با تداوم افزایش قیمت شمش وارداتی به کشور، تصویب شد
کاهش سود بازرگانی میلگرد به ۶ درصد
به دنبال کاهش سود بازرگانی میلگردهای ساختمانی به ۶ درصد، فولادسازان در شرایط جدیدی قرار گرفتند.
بر اساس این مصوبه که به تایید رییسجمهور رسیده و از سوی معاون اول رییسجمهور برای اجرا ابلاغ شد، سود بازرگانی میلگردهای ساختمانی مشمول ردیفهای ۷۲۱۳ و ۶/۷۲۱۴ درصد تعیین شد که ردیف ۷۲۱۴ شامل میلهها از آهن یا از فولادهای غیر ممزوج فقط آهنگری شده، گرم نوردشده یا گرم کشیده شده یا گرم اکسترود شده و آنهایی که بعد از نورد شدن تاب داده شدهاند، میشود و ردیف ۷۲۱۳ نیز شامل میلهها، گرم نوردشده، به صورت طومارهای نامنظم پیچیده شده، از آهن یا از فولادهای غیرممزوج میشود.
منیژه حیاتی
به دنبال کاهش سود بازرگانی میلگردهای ساختمانی به ۶ درصد، فولادسازان در شرایط جدیدی قرار گرفتند.
بر اساس این مصوبه که به تایید رییسجمهور رسیده و از سوی معاون اول رییسجمهور برای اجرا ابلاغ شد، سود بازرگانی میلگردهای ساختمانی مشمول ردیفهای ۷۲۱۳ و ۶/۷۲۱۴ درصد تعیین شد که ردیف ۷۲۱۴ شامل میلهها از آهن یا از فولادهای غیر ممزوج فقط آهنگری شده، گرم نوردشده یا گرم کشیده شده یا گرم اکسترود شده و آنهایی که بعد از نورد شدن تاب داده شدهاند، میشود و ردیف ۷۲۱۳ نیز شامل میلهها، گرم نوردشده، به صورت طومارهای نامنظم پیچیده شده، از آهن یا از فولادهای غیرممزوج میشود. به دنبال انتشار این خبر در بازار، بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار ضرورت کاهش عوارض شمش به جهت حمایت از بخش خصوصی و تولیدکنندههای نورد را مطرح کردند.
کاهش حقوق گمرکی میلگرد در شرایطی رخ داده که بازار فولاد داخلی از یکسو با واردات شمش و افزایش هزینه تولید محصول نهایی روبهرو شده و از سوی دیگر به دلیل نبود تقاضای بالا و به صرفه نبودن فروش کالا با نرخهای پایینتر برای تولیدکنندهها، معاملات آن در مقایسه با مدتهای مشابه سال قبل در حد پایینتری قرار دارد، از این رو ضروری است که اقداماتی جدی در زمینه واردات شمش و تامین نیاز نوردسازان داخلی صورت گیرد تا بتوانند در صورت واردات میلگرد با این شرایط جدید توان خود را بالا ببرند.
موضوع شمش به حدی جدی است که برخلاف همیشه که خبر کاهش عوارض و حقوق گمرکی و حتی هر شایعهای در این خصوص باعث میشد قیمتها در بازار کاهش پیدا کند، پس از انتشار این خبر در بازار، قیمت میلگرد تغییری نکرد و به روند خود ادامه داد. به گفته معاملهگران بازار آهن از آنجا که هزینه تولید محصول نهایی به دلیل کمبود شمش و بالا بودن نرخ وارداتی برای تولیدکنندهها به صرفه نیست در نتیجه کالای زیادی هم در بازار وجود ندارد و عدم کاهش قیمت میلگرد و تثبیت نرخ آن به این دلیل بوده نه بالا بودن تقاضا. گفته میشود دیروز نرخ شمش وارداتی تا مرز ۸۷۰ تومان نیز رسید.
بهترین روش، ارائه تسهیلات شمش به فولادسازانی که در بورس عرضه میکنند است؛ اما برخی معتقدند عوارض واردات شمش نیز باید تغییر کند تا در صورت افزایش حجم واردات میلگرد، نگرانی تولیدکنندگان داخلی نیز برطرف شود به خصوص اینکه پس از اعمال این مصوبه احتمال کاهش قیمت میلگرد وجود دارد. البته کاهش عوارض شمش به این موضوع بستگی دارد که تولیدکنندهها بتوانند مجلس را برای اجرای آن قانع کنند. ضمن اینکه هنوز وعده اعطای تسهیلات به انجمن واردکنندهها محقق نشده و به تعویق افتادن آن طی این مدت از سوی فولادسازان بارها گوشزد شده است.
البته با توجه به بالاتر بودن نرخ میلگرد در بازارهای جهانی نسبت به بازار داخلی، برخی تجار عقیده دارند احتمال اینکه قیمت وارداتی میلگرد در حد زیادی کاهش یابد کم است، به خصوص اینکه احتمال دارد فروشندگان میلگرد به ایران با رصد کردن این موضوع و با اطلاع پیدا کردن از کاهش حقوق گمرکی نرخهای پایه پیشنهادی خود را افزایش دهند.
در نتیجه چه قیمت میلگرد وارداتی تغییر داشته باشد یا نداشته باشد در هر صورت معضل شمش هنوز وجود دارد. در همین راستا امروز جلسهای در انجمن تولیدکنندگان فولاد این موضوعها مورد بررسی قرار میگیرد.
علاوه بر این، برخی از فعالان بازار معتقدند علت کاهش حقوق گمرکی این است که احتمالا نرخ ارز دولتی افزایش خواهد یافت. از این رو این اقدام صورت گرفت تا در صورت افزایش قیمت ارز محصولات وارداتی، قیمتها نوسان محدودتری را تجربه کند؛ البته برخی نیز این موضوع را به بحث هدفمندسازی یارانهها و تلاش برای کاهش هر چه بیشتر نوسان قیمتها در بازار عنوان میکنند. البته قابل ذکر است که طی سالجاری حجم واردات میلگرد نیز کاهش قابل توجهی داشته است و یکی از انگیزهها نیز همین موضوع عنوان میشود.
ارسال نظر