گروه بورس کالا - معاملات سکه در بازار آتی همچون روز ماقبل با وجود تعطیلی بازارهای جهانی، رشد ادامه‌داری را به ثبت رساند.
سکه در بازار نقدی با قیمت ۶۱۶ هزار تومان معامله شد. این در حالی بود که نرخ دلار در بازار داخلی یک هزار و ۳۳۵ تومان بود. در بازار آتی نیز قیمت‌ها رشد کرد.

سکه تحویل آبان ماه 9 هزار تومان افزایش نرخ داشت و در محدوده 620 تا 627 هزار تومان دادوستد شد. سکه دی ماه 9 هزار تومان رشد کرد و در فاصله قیمتی 665 تا 672 هزار تومان قرار گرفت. سکه اسفندماه با افزایش 9 هزار تومانی در محدوده 719 تا 727 هزار تومان دادوستد شد. این در حالی بود که سکه اردیبهشت‌ماه با رشد 12 هزار تومانی در فاصله قیمتی 770 تا 778 هزار تومان قرار گرفت. در این رابطه یکی از کارگزاران به معامله‌گران توصیه‌هایی دارد، آرش مرشد سلوک، مدیر بورس کالایی یکی از کارگزاری‌های بورس کالا با بیان اینکه افزایش مستمر قیمت سکه در بازار آتی صرفا خریداران را متضرر می‌کند، غلط خواند.
وی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در قراردادهای آتی همواره یک طرف از معامله‌گران سود می‌کند و طرف دیگر زیان و این‌ یک قاعده همیشگی است و به افزایش یا کاهش قیمت ارتباطی ندارد. به گفته مرشد سلوک در حال حاضر فعالان بازار آتی به‌رغم بالا رفتن حجم معاملات آنچنان گسترده نشده است.
وی افزود: در روزهای اوج قراردادهای آتی، تنها 810 مشتری فعال بازار داریم و این عامل حرکات سریع نسبت به نوسانات بازار جهانی را نشان نمی‌دهد.
وی در توصیه‌ای به فعالان بازار برای کاهش ریسک در قراردادهای آتی اظهار کرد: فعالان این بازار سطح آگاهی خود را بالا ببرند و از ابزارهای مکمل قرارداد آتی و استراتژی‌های ترکیبی استفاده کنند نه اینکه تنها به قیمت‌های جهانی توجه کنند، زیرا در کشور ما تنها اونس جهانی بر قیمت سکه تاثیرگذار نیست.
وی از تصمیمات بانک مرکزی و نیز برابری قیمت دلار و طلا به عنوان عوامل تاثیرگذار در قیمت سکه نام برد و اظهار کرد: فعالان بازار آتی باید تمام این موارد را تحلیل کنند و سپس وارد معامله شوند.