مرکز خدمات فولاد ایران- تجار فولاد فرانسه معتقدند که مشکلات مالی اتحادیه اروپا ممکن است موجب نوسان در بازار فولاد این کشور شود. بعید نیست در ماه سپتامبر بازار ورق و مقاطع فرانسه تحت فشار قرار گیرند. انتظار می‌رفت از اواخر آگوست خرید‌ها افزایش یابد و تولیدکننده‌ها قصد داشتند قیمت ورق را افزایش دهند. حال سیاست صبر و انتظار خریدار‌ها و فروشندگان، خبر خوبی برای بازار فولاد نیست. تجار در حال بررسی وضعیت بازار مواد اولیه هستند، ولی آینده بازار مبهم است. افت ارزش دلار نسبت به یورو نیز بر وضعیت بازار فرانسه اثرگذار خواهد بود. وضعیت صادرکنندگانی که ورق و محصولات با ارزش افزوده را به کشور‌هایی که به دلار معامله می‌کنند صادر می‌کنند نیز پیچیده خواهد شد. بازار داخلی اروپا به کندی پیش می‌رود و شاید این امر خبر از افت قیمت بیشتر می‌دهد.

در بازار مقاطع تولیدکنندگان مدیترانه اخیرا قیمت‌ها را ثابت نگه داشته‌اند. بازار ساخت و ساز فرانسه نسبتا مطلوب است، ولی در کل مصرف خیلی بالا نیست، چون بازار کوچک است. از این رو روند آینده بازار مقاطع می‌تواند به کمک تقاضای کشور‌های منطقه منا و قیمت قراضه در ترکیه تغییر کند که ظاهرا در آینده نزدیک تحت فشار خواهد بود. در فصل دوم سال تولید بخش ساخت و ساز ۴/۱ درصد افت داشت ولی هنوز ۷/۰ درصد از سال قبل بالاتر بود.

امیدواری به بهبود بازار فولاد در آمریکا و جو منفی در اروپا

در آخرین نظرسنجی استیل ایندکس، تعداد شرکت‌های آمریکایی که امید به افزایش قیمت‌ها داشتند نسبت به موافقان احتمال افت قیمت برای اولین بار از ماه مارس تاکنون افزایش یافت. همچنین درصد بیشتری از آمریکایی‌ها امید به افزایش تقاضا داشتند. در مقایسه درصد کمتری از اروپایی‌ها رشد تقاضا و افزایش قیمت فولاد را در سه ماه آتی پیش‌بینی کردند.

در سطح جهان شرکت‌های بیشتری موجودی بالاتری نسبت به یک هفته قبل داشتند. ۳۸ درصد شرکت‌کنندگان در نظر سنجی در آمریکای شمالی انتظار داشتند قیمت‌ها در سه ماه آتی افزایش می‌یابد. ۲۹ درصد نیز افت قیمت را پیش‌بینی نمودند. ۳۳ درصد ثبات تقاضا را ممکن دانستند که قبلا ۱۰ درصد بودند. ۱۷ درصد شرکت‌های اروپایی رشد قیمت را برآورد نمودند که ۵ درصد از قبل کمتر بود. در سطح جهان ۲۹ درصد رشد قیمت و ۳۶ درصد کاهش قیمت را پیش‌بینی کردند.

۱۱ درصد اروپایی‌ها رشد تقاضا را پیش‌بینی کردند که نسبت به قبل ۱۳ درصد کاهش داشت و ۵۷ درصد نیز ثبات فروش را محتمل دانستند که قبلا ۵۰ درصد بودند. ۲۰ درصد شرکت‌های آمریکای شمالی، اروپا و آسیا رشد تقاضا را پیش‌بینی کردند و ۵۱ درصد فروش با ثباتی را تخمین زدند. در آمریکا ۲۸ درصد افزایش فروش و ۲۴ درصد افت تقاضا را برآورد نمودند.

موجودی ۳۵ درصد شرکت‌ها در آمریکای شمالی رشد داشت و ۳۰ درصد افت موجودی داشتند. ۱۲ درصد اروپایی‌ها افزایش موجودی و ۳۳ درصد کاهش موجودی داشتند. در سطح جهان ۲۰ درصد از بالا رفتن موجودی خود خبر دادند و ۴۹ درصد موجودی با ثباتی نسبت به هفته قبل داشتند، در حالی که در نظر سنجی قبلی ۵۷ درصد بودند.