گروه بورس کالا- کتایون دارابی: همایش تخصصی شناخت پی وی سی و کاربردهای آن به همراه تحلیل معاملات مس در صنعت سیم و کابل روز گذشته توسط شرکت دیبا پلیمر و با همکاری انجمن صنفی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران در هتل پارسیان اوین برگزار شد. در این همایش ضمن برگزاری کارگاهی آموزشی در خصوص کاربردهای پی وی سی توسط شرکت دیبا پلیمر، کارگزاری آتی ساز بازار نیز به تحلیل عوامل موثر د ر قیمت‌گذاری مس و همچنین آشنایی با معاملات آتی آن پرداخت. در ادامه این همایش، روح‌الله میرصانعی، دبیر کل کانون کارگزاران با تشویق تولیدکنندگان سیم و کابل برای ورود به بازار آتی معاملات مس در بورس کالا گفت: ابزارهای نوین مالی از جمله معاملات آتی و آپشن می‌تواند به فعالان بازار کمک کند تا در مقابل تغییرات نرخ محصولات، خود را بیمه کنند و به این ترتیب ریسک مالی خود را انتقال داده و بر فعالیت‌های تولیدی خود متمرکز شوند.

از این رو تولیدکنندگان می‌توانند دغدغه نرخ مواد اولیه را نداشته باشند و به تولید مشغول باشند و موفق‌تر از گذشته عمل کنند.

وی در ادامه افزود: نقش بورس کشف نرخ واقعی کالاها است و این مهم در صورتی به وقوع خواهد پیوست که کلیه تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی به بازار معاملات آتی ورود پیدا کنند.

علاوه بر این، بورس کالا باید برای کشف نرخ عادلانه و فرار از رانت‌های موجود در بازار سرمایه به سمت معاملات کاغذی برود.

وی با اشاره به انجام معاملات کاغذی در بورس‌های کالایی جهان گفت: اگر تولیدکنندگان بخواهند در مقابل تغییرات قیمت مس در بازارهای جهانی و همچنین نرخ ارز در بازار داخل مصون باشند، باید به بازار معاملات آتی و آپشن وارد شوند.

دبیر کل کانون کارگزاران در ادامه به راه‌اندازی معاملات آتی مس در بورس کالا و در مقطعی از زمان اشاره کرد و گفت: در آن زمان باید کلیه تولیدکنندگان به معاملات وارد می‌شدند؛ اما با توجه به اینکه در آن زمان از این معاملات استقبالی به دلیل ناآشنایی فعالان بازار صورت نگرفت، با توقف معاملات روبه‌رو شدیم.

اما در حال حاضر کانون کارگزاران، بورس کالا و کارگزاران اعلام آمادگی می‌کنند که می‌توانند در این خصوص کلاس‌های آموزشی برگزار کنند و در نتیجه با ورود کلیه تولیدکنندگان و فعالان، بازار مس می‌تواند در آینده به کشف نرخی عادلانه و شفاف امیدوار باشد.

میرصانعی با اشاره به اینکه در حال حاضر امکان راه‌اندازی معاملات آتی پی وی سی و مس در بورس کالا وجود دارد، افزود: با ورود کلیه تولیدکنندگان و فعالان بازار، انحصار شرکت ملی مس در این حوزه شکسته خواهد شد و به این ترتیب نرخ‌های عادلانه با حضور افراد زیادی در بورس کالا کشف خواهد شد و دیگر شرکت ملی مس نمی‌تواند با عرضه ۴ هزارتنی در یک هفته اقدام به کشف نرخ در بورس کالا کند.

وی با اشاره به بازار سکه آتی می‌گوید: در حال حاضر بانک مرکزی تعیین کننده نرخ سکه نیست و با ورود معامله‌گران بیشتری به معاملات سکه آتی نرخ‌های واقعی‌تری برای این کالا رقم می‌خورد.