در نشست خبری انجمن تولیدکنندگان فولاد اعلام شد:
کاهش ۵۰ درصدی ریفاینانس واردات فولاد
گروه بنگاهها - زهرا مسافر: نایبرییس انجمن تولیدکنندگان فولاد از کاهش ۵۰ درصدی ریفاینانس واردات فولاد توسط بانک مرکزی خبر داد. کاهش ۵۰ درصدی ریفاینانس از سوی بانک مرکزی، محدودیت در پرداخت اعتبار اسنادی، صادرات قراضه و کاهش تعرفه واردات میلگرد از جمله دغدغههای فولادسازانی است که در نشست خبری صبح دیروز در محل انجمن تولیدکنندگان فولاد مطرح شد و آنها ضمن تجدیدنظر دولت در این زمینهها بر ضرورت وضع تعرفه به صورت پلکانی برای واردات محصولات فولادی تاکید کردند.
حمید رضا طاهری زاده با بیان این مطلب گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت ریفاینانس ۳۰۰ میلیون دلاری را برای واردات فولاد مصوب کرده بود که مقرر شده بود تا۵۰ درصد این منابع در اختیار انجمن تولیدکنندگان فولاد قرار گیرد، بانک مرکزی نیز باید ارز مورد نیاز آن را تامین میکرد.
وی افزود: در حالی که ۱۵۰ میلیون دلار باید در اختیار این انجمن قرار میگرفت، بانک مرکزی به پنج بانک عامل خود یعنی بانکهای مسکن، صادرات، تجارت، ملی و ملت ابلاغ کرده که تنها ۱۵۰ میلیون دلار باید به کل بخشهای فولاد به عنوان ریفاینانس تعلق گیرد.
نایب رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: این میزان جوابگوی واردات ۲۰۰ هزار تن فولاد میشود که معادل عرضه یک روز بورس است و نمیتواند پاسخگوی تامین نیاز واحدهای فولادی باشد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بانک مرکزی بخشنامه جدیدی را ابلاغ کرده که بر مبنای آن گشایش LC داخلی بین تولیدکنندگان بخش خصوصی ممنوع شده و حتما یک طرف LC باید از بخش دولتی باشد که این امر مشکلاتی را برای تولیدکنندگان بوجود آورده است.
کاهش معاملات فولاد در بازار در پی محدودیت گشایش اعتبار اسنادی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به محدودیت گشایش اعتبار اسنادی داخلی گفت: در حال حاضر تولیدکنندگان با مشکل خرید مواد اولیه از فولاد مبارکه و فولاد خوزستان روبهرو هستند.
رسول خلیفه سلطان نیز در این نشست خبری گفت: برخی کارخانههای مصرفکننده شمش در گذشته با استفاده از LC داخلی، مواد اولیه مورد نیاز خود را تهیه میکردند که هماکنون با مشکل روبهرو شدهاند.
وی افزود: شرکت فولاد خوزستان که عملا یک کارخانه دولتی به حساب میآید، خود را خصوصی میداند و از دادن اعتبار داخلی ممانعت میکند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه مصوبه اخیر مبنی بر محدودیت گشایش اسناد اعتباری داخلی به شدت حجم معاملات را در بازار کاهش داده و رکود را به بازار تحمیل کرده است، تصریح کرد: کارخانههایی که از فولاد مبارکه ورق میخریدند نیز با مشکل روبهرو شدهاند.
با اشاره به اینکه سالانه ۵ میلیون تن شمش فولاد و یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن میلگرد به کشور وارد میشود، افزود: سیاستگذاری باید طوری باشد که به نفع واردات شمش فولاد صورت گیرد در حالی که کاهش ۵ درصدی سود بازرگانی میلگرد به ضرر تولیدکنندگان داخلی است و اشتغالزایی را به خطر میاندازد.
خلیفه سلطان تصریح کرد: پس از مذاکره با مسوولان قرار شد طی ۳ ماه تعرفه واردات میلگرد به حالت قبل برگردد که هنوز این اتفاق عملی نشده است.
وی بر لزوم وضع سود بازرگانی برای واردات تیرآهن، نبشی، ورق گرم و سرد تاکید کرد و گفت: تعرفه این محصولات تغییری نکرده؛ در حالی که سود بازرگانی میلگرد کاهش یافته است.
صادرات قراضه ممنوع شود
مدیر عامل فولاد جنوب نیز در این نشست خبری با اشاره به صادرات قراضه ایرانی توسط صادرکنندگان پاکستانی و هندی گفت: مدیریت مواد اولیه به ویژه سنگآهن از سوی دولت با آشفتگی همراه است.
احمد دنیانور تاکید کرد: انجمن تولیدکنندگان فولاد سه سال است که برای جلوگیری از صادرات قراضه بهعنوان مواد اولیه مورد نیاز صنایع فولادی تلاش میکند، اما مسوولان چشم خود را به روی این مساله بستهاند.
