کاهش تولید فولا در راستای ممانعت از توقف کورهها
هفته گذشته قیمت تمامی محصولات نهایی فولادی به خصوص محصولات تخت روند نزولی داشت. تولیدکنندگان ادعا میکردند که قیمتها به کف رسیده است. به گزارش SBB تولیدکنندگان به کاهش بیشتر تولیداتشان مبادرت کردند و همزمان امیدوارند که سایر تولیدکنندگان نیز خروجیهایشان را کاهش داده تا بازار به تعادل برسد و آنها مجبور نباشند کورههای بلندشان را بیش از این متوقف کنند. در همین حال بعید به نظر میرسد که تا قبل از فصل اول ۲۰۱۲ بازار به تعادل برسد. با وجود کاهش موجودی محصولات تخت در بازارها و کاهش زمان حمل، علائم بهبود بازار به دلیل افت تقاضا همچنان ضعیف است. از سوی دیگر واردات ارزان محصولات فولادی بر چندین بازار تاثیر منفی داشته است. خریداران در مواجهه با بازارها سیاست انتظار و مشاهده را دنبال میکنند.
با وجود همه اینها نباید از تاثیرات منفی مسائل سیاسی جهان بر وضعیت بحرانی اخیر بازارهای جهانی فولاد غفلت کرد. اوضاع ناآرام منطقه یورو، همراه با محدودیتهای اعتباری در چین و شکست اخیر نشست گروه جی ۲۰ در شهر ساحلی کن فرانسه برای دستیابی به تصمیم قاطع برای کنترل بحران جاری در حوزه یورو و اقتصاد اروپا با ایجاد صندوق مالی، اقتصاد جهانی را در برزخی از ابهام قرار داده است.
در این آشفته بازار، تولیدکنندگان آمریکایی به دنبال افزایش قیمت هستند. شرکتهای سورستال و ان ال ام کی روسیه قیمت ورق شیت وارداتی از آمریکای شمالی را در مقایسه با قیمت نقدی ۶۸۴ تا ۷۰۶ دلار در تن هفته گذشته ۳۰ تا ۵۰دلار افزایش دادند، حتی این افزایش قیمت نیز کمکی به بازار نزولی فعلی نکرد.
با این وجود کارخانهها پیشبینی میکنند که در فصل اول ۲۰۱۲ شاهد رشد ناگهانی تقاضاها باشند.
در ادامه گزارش آمده است که صادرات فولاد چین پس از رشد اندک در سپتامبر ۲۰۱۱ در بازه زمانی یکماهه یعنی در اکتبر همین سال با ۹ درصد کاهش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ۸۲/۳ میلیون تن کاهش یافت. پیشبینی میشود این روند تا نوامبر و دسامبر نیز ادامه یابد.
علت اصلی افت صادرات در چین در این زمان، کاهش تقاضا به دلیل شروع تعطیلات تابستانی بود. البته پس از تعطیلات نیز قیمتها برنگشت و معاملات در اکتبر از وضعیت بد به بدتر تبدیل شد، زیرا قیمت جهانی فولاد با افت شدید مواجه و بحران اقتصادی اروپا نیز تشدید شد.
قیمت داخلی ورق گرم ۵/۵ م م چین طی ماه اکتبر با افت بیسابقه ۹۵ دلار در تن به پایینترین سطح خود طی سالجاری رسید؛ به طوری که قیمت این محصول با احتساب ۱۷ درصد مالیات حدود ۶۲۷ دلار در تن بود.
طی ماههای ژانویه تا اکتبر کشور چین ۹۷/۴۰ میلیون تن فولاد به کشورهای جهان صادر کرده که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است. واردات فولاد چین نیز در همین زمان به ۱۶/۱۳ میلیون تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۵/۳ درصد افت داشته است.
ارسال نظر