور میانگین افت داشته و به ۲۵۵ تا ۲۸۷ دلار رسیده است.
قیمت قراضه خرد شده در آمریکا برای دومین هفته متوالی رشد چشمگیری داشت. این بار ۱۶ دلار هر لانگ تن بالا رفته به ۴۴۴ دلار هر لانگ تن رسید. البته این روند صعودی عجیب نیست؛ چرا که آب و هوای زمستانی، موجودی کم و محدودیت عرضه همه عواملی است که قیمت را بالا میبرد. در شرق آسیا هفته گذشته قیمت قراضه وارداتی ۵ تا ۱۰ دلار بالا رفت و قراضه مخلوط ۴۵۰ تا ۴۶۰ دلار سی اف آر بود. هفته گذشته یک محموله قراضه مخلوط آمریکا ۴۴۵ دلار سی اف آر چین فروخته شد. در هر حال چون تقاضای فولاد کم است اجازه افزایش قیمت شدید را نمیدهد.
در شمال چین قیمت قراضه ۸ دلار افت داشته به ۵۳۴ تا ۵۵۷ دلار با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده رسید. افت قیمت میلگرد موجب این روند شد. البته در شرق این کشور روند قیمت نزولی نبود. در ژاپن قیمت قراضه صادراتی در آخرین مزایده ۵/۴۸ دلار نسبت به ماه قبل بالا رفت. تمایل به خرید قراضه ژاپن در کره بالا رفته تازهترین قیمت درخواستی ۴۱۲ دلار فوب بوده است. توکیو استیل ژاپن نیز پس از این مزایده قیمت خرید قراضه را ۸/۱۲ تا ۳۲ دلار بالا برد تا قدرت رقابت را نسبت به خریداران بازار صادرات از دست ندهد و به ۴۰۵ تا ۴۳۱ دلار در هر تن رساند.
ارسال نظر