مرکز خدمات فولاد ایران- هفته اخیر بازار واردات بیلت جنوب شرق آسیا با توجه به ابهامات موجود در روند بازار در سکوت بود. نگرانی‌های اقتصادی موجب شده خریداران به بیلت تولید داخل روی آورند و خرید وارداتی را به تاخیر بیندازند. قیمت میلگرد نیز هنوز در بازارهای منطقه راکد است. به‌رغم رکود بازار برخی از تجار هنوز مطمئنند که دلیلی برای کاهش قیمت بیلت وجود ندارد. تنها عامل منفی محدودیت نقدینگی است که به تدریج بهبود می‌یابد و قیمت بیلت بالا می‌رود چون مدتی است که در سکوت است. عرضه‌های کمی‌ از بیلت ویتنام در ۶۹۰ دلار سی اف آر فیلیپین شنیده شد. با این که قیمت خوبی است کسی حاضر به خرید نشد.

یک دلیل پیشنهاد قیمت فوق این است که یک محموله ۳۰ هزار تنی بیلت ویتنام اوایل آگوست ۶۹۰ تا ۶۹۵ دلار سی اف آر معامله شد. بازار حاضر نیست در ۷۰۰ دلار سی اف آر معامله کند. کره‌جنوبی نسبت به ویتنام عرضه‌کننده قابل اطمینان‌تری است. قیمت فعلی محصول کره ۶۷۵ تا ۶۸۰ دلار فوب (۷۰۵ تا ۷۱۰ دلار سی اف آر) است و قیمت تایوان و مالزی ۷۱۰ دلار سی اف آر. ۱۵ هزار تن بیلت روسیه نیز ۶۷۵ دلار سی اف آر هنگ کنگ در اوایل آگوست شنیده شد. برخی عرضه‌کننده‌ها در مالزی از معامله ۶۹۰ تا ۷۰۰ دلار فوب با خریداران خاورمیانه صحبت کرده‌اند.

بیلت سی‌آی‌اس همچنان گران قیمت

در همین حال صادرکنندگان بیلت سی‌آی اس هنوز با محدودیت معاملات روبه‌رو هستند. تقاضای محصولات نیم ساخته به دلیل عوامل فصلی پایین است. در ایران افزایش تقاضا و کمبود عرضه موجب انجام معاملاتی شده است. تنها تجار جنوب شرق آسیا خوش بین هستند و به‌رغم نبود تقاضا معامله می‌کنند که موجب شده بیلت روسیه انگیزه‌ای برای افزایش قیمت پیدا کند. خریداران خاور میانه در ماه رمضان فعالیت ندارند و اروپایی‌ها در تعطیلات هستند. از این رو عرضه‌کننده‌ها سیاست صبر در پیش گرفته‌اند و قیمت را کاهش نمی‌دهند. انتظار می‌رود تقاضا به دلیل کمبود موجودی بازار با بهبود صنعت ساخت‌وساز پس از تابستان افزایش یابد. گرچه هنوز برخی در روسیه و اوکراین برای سپتامبر تولید دارند، ولی قیمت اسمی‌را در ۶۸۰ تا ۶۸۵ دلار فوب نگه داشته‌اند. یک استثنا معامله در ۶۶۰ تا ۶۶۵ دلار فوب توسط بلاروس بود که ۳۴ تا ۳۹ دلار نسبت به سطح قیمت اوایل آگوست پایین تر بود. ۱۰ هزار تن بیلت نیز در ۶۶۰ دلار فوب به لاتویا فروخته شد.