وی با اشاره به محدودیتهای ایجاد شده در گشایش خط ریفاینانس و LC داخلی، تصریح کرد: استراتژی مناسبی در بازار کسبوکار وجود ندارد و علاوه بر این، مدیریت مواد اولیه به ویژه سنگآهن از سوی دولت با آشفتگی همراه است.
دنیا نور خاطرنشان کرد: گمرک مبنای قیمتگذاری هر تن قراضه را ۲۰۰ دلار تعیین کرده؛ در حالی که قیمت جهانی قراضه حدود ۴۷۰ دلار است و در شرایط فعلی صادرکنندگان پاکستانی و هندی قراضه ایران را به راحتی از کشور خارج میکنند.
کمک ۱۵۰ میلیون دلاری به واحدهای فولادی دردی را دوا نمیکند
مدیر عامل فولاد البرز تاکستان با بیان اینکه ۱۵۰ میلیون دلار کمک مالی به واحدهای فولادی دردی را از تولیدکنندگان دوا نمیکند، گفت: این مبلغ به اندازه سرمایه در گردش یک واحد هزار تنی فولاد است.
حسن مصیبزاده افزود: هماکنون وزارت صنعت ، معدن و تجارت تعهدی برای تامین مواد اولیه و سنگآهن به تولیدکنندگان فولاد نمیدهد و این در شرایطی است که سنگآهن ایران با قیمت پایین از کشور خارج میشود.
وی تصریح کرد: در گذشته عوارض صادرات سنگآهن ۷۰درصد بود، اما در حال حاضر به راحتی و با عوارض بسیار پایین این محصول از کشور صادر میشود.
خطوط مالی برای تولیدکنندگان داخلی فعال شود
مدیر عامل شرکت فرآیند فولاد نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه بازار فولاد در تمام دنیا بازار پر نوسانی بوده است، گفت: این در حالی است که تعادل مناسبی میان بازار داخل و خارج وجود ندارد.
محمد رضا رحیمی زاده در خصوص کاهش ۵۰ درصدی ریفاینانس افزود: اغلب تولیدکنندگان فولاد ۶۰ تا ۷۰ درصد تولید شان از طریق ریفاینانس تامین میشود که با کاهش این خط اعتباری تولیدکنندگان با مشکل روبهرو شدهاند و نمیتوانند زیانهای مقطعی خود را جبران کنند.
وی با اشاره به برنامهریزی انجام شده برای ایجاد ۵/۲ میلیون فرصت شغلی طی سالجاری تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند حمایت مناسب از تولیدکنندگان است؛ اما در شرایط فعلی واحدهای فولادی که تاکنون با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت خود فعال بودهاند با خطر کاهش این میزان تولید نیز روبهرو هستند.
ضرورت وضع تعرفه پلکانی در صنعت فولاد
همچنین عضو هیاتمدیره شرکت هفت الماس با اشاره به اعمال سیاست نامناسب در واردات مواد اولیه صنعتی گفت: بزرگترین کارخانه ورق گالوانیزه خودرو کشور در چهار ماه پس از افتتاح توسط رییس جمهور در وضعیت نیمه تعطیل به سر میبرد.
نوید ایزدپناه افزود: سود گمرکی واردات ورق گالوانیزه ۶ درصد است که با در نظر گرفتن ۴ درصد عوارض، در نهایت تعرفه واردات به ۱۰ درصد میرسد. این در شرایطی است که تعرفه واردات مواد اولیه لازم برای تولید ورق گالوانیزه با تعرفه واردات محصول ساخته شده برابری میکند و به همین دلیل تولید مقرون به صرفه نیست.
محدودیت ریفاینانس دغدغه اصلی فولاد سازان
عضو هیاتمدیره جهان فولاد غرب نیز در این نشست خبری محدودیت در خطوط ریفاینانس را از دغدغههای اصلی اغلب واحدهای فولادی برشمرد و گفت: هماکنون به علت کاهش نقدینگی در بازار تامین مواد اولیه و فروش محصول نیز کاهش یافته است.
جهاندار شکری گفت: اعتبار اسنادی برای تولیدکنندگان فولاد موجب امنیت خاطر است؛ اما متاسفانه این امنیت از ما سلب شده است.
به گفته وی، درحال حاضر به علت کمبود مواد اولیه واحدهای تولیدی فولاد نمیتوانند با ظرفیت کامل خود تولید کنند که این امر صنعت فولاد را با ضررهای هنگفتی مواجه خواهد کرد.
عضو هیاتمدیره جهان فولاد غرب با اشاره به اینکه دغدغه اصلی تولیدکنندگان فولاد تولید است، نه سود، تصریح کرد: دولت نباید به تولیدکنندگانی که معوقه بانکی ندارند خطوط ریفاینانس را قطع کند، زیرا این اقدام انگیزه تولید را از بین میبرد.
ارسال نظر